Next-gen Hitman από την IO Interactive

Η IO Interactive αναλαμβάνει και πάλι τις τύχες του Agent 47! [UPDATE]

[Αρχική δημοσίευση 21/11/2012] Το Hitman για τις κονσόλες νέας γενιάς βρισκόταν υπό ανάπτυξη απ' το 2012, όταν η Square Enix Montreal απασχολούσε πλάνω από 150 developers υπό την επίβλεψη του Lee Singleton, πρώην γενικού διευθυντή της Square Enix

London Studios. Να προσθέσουμε επίσης ότι μετακόμισαν από την Κοπεγχάγη στον Καναδά τρεις developers της IO Interactive για να συνεισφέρουν στο project. Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, η νέα περιπέτεια του Agent 47 θα κυκλοφορήσει στην επόμενη γενιά κονσολών.

{youtube}wq5xRd07L4w|400|300{/youtube}

Ο Tore Blystad, παραγωγός του Hitman: Absolution, δήλωσε στο Official PlayStation Magazine ότι θα υιοθετηθεί το μοντέλο της σειράς Call of Duty που έχει δύο developers, την Treyarch και την Infinity Ward. Σύμφωνα με το μοντέλο αυτό η IO Interactive και η Square Enix Montreal θα αναπτύξουν εναλλάξ τα επόμενα κεφάλαια της σειράς. Η IO Interactive πάντως εργάζεται αυτή τη στιγμή πάνω σε ένα καινούργιο project για το οποίο ο Tore Blystad αποφάσισε να κρατήσει κλειστά τα χαρτιά του.

Να υπενθυμίσουμε ότι η Δανέζικη IO Interactive αποτελεί θυγατρική εταιρεία της Square Enix και κατόπιν αυτού τα δικαιώματα πνευματικής ιδιοκτησίας της σειράς Hitman ανήκουν εξ ολοκλήρου στη δεύτερη. O Lee Singleton τόνισε πως σκοπός της Square Enix είναι απλά να αυξήσει την συχνότητα με την οποία θα κυκλοφορούν τα επόμενα παιχνίδια της σειράς και γι' αυτό το λόγο το φορτίο του development θα το επωμιστούν εναλλάξ η IO Interactive και η Square Enix Montreal. Εάν αναλογιστούμε το γεγονός ότι το Hitman: Absolution κυκλοφόρησε έξι χρόνια μετά τον προκάτοχό του, οι δηλώσεις του Singleton δείχνουν να έχουν βάση.

[UPDATE: 6/1/2014] Πριν από λίγη ώρα, ο Richard Knight, game designer του νέου Hitman, δήλωσε στο προφίλ του στο Linkedin ότι το project ακυρώνεται. Το Videogamer εντόπισε σε άλλα προφίλ προγραμματιστών ότι η Square Enix Montreal ετοιμάζει ένα Hitman για smartphones.

Παράλληλα, θυμίζουμε ότι η IO Interactive είχε ανακοινώσει πέρυσι ότι ετοιμάζει κι αυτή ένα νέο Hitman. Το ερώτημα είναι λοιπόν αν ανέλαβε η ίδια τις τύχες του next-gen Hitman (ώς developer της σειράς με παράδοση) ή αν θα δούμε κάτι διαφορετικό.

Αναμένουμε μια επίσημη ανακοίνωση που θα ξεκαθαρίσει την κατάσταση. Γεγονός είναι πάντως ότι η Square Enix έχει ακυρώσει ορισμένα games το τελευταίο διάστημα.

[UPDATE 2: 7/1/2014] Η Square Enix ανακοίνωσε ότι τελικά το next-gen Hitman βρίσκεται υπό ανάπτυξη από την IO Interactive.

H Square Enix Montreal ανέλαβε τελικά τα ηνία της σειράς...προσωρινά κι αφού η ιαπωνική εταιρεία είδε ότι δεν μπορεί να τα καταφέρει, επέστρεψε το project πίσω στους αρχικούς developers. H Square Enix Montreal θα αναπτύξει μία mobile έκδοση του Hitman

Το νέο Hitman από την ΙΟ Interactive θα κυκλοφορήσει για PC, PS4 και Xbox One.

[UPDATE 3: 16/1/2014] Σε μια ανοιχτή επιστολή που έστειλε η IO Interactive προς τους fans της σειράς Hitman, αποκάλυψε επιτέλους τις πρώτες πληροφορίες της πολυαναμενόμενης next-gen έκδοσης.

Το νέο Hitman θα κυκλοφορήσει για PC, PS4 και Xbox One. Βάση σεναρίου θα ελέγχετε τον Agent 47 στην ακμή της καριέρας του, όπου θα έχει την υποστήριξη της Diana Burnwood και της CIA. Το παιχνίδι θα χτιστεί δυστυχώς με την Glacier 2 game engine και οι developers θα χρησιμοποιήσουν την σχεδιαστική εμπειρία τους από το Hitman: Absolution για να χτίσουν πάνω στην ήδη υπάρχουσα δουλειά τους. Η αλήθεια είναι ότι ως next-gen Action game περιμέναμε μια νέα μηχανή γραφικών.

Παρόλα αυτά, η IO Interactive υπόσχεται "εκπληκτική λεπτομέρεια" στον σχεδιασμό των levels. Το level design θα είναι ανοιχτό και όχι linear και η δράση αναμένεται sandbox. Θα επιστρέψει επίσης το Contracts Mode, στο οποίο θα δημιουργείτε challenges και θα τις κάνετε share για να τις παίξουν κι οι φίλοι σας. Τέλος, "έχουν αφαιρεθεί τα...magic pockets του Agent 47" πρόσθεσε η IO Interactive και λεπτομέρειες για το τι σημαίνει η δήλωση αυτή θα βγουν προς τα έξω τους επόμενους μήνες.

Για το νέο Hitman που θα κυκλοφορήσει σε PC, PS4 και Xbox One δεν έχει οριστεί ακόμη ημερομηνία κυκλοφορίας.

Click to open image!Click to open image!Click to open image!Click to open image!Click to open image!Click to open image!Click to open image!Click to open image!
Keywords
Τυχαία Θέματα