ZombiU

Το πιο τρομαχτικό Survival που έχετε δει!


Το ZombiU αποτελεί ένα από τα 24 games που κυκλοφόρησαν μαζί με το λανσάρισμα της κονσόλας Wii U. Είναι ένα Survival με έντονα στοιχεία Ηorror που απευθύνεται κυρίως σε ενήλικο κοινό, καθώς η βία που περιέχει είναι σκληρή. Εκτός από την έντονη βία, το ZombiU δεν θα

μπορούσε να παιχτεί από παιδιά ούτε από casual gamers, γιατί παράλληλα έχει υψηλό βαθμό δυσκολίας.

Η ιδέα δημιουργίας ενός τέτοιου video game στο λανσάρισμα του Wii U δεν είναι τυχαία. Οι πιο παλιοί gamers ενδεχομένως να θυμάστε το Zombi, το πρώτο παιχνίδι της Ubisoft. Ήταν ένα διαδραστικό Adventure που κυκλοφόρησε το 1986, αρχικά σε Amstrad και μετέπειτα σε Commodore 64, Spectrium, Amiga και PC. Αυτό αποτελεί στην περίπτωσή μας τον πρόγονο του ZombiU, ενός σύγχρονου Survival Horror εμπνευσμένου από τo έργο Dawn of the Dead, του οποίου το gameplay περιστρέφεται γύρω από μια νόσο που έχει ερημώσει όλον το κόσμο.

Η σύλληψή του ZombiU δεν ξεφεύγει κατά πολύ από το πρωταρχικό παιχνίδι αλλά χάρις στη σύγχρονη τεχνολογία της κονσόλας της Nintendo θα μπορούσε να χαρακτηριστεί ως πιο έντονο και πιο δύσκολο. Οι δύο αυτοί τομείς είναι που κάνουν τη διαφορά ανάμεσα στα υπόλοιπα zombie apocalypse games που έχουν κυκλοφορήσει μέχρι σήμερα.

The zombie Apocalypse is Here
Το ZombiU βασίζεται σε ένα πραγματικό γεγονός, το οποίο και αφομοιώνει κατάλληλα στο σενάριό του. Πριν από 400 χρόνια, ο ουαλός αστρονόμος John Dee προέβλεψε ότι το 2012 θα συμβεί κάτι πολύ δυσάρεστο και το έγραψε στο βιβλίο του με τίτλο "The Black Prophecy". Βρισκόμαστε λοιπόν στο σύχρονο Λονδίνο, εκεί όπου ο The Prepper, ένας πρώην στρατιωτικός, βλέποντας ότι η προφητεία θα εκπληρωθεί αρχίζει και προετοιμάζεται για το χειρότερο. Από την άλλη, μια μυστική ομάδα με το όνομα Ravens of Dee ερευνά τις προβλέψεις του John Dee για να βρει έναν τρόπο να σταματήσει την προφητεία από το να πραγματοποιηθεί, χωρίς ωστόσο να επιτύχει κάποιο αποτέλεσμα.

Τον Νοέμβριο του 2012 η προφητεία του John Dee εκπληρώνεται κι έτσι η αρρώστια έχει μετατρέψει τον πληθυσμό σε ζόμπι. Οι εναπομείναντες επιζώντες, απλοί πολίτες του Λονδίνου, κρύβονται στο φυλάκιο του Prepper και δεν κινούνται σε ομάδες για λόγους ασφαλείας. Εσείς ελέγχετε έναν από τους επιζώντες και καλείστε να πάρετε οδηγίες για το πως θα κινηθείτε από τον Sondra, αρχηγό της ομάδας των Ravens of Dee που προαναφέραμε. Παράλληλα, ένας από τους βασιλικούς γιατρούς της Αγγλίας, ο Dr. Knight, αναζητεί την μυθική πανάκεια του ιού στο παλάτι του Μπάκιγχαμ.

Πόλεμος με το καλημέρα… καληνύχτα…whatever!
Με το που ξεκινήσετε, το ZombiU θα διαλέξει για εσάς έναν τυχαίο χαρακτήρα. Εκεί θα δείτε για πρώτη φορά το safe house και θα το εξερευνήσετε προκειμένου να συλλέξετε αντικείμενα που μπορεί να σας φανούν χρήσιμα. Ο χώρος είναι πραγματικά πολύ μεγάλος, παρόλα αυτά θα αρκεστείτε σε ένα μόνο κομμάτι από αυτόν και παράλληλα θα κλείσετε τις πόρτες ώστε να είστε ασφαλής.

Μετά από λί

Keywords
Τυχαία Θέματα
  • Δημοφιλέστερες Ειδήσεις GameWorld