Counter-Strike: Global Offensive

Team fall back!

Όταν το 1999 η Valve δημιούργησε το Counter-Strike, το πιο γνωστό mod του Half-Life, κατάφερε για πρώτη φορά να κρατήσει μία μεγάλη μερίδα των gamers κοντά της. Ακόμα όμως κι αν δεν ανήκατε σε αυτό το γκρουπ και ασχολείστε έστω και λίγο με τα First-Person Shooters, αποκλείεται να μην είχατε ακούσει το όνομά του. Για την ακρίβεια, είμαστε σίγουροι ότι αρκετοί από εσάς θα διαβάζετε το συγκεκριμένο review και

θα αναπολείτε αυτές τις μεγάλες σε διάρκεια βραδιές που παίζατε ανελλιπώς το συγκριμένο mod.

Οι δημιουργοί του CS ούτε στα πιο τρελά τους όνειρα δεν περίμεναν τέτοια απήχηση από το κοινό όταν δημιουργούσαν το Counter-Strike. Οι modders Minh Le και Jess Cliffe (ο δεύτερος είναι αρκετά γνωστός μιας και η φωνή του έχει χρησιμοποιηθεί σ’ όλα τα radio commands του παιχνιδιού) πέρα από τη μεγάλη επιτυχία που γνώρισαν εξασφάλισαν και άμεσα το επαγγελματικό τους μέλλον, μιας και η Valve (η οποία βρισκόταν πίσω από την ανάπτυξη του Half-life) δεν έχασε καθόλου χρόνο και τους ενσωμάτωσε σχεδόν άμεσα στο εργατικό δυναμικό της.

Η θρησκεία των Internet Café
Το Counter-Strike δεν ήταν απλώς ένα video game. Ήταν ένας τίτλος ο οποίος σε συνδυασμό με την παράλληλη “έκρηξη” των Internet Cafe θα μείνει για πάντα χαραγμένος στην ιστορία των FPS. Και πώς να μην μείνει άλλωστε αφού μέσα απ’ αυτό δημιουργήθηκαν οι πρώτες clans που ανέβασαν αρκετά το επίπεδο των e-sports. Από αυτό τον τίτλο επίσης επηρεάστηκαν αρκετοί μεταγενέστεροι και έτσι είχαμε τα Call of Duty και Battlefield. Στην τελική αυτός ήταν ο τίτλος με τον οποίο μεγαλώσαμε και μέσω του οποίου γελάσαμε, νευριάσαμε, βρίσαμε και…καήκαμε άπειρες ώρες!

Ποιος αλήθεια μπορεί να ξεχάσει την αποπνικτική underground ατμόσφαιρα γνωστής αλυσίδας net café στις 12 το βράδυ, που παρά την κάπνα και την δυσωδία του χώρου πρέπει να υπήρχαν πάνω από 200 υπολογιστές διαρκώς κατειλημμένοι κι όλοι ανεξαιρέτως να παίζουν Counter-Strike; Και το σημαντικότερο ήταν αυτή η συνήθεια να επαναλαμβάνεται καθημερινά. Μιλάμε ουσιαστικά για ένα παιχνίδι φαινόμενο (μόνο ίσως η DotA και το LoL να μπορούν να το ανταγωνιστούν στα ίσια) το οποίο για πολλούς είχε γίνει πραγματικά…τρόπος ζωής.

Η Valve δεν έκανε τίποτα περισσότερο από το να πατήσει το πλήκτρο της επαναφοράς στην εν λόγω σειρά. Το είχε επιχειρήσει επιτυχώς και στο παρελθόν με το Counter-Strike: Source το οποίο τα πήγε αρκετά καλά. Βέβαια το πρώτο CS είναι πιο ψηλά στις προτιμήσεις των gamers (σύμφωνα με τους playtime πίνακες της Valve) και μένει να δούμε τι ακριβώς θα συμβεί με το νέο αυτό μέλος της σειράς.

Αφού είναι τόσο καλό γιατί δεν παίζει κανείς πια;
Δεν μπορούμε να θυμηθούμε ακριβώς το λόγο που σταματήσαμε να παίζουμε Counter-Strike. Το σίγουρο πάντως που θυμόμαστε είναι το ρίγος που μας διαπέρασε μόλις πρωτοπαίξαμε το Counter-Strike: Global Offensive. Με το που ξεκινήσαμε να παίζουμε και ξαναθυμηθήκαμε τα επίπεδα Dust, Italy, Nuke, Train, Inferno, Dust 2 και Aztec καταλάβαμε γιατί α

Keywords
Τυχαία Θέματα