Xbox One: Ημερομηνία κυκλοφορίας στην Ελλάδα

Έρχεται τον Σεπτέμβριο σύμφωνα με επίσημη ανακοίνωση. [UPDATE]

[Αρχική δημοσίευση: 6/12/13] Ενώ το PlayStation 4 θα έχει κυκλοφορήσει στις περισσότερες χώρες του κόσμου μέσα στον Δεκέμβριο (13/12 για την Ελλάδα) το Xbox One έχει μέχρι στιγμής λανσαριστεί μόλις σε 13 χώρες με την ημερομηνία για τη χώρα μας να παραμένει άγνωστη.

Παρόλα αυτά, ο αναγνώστης Vasilis μας ενημέρωσε ότι εντόπισε την

κονσόλα στο GameExplorers με ημερομηνία κυκλοφορίας 29/1/2014. Άραγε γνωρίζουν κάτι οι ιθύνοντες του καταστήματος ή μήπως πρόκειται απλά για...τυπογραφικό λάθος; Επικοινωνήσαμε με την Microsoft Hellas η οποία μας ειπε "Δεν έχουμε τίποτα νεότερο από όσα έχουν ανακοινωθεί έως τώρα".

Θυμίζουμε ότι τρέχει ο διαγωνισμός για το "Πότε θα κυκλοφορήσει το Xbox One" οπότε όσοι πιστοί προσέλθετε. Όποιος προβλέψει σωστά θα ανταμειφθεί με δωράκια.

Για συζήτηση σχετικά με τις κονσολες Xbox One/Xbox 360 επισκεφθείτε το αντίστοιχο subforum του GameWorld.

[UPDATE: 31/1/14] Χθες σας ενημερώσαμε ότι στο forum του NeoGAF χρήστης που μίλησε ως στέλεχος της Microsoft αποκάλυψε ότι το Xbox One θα κυκλοφορήσει τον Οκτώβριο του 2014 στην Ελλάδα. Σήμερα τα καταστήματα Κωτσόβολος ανακοίνωσαν την έναρξη των προπαραγγελιών για το Xbox One, κάτι που συνήθως συμβαίνει μερικές εβδομάδες πριν από την κυκλοφορία μιας κονσόλας.

Τι θα ισχύσει τελικά; Θα δούμε το Xbox One τις προσεχείς εβδομάδες; Πάντως η 29η Ιανουαρίου που ανακοίνωσε το κατάστημα GameExplorers δεν ίσχυσε, συνεπώς είναι πιθανόν να μην πρέπει να λάβουμε υπόψη μας οτιδήποτε ανακοινώνεται από τα ελληνικά καταστήματα, αλλά να στηριχθούμε κατά κύριο λόγο σε αποκαλύψεις προερχόμενες από το εξωτερικό.

Το GameWorld θυμίζουμε ότι είχε προβλέψει πρώτο ότι το PS4 θα έρθει στη χώρα μας 13 Δεκεμβρίου, σύμφωνα με πηγή του μέσα από τα Public.

[UPDATE 2: 18/3/14] Η Microsoft ανακοίνωσε ότι το Xbox One θα κυκλοφορήσει στην Ελλάδα τον Σεπτέμβριο του 2014!

Αμέσως μετά την ενσωμάτωση του Twitch.tv, η αμερικάνικη εταιρεία ανακοινώνει το λανσάρισμα της νέας κονσόλας όγδοης γενιάς σε 26 ακόμα χώρες (σ.σ. από τον Νοέμβριο κυκλοφορεί σε 13 χώρες). Πρόκειται για τις Αργεντινή, Βέλγιο, Χιλή, Κολομβία, Τσεχία, Δανία, Φιλανδία, Ελλάδα, Ουγγαρία, Ινδία, Ισραήλ, Ιαπωνία, Κορέα, Ολλανδία, Νορβηγία, Πολωνία, Πορτογαλία, Ρωσία, Σαουδική Αραβία, Σιγκαπούρη, Σλοβακία, Ν. Αφρική, Σουηδία, Ελβετία, Τουρκία και Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα.

Η Microsoft σχεδιάζει επίσης ένα νέο update τον Απρίλιο, το οποίο θα περιλαμβάνει ένδειξη για το ποια games έχουν γίνει patch ώστε να τα αναβαθμίσετε, μπάρα προόδου του loading στο save game, αναβάθμιση του συστήματος φίλων (ειδοποιήσεις όταν οι φίλοι σας εισέρχονται στο Xbox Live), ένδειξη του ποιοι φίλοι σας παίζουν online multiplayer, τα apps που κατέβασαν περισσότερο οι φίλοι σας, καθώς και βελτιώσεις στην ανίχνευση κίνησης και φωνής στο Kinect.

Click to open image!Click to open image!
Keywords
Τυχαία Θέματα