Παιχνίδι του μήνα: Νοέμβριος 2013

Δυναμικό comeback για τον Super Mario και οι κορυφαίοι τoυ Νοεμβρίου για το GameWorld.

O Νοεμβρίος αποτελεί παραδοσιακά τον μήνα με τις περισσότερες κυκλοφορίες στην βιομηχανία των video games. Βέβαια φέτος πέρα από τα δεκάδες games που κατέκλυσαν τις κονσόλες είχαμε και το λανσάρισμα των next-gen κονσόλων, καθώς στις 22 Νοεμβρίου έφτασε σε 13

Ευρωπαϊκές χώρες το Xbox One, ενώ μία εβδομάδα αργότερα η Sony μας παρέδωσε τον διάδοχο του PS3. Εντούτοις, όπως είναι γνωστό, στην χώρα μας θα χρειαστεί να περιμένουμε λίγο παραπάνω για να δούμε τις νέες κονσόλες, καθώς το PS4 διατίθεται στις 13 Δεκεμβρίου, ενώ το Xbox One αναμένεται μέσα στο 2014, χωρίς για την ώρα να έχει ανακοινωθεί η ημερομηνία κυκλοφορίας του.

Τον μήνα που μας πέρασε είδαμε την...τιτανομαχία των First-Person Shooters, καθώς η DICE και η Infinity Ward μας παρουσίασαν τα Battlefield 4 και Call of Duty: Ghosts. Αξίζει να σημειωθεί πάντως ότι η διαφαινόμενη τιτανομαχία έμεινε μόνο στα χαρτιά, καθώς το Battlefield 4 επικράτησε κατά κράτος του Call of Duty: Ghosts για διάφορους λόγους. Πλέον είναι γεγονός πως η Infinity Ward θα πρέπει να στρωθεί στην δουλειά και να μας παρέχει μια νέα μηχανή γραφικών, καθώς ούτε η PS4 έκδοση του δημοφιλούς FPS κατάφερε να ανταποκριθεί στις προσδοκίες των εκατομμυρίων φίλων της σειράς.

Εν τω μεταξύ, είχαμε την τύχη να απολαύσουμε ορισμένες ακόμα ποιοτικές δημιουργίες όπως το Need for Speed Rivals και το XCOM: Enemy Within. Επίσης, στο 3DS είδαμε ένα από τα καλύτερα Zelda των τελευταίων ετών με το The Legend of Zelda: A Link Between Worlds, αλλά και το Professor Layton and the Azran Legacy. Στα PC συναντάμε επίσης το Assassin's Creed IV: Black Flag, καθώς και τo World of Warplanes.

Με τόσες σημαντικές κυκλοφορίες η ανάδειξη για το καλύτερο game του μήνα ήταν ιδιαίτερα δύσκολη, όπως αποτυπώνεται και από τις ψήφους των αναγνωστών του GameWorld. Τα φαβορί ήταν τρία και συγκεκριμένα το Battlefield 4, το XCOM: Enemy Within και το Super Mario 3D World, παρόλα αυτά στο τέλος ο μουστακαλής υδραυλικός κατάφερε να υπερισχύσει. Κατόπιν αυτού το Super Mario 3D World ανακηρύσσεται ως το κορυφαίο game του μήνα, όπως μπορείτε να δείτε και στην σχετική ψηφοφορία στο topic του GameWorld.

Παιχνίδι του μήνα
Super Mario 3D World
Nintendo
Format: Wii U (29/11/2013)

To Wii U βρίσκεται εδώ και ένα χρόνο στα ράφια των καταστημάτων παρόλα αυτά μέχρι στιγμής δεν είχαμε δει αρκετά exclusives για αυτό ή τουλάχιστον exclusives που να δικαιολογούν την αγορά της κονσόλας. Κατόπιν αυτού, η Nintendo έπρεπε να πάρει για ακόμη μια φορά την κατάσταση στα χέρια της και να μας προσφέρει ένα νέο αμιγώς 3D Super Mario. To Super Mario 3D World δεν καταφέρνει βέβαια να επαναπροσδιορίσει το ύφος της σειράς, παρόλα αυτά είναι μία άκρως διασκεδαστική πρόταση που θα ικανοποιήσει σε μέγιστο βαθμός τους πολυπληθείς φίλους του δημοφιλέστερου υδραυλικού στην ιστορία των video games.

{youtube}kWS_DqNJ7gQ|500|300{/youtube}

Χωρίς αμφιβολία το μεγάλου ατού του Super Mario 3D World είναι ο τεχνικός τομέας του, καθώς αποτελεί ένα από τα ελάχιστα games που αξιοποιούν το hardware του Wii U. Επιπλέον, για πρώτη φορά συναντάμε αρκετά νέα power-ups για τον Mario και την παρέα του καθώς και δεκάδες νέα είδη εχθρών. Εάν στα παραπάνω συνυπολογίσουμε την πλήρη εκμετάλλευση των δυνατοτήτων του GamePad, την μεγάλη διάρκειά του και το εθιστικό multiplayer μιλάμε για έναν από τους καλύτερος Mario τίτλους των τελευταίων ετών, ο οποίος δεν θα πρέπει να λείπει από την "βιβλιοθήκη" κανενός κατόχου Wii U.

Χειρότερο παιχνίδι
Blood Knights
Deck13, Kalypso Media Digital
Format: PC, PS3, Xbox 360 (13/11/2013)

Αρκετοί κάτοχοι των PS2 και Xbox ενδεχομένως να θυμούνται την σειρά Baldur's Gate: Dark Alliance, η οποία στις αρχές της περασμένης δεκαετίας μας χάρισε άφθονες ώρες αγνής Action RPG διασκέδασης. Η Kalypso Media μετά την έκδοση του αναχρονιστικού DARK που προσπάθησε χωρίς αποτέλεσμα να αναπαράγει την μαγεία του Vampire: The Masquerade: Bloodlines αποφάσισε να μας παρουσιάσει ένα ακόμη video game με vampire θεματολογία και συγκεκριμένα το Blood Knights της Deck13. To τελευταίο καπηλεύεται τους μηχανισμούς του Baldur's Gate: Dark Alliance και δίχως αμφιβολία αποτελεί έναν από τους χειρότερους κλώνους του συγκεκριμένου game.

{youtube}BINTVBl2wbI|500|300{/youtube}

To Blood Knights κοστίζει 14.99 ευρώ, ενώ διατίθεται η Trial έκδοση του σε αμφότερα τα PS3 και Xbox 360. Αυτά είναι και τα μόνα θετικά στοιχεία που διακρίνουμε, καθώς πρόκειται για μια δημιουργία που δεν καταφέρνει να διακριθεί σε κανέναν απολύτως τομέα. Στο οπτικό κομμάτι θυμίζει τίτλο δεκαετίας, ενώ το voice acting είναι το λιγότερο απαράδεκτο. Για να πούμε την αλήθεια δεν περιμέναμε τίποτα περισσότερο από την Deck13, μία εταιρεία που η σημαντικότερη δουλειά της ως τώρα είναι το Venetica, ένα από τα χειρότερα RPG της έβδομης γενιάς κονσολών.

Staff Member of the Month
Παντελής Δασκαλέλος

Σύμφωνα με την ψηφοφορία στο σχετικό topic του forum του GameWorld, ως staff member του μήνα ανακηρύσσεται ο Παντελής Δασκαλέλος λόγω της πλειάδας reviews που έγραψε αυτό τον μήνα τόσο στο PS4, όσο και στα υπόλοιπα format.

To άρθρο του μήνα
Users: Αποκάλυψη του PS4
GameWorld

H τηλεοπτική παρουσία των Users μέσω του καναλιού του GameWorld στο YouTube είναι πλέον γεγονός. Στην δεύτερη Beta εκπομπή που έλαβε χώρα στις 15 Νοεμβρίου οι Μάνος Γρυπάρης, Παντελής Δασκαλέλος και Χριστιάνα Θάνου σας παρουσίασαν πρώτοι στην Ελλάδα τη νέα κονσόλα της Sony. To άρθρο της εκπομπής αυτής ανακηρύχθηκε ως το κορυφαίο για το Νοέμβριο σύμφωνα με την ψηφοφορία στο σχετικό topic του forum του GameWorld.

Member of the Month
HourFiend

Σύμφωνα με την ψηφοφορία στο σχετικό topic του forum του GameWorld, o user HourFiend κατάφερε να ξεχωρίσει λόγω του management του για το επερχόμενο τουρνουά League of Legends που θα διοργανώσει το GameWorld. Θυμίζουμε πως ο νικητής θα λάβει 500xp.

Blog of the Month
Beyond: Two Souls Trophy Guide
Vasilis

Μετά το Uncharted 2: Among Thieves ο χρήστης Vasilis μας παρουσιάζει ένα ακόμη Trophy Guide για να σας βοηθήσει να "πλατινιάσετε" το νέο Adventure της Quantic Dream για το PS3. Σύμφωνα με την ψηφοφορία στο σχετικό topic του forum του GameWorld, ο οδηγός αυτός ανακηρύσσεται ως το κορυφαίο blog του site μας για τον μήνα Νοέμβριο. Ο νικητής θα λάβει 500xp και ένα δώρο (κατόπιν συνεννόησης).

Επόμενο Best Of
Την επόμενη φορά, όπως σας έχουμε ήδη ενημερώσει, η στήλη θα προσπαθήσει να επιλέξει τα 10 κορυφαία Adventures όλων των εποχών. Ζητάμε την κατανόησή σας για την καθυστέρηση στην ανανέωση της στήλης, λόγω του εξαιρετικά μεγάλου φόρτου εργασίας των συντακτών, ο οποίος προέκυψε από την έλευση του PS4. Να θυμίσουμε ότι έχετε μια τελευταία ευκαιρία να ψηφίσετε για τα αγαπημένα σας Adventures στο forum του GameWorld κάνοντας κλικ εδώ.

Keywords
νοεμβριος, παιχνιδι, call of duty, need for speed, league of legends, super mario, xbox one, assassins creed, wii u, xbox 360, uncharted 2, super, mario, video, games, xbox, sony, ps3, ps4, dice, infinity, battlefield, ghosts, νέα, fps, speed, xcom, zelda, legend, professor, black, world, game, ψηφοφορία, wii, nintendo, αμιγώς, media, rpg, vampire, blood, voice, εταιρεία, staff, member, forum, youtube, ελλαδα, user, league, blog, uncharted, adventure, quantic, dream, site, τελη κυκλοφοριας, σταση εργασιας, www.youtube.com, τελη κυκλοφοριας 2013, τελη κυκλοφοριας 2014, τελη κυκλοφοριας 2015, τελη κυκλοφοριας 2016, ημερομήνια, χωρες, δουλεια, τυχη, ωρα, blog, fps, games, game, ghosts, league of legends, ps3, ps4, rpg, sony, super mario, ups, xbox 360, xcom, youtube, αγορα, αρθρο, αξιζει, αμιγώς, αποκαλυψη, βρισκεται, γεγονος, δειτε, δωρο, ευκαιρια, ευρω, εκμεταλλευση, εβδομαδα, επρεπε, εταιρεία, ετων, υφος, θυμιζει, λειπει, μαγεια, μπορειτε, μονα, οδηγος, ραφια, συγκεκριμενα, σειρα, τιτανομαχια, τρια, φορα, χειροτερα, ψηφοφορία, ωρες, super, battlefield, black, blood, call of duty, dice, dream, adventure, ειδη, forum, χωρα, ιδιαιτερα, user, κομματι, league, legend, mario, member, media, μια φορα, need for speed, infinity, nintendo, power, professor, quantic, speed, site, staff, θανου, υδραυλικος, θετικα, uncharted, uncharted 2, vampire, wii, wii u, world, χερια, voice, zelda
Τυχαία Θέματα