Xbox One: Δύο κατηγορίες στα achievements

Η νέα μορφή θα ονομάζεται challenges.

Οι επιβραβεύσεις και τα δώρα που θα δέχεστε από το Xbox One θα χωρίζονται σε δύο κατηγορίες οι οποίες θα ονομάζονται achievements και challenges, ενώ θα προσφέρουν νέα είδη ανταμοιβών συμπεριλαμβάνοντας επιπλέον gameplay όπως χάρτες, χαρακτήρες και αναβάθμιση στατιστικών ανάλογα με το παιχνίδι το οποίο παίζετε.
Επιπλέον και άλλες εφαρμογές του Xbox One θα είναι σε θέση να σας ανταμείβουν με early access σε έναν τίτλο ή κρυφό περιέχομενο. Αυτά δήλωσε σε συνέντευξή του η διευθύντρια του προγράμματος του Xbox One achievements, Cierra McDonald.

Eπίσης η McDonald εξήγησε ότι οι δύο αυτές κατηγορίες θα έχουν κοινά χαρακτηριστικά και θα εμφανίζονται με ένα εικονίδιο στο αντίστοιχο achievement history του κάθε παίκτη. Aκόμα βέβαια δεν έχει ξεκαθαρίσει το τοπίο σχετικά με τον τρόπο που θα κερδίζετε achievements βλέποντας ταινίες ή ακούγοντας μουσική. Είναι ξεκάθαρο πάντως ότι μόνο τα achievements που θα προέρχονται από παιχνίδια θα σας ανταμείβουν με πόντους στο gamerscore.

Eπιπροσθέτως η McDonald συνέχισε λέγοντας ότι η κύρια διαφορά ανάμεσα στα achievements και στα challenges θα είναι ότι τα challenges θα έχουν περιορισμένο χρόνο στον οποίο πολλοί χρήστες και σε διάφορετικά παιχνίδια θα μπορούν να πετύχουν τους στόχους που έχουν ζητηθεί. Επειδή ακριβώς τα challenges θα έχουν περιορισμένο χρονικό όριο δεν θα προσθέτουν ούτε αυτά πόντους στο gamerscore. Η κίνηση αυτή της Microsoft είναι αρκετά θετική καθώς με την ύπαρξη πολλών ειδών achievements και challenges θα ενθαρρύνει τις εταιρείες ανάπτυξης να εμπλουτίσουν τους ήδη υπάρχοντες τίτλους με νέο περιεχόμενο χωρίς να χρειάζεται η αγορά ενός DLC.

Κάντε κλικ εδώ και δείτε την press conference της Microsoft στην Ε3 2013 από το GameWorld.
Keywords
Τυχαία Θέματα