Xbox 720 με upgrades;

Το επόμενο Xbox θα μπορεί να αναβαθμιστεί;

Από τον Δεκέμβριο του 2010, η Microsoft φέρεται να έχει κατοχυρώσει πατέντα ευρεσιτεχνίας για νέα κονσόλα.

Προφανώς η πατέντα αυτή αναφέρεται στο νέο Xbox. Ιδιαίτερο ενδιαφέρον όμως προκαλεί το γεγονός ότι στις προδιαγραφές αναφέρεται ότι η κονσόλα θα μπορεί να δεχθεί αναβαθμίσεις στο hardware της!

Η

αίτηση με αριθμό 20120159090 κατατέθηκε στο "US Patents and Trademark Office" της Αμερικής και δημοσιεύθηκε επίσημα τον Ιούνιο. Η Microsoft έχει κατοχυρώσει πατέντες "διαφόρων εκδόσεων αρχιτεκτονικής ενός multimedia υπολογιστή, ο οποίος θα μπορεί να τρέξει games, ενώ θα επιτρέπει την αναβάθμιση ή υποβάθμιση του hardware του". Πλήρες φωτογραφικό υλικό μπορείτε να δείτε εδώ. Οι εικόνες μοιάζουν αρκετά με αυτές που διέρρευσαν πρόσφατα και δείχνουν ξεκάθαρα μια νέα κονσόλα. Όλα αυτά βέβαια αποτελούν προϊόν συζητήσεων στη Microsoft από το καλοκαίρι του 2010, συνεπώς δεν γνωρίζουμε αν όντως θα υλοποιηθούν στην πράξη.

Στα έγγραφα του Xbox 720 υπάρχουν πληροφορίες για μια πρωτοποριακή λειτουργία που θα ονομάζεται "transmedia gaming" με την οποία τα apps θα μπορούν να τρέχουν ταυτόχρονα με τα games. Αναφέρονται επίσης δυνατότητες ανοίγματος οδηγών στρατηγικής την ώρα του παιχνιδιού, TV stream ή ακόμα και οθόνης ειδήσεων σχετικά με το παιχνίδι. Η Microsoft φαίνεται πως έχει στόχο να δημιουργήσει όλες αυτές τις εφαρμογές χωρίς να επηρεάσει την απόδοση στα frames των παιχνιδιών. Η τεχνολογία που θα το επιτρέψει αυτό ονομάζεται "communication fabric" και θα ενώνει όλα τα μέρη της κονσόλας μεταξύ τους.

Για το νέο Xbox 720 ή Project Durango δεν έχει γνωστοποιηθεί ακόμη η επίσημη ημερομηνία κυκλοφορίας. Φήμες λένε ότι η Microsoft αναμένεται να το παρουσιάσει στην E3 του 2013.

Keywords
Τυχαία Θέματα