Xbox 720: Online σύνδεση και μπλοκάρισμα μεταχειρισμένων;

Άλλη μία φήμη που μένει να δούμε αν ισχύει.

Σύμφωνα με έγγραφο που δημοσιεύθηκε στα VGLeaks, το Project Durango (προσωρινό όνομα για το νέο Xbox της Microsoft) είναι πολύ πιθανό να απαιτεί διαρκώς online σύνδεση και άρα να μπλοκάρει τα μεταχειρισμένα games.

Βάση των πληροφοριών που μπορείτε να δείτε στο έγγραφο, η κονσόλα θα απαιτεί διαρκώς σύνδεση στο Internet

εγκαθιστώντας patches και κρατώντας τα games μονίμως με το τελευταίο update τους. Η αιτιολογία είναι ότι "Οι χρήστες δεν θα χρειάζεται να περιμένουν για την εγκατάσταση νέων updates ή να κάνουν restart την κονσόλα τους". Το έγγραφο αναφέρει ακόμη ότι δεν θα απαιτείται και η ανάγνωση οπτικών μέσων (Blu-ray ή DVD) καθώς με το που θα αγοράζετε το δισκάκι από το κατάστημα θα αρκεί μόνο να το εγκαταστήσετε στο σκληρό σας δίσκο, ο οποίος αναμένεται να είναι μεγάλης χωρητικότητας. Πάντως, το Durango θα διαθέτει κατά πάσα πιθανότητα ένα σύγχρονο Blu-Ray drive.

Το περιοδικό Edge είχε επιβεβαιώσει κι αυτό με τη σειρά του την παραπάνω είδηση στην αρχή της χρονιάς. Βέβαια το έγγραφο αυτό που διέρρευσε αναφέρει ότι "ενδέχεται στο μέλλον να υπάρξουν αλλαγές".

Με την ανακοίνωση του PlayStation 4 μάθαμε ότι η κονσόλα της Sony θα υποστηρίζει μεταχειρισμένα games και δεν είναι απαραίτητη η σύνδεση στο Internet. Το μόνο που μένει είναι η Microsoft να ακολουθήσει αυτό που θέλουν οι gamers. Ακόμα κι αν τα παραπάνω σχέδια υπήρχαν στα αρχικά πλάνα της και δεν υλοποιηθούν (κάτι που δεν θα μάθουμε ποτέ) υπάρχουν αρκετοί μήνες μέχρι την παρουσίαση του νέου Xbox στην E3 ή έστω ένας μήνας έως την φημολογούμενη αποκάλυψη του Απριλίου ώστε η Microsoft να πάρει την τελική της απόφαση.

Click to open image!Click to open image!
Keywords
Τυχαία Θέματα