Windows 8 review

Το GameWorld σας παρουσιάζει το νέο λειτουργικό σύστημα της Microsoft.

Από τις 26 Οκτωβρίου η Microsoft έχει κυκλοφορήσει και επίσημα πλέον το νέο της λειτουργικό σύστημα, τα Windows 8. Ένα μεγάλο στοίχημα τόσο για την ίδια όσο και για τους χρήστες, μιας και για πρώτη φορά ίσως στην ιστορία της, προσπαθεί να φτιάξει ένα δίκτυο ανάμεσα σε όλες τις συσκευές της (Windows

8, Windows Phone 8 και Xbox 360) και να επιδιώξει να το καθιερώσει μέσα στα επόμενα χρόνια.

Αυτό είναι ένα στοίχημα το οποίο φαίνεται να κερδίζει αρχικά, μιας και σύμφωνα με την τελευταία καταμέτρηση, το νέο λειτουργικό της Microsoft βρίσκεται ήδη στα χέρια 5 εκατομμύριων χρηστών μετά από την πρώτη εβδομάδα διάθεσής τους στο ευρύ κοινό. Βέβαια από την άλλη, την συγκεκριμένη χρονική περίοδο «τρέχει» και μια ειδική προσφορά, μέσω της οποίας μπορείτε να αναβαθμίσετε το παλιό σας λειτουργικό σε Windows 8 Pro (με δώρο την λειτουργία του Media Center) με μόλις €29.99. Αυτή ήταν ίσως η πιο ευχάριστη έκπληξη που επεφύλασσε για το κοινό της η Microsoft καθώς τα καινούργια Windows να είναι τα πιο φθηνά στην ιστορία τους.

Αγορά-αναβάθμιση
Όσοι έχετε Windows XP, Vista ή 7 μπορείτε να κατεβάσετε τα Windows 8 αυθεντικά μέσω ενός πολύ εύχρηστου Upgrade Assistant. Εάν από την άλλη δεν είστε της «ψηφιακής σχολής» και θέλετε να τα έχετε στο κουτί τους με το δισκάκι τους, τότε μπορείτε να τα αγοράσετε αυθεντικά από καταστήματα λιανικής στην τιμή των €59.99, τη μισή δηλαδή από αυτή της αντίστοιχης έκδοσης των Windows 7. Εδώ να τονίσουμε ότι μπορεί η Microsoft να χαρακτηρίζει την συγκεκριμένη έκδοση μόνο για upgrade, αλλά εμείς τη δοκιμάσαμε επιτυχώς και σε upgrade και σε clean install αλλά και σε dual boot και δούλεψαν σ’ όλες τις περιπτώσεις αψεγάδιαστα. Οπότε, όσοι θέλετε να κρατήσετε την αγαπημένη σας Windows έκδοση εγκατεστημένη και απλώς να πειραματιστείτε με τα νέα Windows μπορείτε να δημιουργήστε ένα νέο partition και να τα εγκαταστήσετε εκεί.

Προσοχή όμως γιατί και οι δύο παραπάνω προσφορές ισχύουν μέχρι τα τέλη Ιανουαρίου του 2013! Μετά οι τιμές θα γυρίσουν στα επίπεδα που μας έχει «καλομάθει» η Microsoft, δηλαδή θα πρέπει να πληρώσουμε €109 και €153 για την απλή και την Pro έκδοση αντίστοιχα. Περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να βρείτε εδώ. Αυτή λοιπόν η προσφορά, σε συνδυασμό με τις προ-εγκατεστημένες άδειες που υπάρχουν σχεδόν σ’ όλα τα καινούρια laptop-desktop, έχουν βοηθήσει αρκετά ώστε τουλάχιστον αρχικά τα νούμερα των πωλήσεων των Windows 8 να δείχνουν αρκετά…ανεβασμένα!

Ξεκινώντας…
Αφού ολοκληρώσετε με τα διαδικαστικά της εγκατάστασης (η οποία μοιάζει αρκετά με αυτή των Windows 7) θα βρεθείτε στην αρχική οθόνη των Windows 8. Όσοι δεν είστε κάτοχοι, είτε κάποιου smartphone με Windows Mobile, είτε κάποιας Xbox 360 κονσόλας (σ’ αυτά εδώ και 12 μήνες περίπου έχουμε πάρει μια πρώτη γεύση), θα βρεθείτε προ εκπλήξεως μιας και όλο το γραφικό περιβάλλον έχει αλλάξει ριζικά. Πλέον το User Interface -το οποίο παλαιότερα ονομαζόταν Metro- έχει αντικατασταθε

Keywords
Τυχαία Θέματα