Wii U με τιμή κάτω του κατασκευαστικού κόστους

Η Nintendo αλλάζει τακτική και ακολουθεί τα βήματα των Sony και Microsoft.

Η απογοητευτική υποδοχή που επεφύλαξαν οι καταναλωτές όταν το 3DS βγήκε στην αγορά με τσιμπημένη τιμή και η απόφαση της Nintendo να τη ρίξει σημαντικά τέσσερις μόλις μήνες μετά από την κυκλοφορία του για να τονώσει τις πωλήσεις, φαίνεται ότι έδωσαν ένα μάθημα στην ιαπωνική

εταιρεία. Στο σχετικό άρθρο του GameWorld μπορείτε να διαβάσετε ποια ήταν τα επακόλουθα της αρχικής αποτυχίας του 3DS.

Σύμφωνα με δηλώσεις του Satoru Iwata, προέδρου της Nintendo, το Wii U θα διατεθεί στην αγορά με τιμή κάτω του κόστους του, γιατί «προτιμήθηκε να επιλεγεί μία τιμή την οποία οι καταναλωτές θα θεωρήσουν λογική και όχι μία με βάση το κόστος κατασκευής του» και αυτή η απόφαση πάρθηκε για να μην ακολουθήσει η κονσόλα την πορεία του 3DS. Ο Reggie Fils-Aime, πρόεδρος της Nintendo of America, φαίνεται ωστόσο ότι δε συμφωνεί απόλυτα με αυτή την κίνηση καθώς είχε δηλώσει στο παρελθόν τα εξής: «Η φιλοσοφία της εταιρείας είναι να έχουμε κέρδος από την πώληση των hardware μας, ακόμα και αν μιλάμε για ένα μικρό ποσό στην αρχή. Δεν πιστεύουμε ότι πρέπει να χάνουμε χρήματα από τα hardware μας. Έφερα ως παράδειγμα το 3DS, το οποίο ύστερα από την πτώση της τιμής του, μας οδήγησε σε απώλεια κερδών και μας έφερε στη θέση να έχουμε ζημία για πρώτη φορά στη μέχρι σήμερα πορεία της εταιρείας».

Watch YouTube video

Όποιες κι αν είναι οι διαφωνίες, η απόφαση έχει ληφθεί και προβλέπεται ότι η διάθεση του Wii U δε θα αποφέρει κέρδη στην Nintendo από την αρχή της κυκλοφορίας του παρά τις αρχικές εκτιμήσεις και δηλώσεις των στελεχών της εταιρείας, γεγονός για το οποίο έχουν ενημερωθεί και οι επενδυτές. Ο Satoru Iwata τόνισε σχετικά: «Αν και περιμένουμε ότι τα οικονομικά της εταιρείας θα τονωθούν, ωστόσο δεν αναμένουμε ότι θα έχουμε τα κέρδη για αυτό το οικονομικό έτος». Όπως και να έχουν τα πράγματα όμως, η διάθεση του Wii U σηματοδοτεί μία αλλαγή στην τακτική της εταιρείας, η οποία συνήθιζε να πουλάει τις κονσόλες της με κέρδος από την πρώτη ημέρα κυκλοφορίας τους, σε αντίθεση με τις Sony και Microsoft, οι οποίες ξεκινούσαν με πιο «συγκρατημένες» τιμές. Η Nintendo παράλληλα με τις παραπάνω εκτιμήσεις και δηλώσεις, έδωσε στη δημοσιότητα και ορισμένα στοιχεία σε σχέση με τη χονδρική πώληση του Wii U και των παιχνιδιών του. Πιο συγκεκριμένα, η εταιρεία πρόκειται να στείλει στους προμηθευτές 5.5 εκατομμύρια κονσόλες και 24 εκατομμύρια παιχνίδια μέχρι τον Μάρτιο του 2013.

Όπως ήδη γνωρίζετε από προηγούμενο άρθρο του GameWorld, το Wii U πρόκειται να κυκλοφορήσει στην Ευρώπη στις 30 Νοεμβρίου. Μπορείτε να διαβάσετε για τις τρεις διαφορετικές εκδόσεις της κονσόλας, αλλά και το Wii U Pro Controller στο σχετικό άρθρο μας. Ρίξτε επίσης μία ματιά στο πρώτο διαφημιστικό σποτ που προβάλλεται στη Μεγάλη Βρετανία!

Keywords
Τυχαία Θέματα