Vectrex: Μια σπάνια κονσόλα του 1982

Επίδειξη της κονσόλας και gameplay video του Pole Position.

Στο τρίτο επεισόδιο του Game Maniacs είχαμε την ευκαιρία να δούμε πολλές παλιές κονσόλες, από τις οποίες ξεχωρίσαμε το Magnavox Odyssey, την πρώτη κονσόλα που βγήκε στην αγορά το 1972. Το unboxing της μπορείτε να το δείτε κάνοντας κλικ εδώ, μαζί με πληροφορίες για τις υπόλοιπες κονσόλες πρώτης γενιάς που περιείχαν γραφικά με ελάχιστα pixels.

Μπορεί η δεύτερη

γενιά κονσολών να "σημαδεύτηκε" απ' την τεράστια απήχηση του Atari 2600, ωστόσο ο κόσμος θα πρέπει να μάθει και τους μικρότερους πρωταγωνιστές. Ένας από αυτούς ήταν το Vectrex της Smith Engineering. Πρόκειται για μια κονσόλα που ερχόταν ενσωματωμένη με μικρή κάθετη οθόνη, κάτι που την έκανε ιδιαίτερα εύκολη στη μεταφορά. Το Vectrex είχε το πλεονέκτημα ότι ήταν το πρώτο σύστημα που χρησιμοποίησε τα vectors στην απεικόνιση της οθόνης του. Διέθετε όμως κι ένα μειονέκτημα, αυτό των ασπρόμαυρων γραφικών. Γι' αυτό συνοδευόταν από μία διαφάνεια η οποία προσέθετε χρώμα στα games που παίζατε.

Δείτε το σχετικό βίντεο στο οποίο παίξαμε το Pole Position:

{youtube}Ked5BXNFNqc|400|300{/youtube}

Σχεδιαστικά το Vectrex ήταν αρκετά "ιδιαίτερο", ενώ συνοδευόταν από ένα χειριστήριο τεσσάρων κουμπιών, κάτι μοναδικό για την τότε εποχή. Κυκλοφόρησε το 1982, ήρθε στην Ευρώπη τον Μάιο του 1983 και αποσύρθηκε από την αγορά μόλις ένα χρόνο μετά σημειώνοντας χαμηλές πωλήσεις, καθώς επισκιάστηκε από τις πολύχρωμες κονσόλες της Atari.

Keywords
Τυχαία Θέματα