Top 10: Τα καλύτερα horror games

Ιστορίες από την...Κρύπτη.

Το στοιχείο του τρόμου ανέκαθεν γοήτευε το κοινό, είτε αναφερόμαστε σε κινηματογραφικές παράγωγες, είτε στη λογοτεχνία, είτε στην προκείμενη περίπτωση στα video games. Τα διεστραμμένα αποκυήματα της φαντασίας των Howard Phillips Lovecraft, Clive Barker, Lucio Fulci, George Romero και αρκετών άλλων δημιουργών έχουν επηρρεάσει άμεσα

ή έμμεσα ορισμένους από τους τίτλους που θα σας παρουσιάσουμε αυτή την εβδομάδα.

Ετοιμαστείτε λοιπόν για ένα ταξίδι στα αβυσσαλέα μονοπάτια της ανθρωπινής ψυχής. Θα δείτε το πρόσωπο του φόβου, της φρίκης και των υπολοίπων απεχθών συναισθημάτων. Η μάχη για μια θέση στο Top 10 αποδείχθηκε τιτάνια και ως εκ τούτου αρκετά αξιόλογα games έμειναν απ' έξω.

Την επόμενη εβδομάδα η στήλη Best Of θα επικεντρωθεί στα 10 καλύτερα JRPG. Όπως πάντα περιμένουμε την ψήφο σας στο σχετικό topic του forum. Μέχρι τότε, κλείστε τα φώτα του δωματίου σας και πάμε να θυμηθούμε τις 10 πιο τρομακτικες δημιουργίες στο χώρο των video games.

10: Eternal Darkness: Sanity's Requiem (1/11/2002)
Silicon Knights, Nintendo
Gamecube

Ξεκινάμε την αντίστροφη μέτρηση προς την κορυφή μ' ένα από τα αριστουργήματα του Nintendo Gamecube. Το Eternal Darkness: Sanity's Requiem δανείζεται έμμεσα στοιχεία από την μυθοπλασία του H.P Lovecraft με τους Μεγάλους Παλαιούς που δεσπόζουν στο έργο του, να παραλληλίζονται με τους Ancients της δημιουργίας της Silicon Knights. Ο ψυχολογικός τρόμος διαποτίζει ανεξίτηλα το Eternal Darkness, παρόλα αυτά η ένταση ανεβαίνει κλιμακωτά μέχρι να φτάσει την απόλυτη κορύφωση της.

{youtube}b5ZRc9Mzgds|400|300{/youtube}

Όσον αφορά τους μηχανισμούς του gameplay, το παιχνίδι δεν εισήγαγε σημαντικές καινοτομίες, με εξαίρεση την “Sanity bar” η οποία αντιπροσωπεύει την πνευματική σας διαύγεια. Καθώς μειώνεται η μπάρα, ο χαρακτήρας σας αρχίζει ν' ακούει θορύβους, να βλέπει τέρατα που δεν υπάρχουν ή να νομίζει ότι αίμα τρέχει από τα ταβάνια και τους τοίχους. Επιπλέον, άξιο αναφοράς είναι το καλογραμμένο σενάριο του παιχνιδιού, αλλά και ο μεγάλος αριθμός από playable χαρακτήρες που διαθέτει, καθώς κατά την διάρκειά του θ' αναλάβετε τον έλεγχο 12 συνολικά ηρώων.

9: Clock Tower (02/1998)
Human Entairtainment, ASCII
PlayStation


Ένα από τα καλά κρυμμένα διαμάντια του είδους είναι αναμφίβολα το Clock Tower και προς αποφυγή παρεξηγήσεων αναφερόμαστε στο δεύτερο μέρος της σειράς, καθώς το πρωτότυπο παιχνίδι με τον ομώνυμο τίτλο κυκλοφόρησε αποκλειστικά στην Ιαπωνία για το SNES το 1995. To στοιχείο που έκανε το παρόν adventure να ξεχωρίζει ήταν ο κεντρικός “κακός” του, ο περιβόητος Scissorman. O “ψαλιδοχέρης” villain εμφανιζόταν από το πουθενά και σας κυνήγαγε ανελέητα. Ήταν αδύνατον να τον σκοτώσετε, οπότε θα έπρεπε να τρέξετε να κρυφτείτε, για να αποφύγετε τις “ψαλιδιές” του.

{youtube}t1njdpVV82g|400|300{/youtube}

Το Clock Tower απέσπασε θετικές κριτικές όταν κυκλοφόρησε χάρις στην κλειστοφοβική ατμόσφαιρά

Keywords
Τυχαία Θέματα