The Last of Us - Grounded Bundle DLC

Νέες προσθήκες στο multiplayer και ένα νέο επίπεδο δυσκολίας που θα σας...γειώσει.

Το The Last of Us που κυκλοφόρησε πέρυσι τον Ιούνιο αποτέλεσε μακράν τον σημαντικότερο τίτλο του PS3 για το 2013. Μετά το Abandoned Territories και το εξαιρετικό story driven DLC Left Behind, η Naughty Dog κυκλοφορεί το Grounded Bundle κλείνοντας με αυτό τον τρόπο τον κύκλο ζωής του δημοφιλέστατου Action-Adventure/Survival

Horror. Βέβαια ο κύκλος αυτός κλείνει μόνο για το PS3, καθώς στο τέλος του μήνα αναμένουμε και την remastered έκδοση του The Last of Us για το PS4. Μέχρι τότε όμως ας δούμε τι περιλαμβάνεται στο Grounded Bundle και κατά πόσο αξίζει να το προμηθευτείτε.

Σε γενικές γραμμές το Grounded Bundle αποτελεί ένα πλούσιο πακέτο από διάφορα DLC για το multiplayer, αλλά και ένα καινούργιο επίπεδο δυσκολίας για το single-player campaign. Συγκεκριμένα έχουμε το Reclaimed Territories map pack που περιλαμβάνει τέσσερις νέους χάρτες, καθώς και τα Survivalist Weapon Bundle, Situational Survival Skill Bundle και Professional Survival Skill Bundle, τα οποία με την σειρά τους περιλαμβάνουν νέα όπλα και abilities για τον χαρακτήρα σας.

Reclaimed Territories Map Pack
Οι τέσσερις χάρτες που περιλαμβάνονται εδώ ονομάζονται Wharf, Capitol, Coal Mine και Water Tower. O Wharf είναι εμπνευσμένος από το λιμάνι, μία από τις πρώτες πίστες του The Last of Us, όπου ο Joel και η Tess αναζητούν τον Robert. O συγκεκριμένος προσφέρεται για close quarter αναμετρήσεις, καθώς υπάρχουν δεκάδες σημεία για να καλυφτείτε και να μην γίνεται αντιληπτός, καθώς προσεγγίζετε την αντίπαλη ομάδα. Οι επίδοξοι snipers έχουν μερικά προτεινόμενα σημεία για να campερωθούν, αλλά απαιτείται προσοχή, καθώς όπως είπαμε οι αντίπαλοί σας έχουν την δυνατότητα να σας προσεγγίσουν με stealth τακτικές πριν τους εντοπίσετε.

Στην περίπτωση του Capitol έχουμε να κάνουμε με έναν high risk-high reward χάρτη. Κοινώς υπάρχουν σημεία, όπως μέσα στο κεντρικό κτήριο, που μπορείτε να πλαγιοκοπήσετε την αντίπαλη ομάδα και να πάρετε αρκετά εύκολα kills, αλλά αναγκαστικά θα μείνετε εκτεθειμένοι καθώς υπάρχουν ελάχιστα σημεία για να καλυφθείτε. Από την άλλη πλευρά στους εξωτερικούς χώρους υπάρχει η δυνατότητα να στήσετε αποτελεσματικές ενέδρες στους άλλους παίκτες, αλλά με δεδομένο ότι η κλίση του εδάφους είναι κατηφορική θα χρειαστεί να μείνετε για κάποια δευτερόλεπτα ακάλυπτοι και το πιο πιθανό είναι ότι η παρουσία σας θα γίνει εύκολα αντιληπτή.

{youtube}n9iPRMUrtFc|500|300{/youtube}

Ο Coal Mine είναι επίσης ένας ενδιαφέρον χάρτης που περιλαμβάνει εσωτερικές και εξωτερικές τοποθεσίες. Σε αυτόν οι stealth τακτικές είναι ενδεδειγμένες, ενώ υπάρχουν και αρκετές στενωποί για να στήσετε ενέδρες με εκρηκτικά. Επίσης, περιλαμβάνεται και μια υπερυψωμένη τοποθεσία που προσφέρει πολύ καλό οπτικό πεδίο για να χρησιμοποιήσετε το sniper rifle σας. Τέλος, ο Water Tower είναι ένας χάρτης με ελάχιστες εσωτερικές τοποθεσίες. Ο συγκεκριμένος είναι κυρίως επίπεδος, χωρίς μεγάλο verticality για τους snipers όπως ενδείκνυται επίσης για close quarter και mid-range αναμετρήσεις.

Skills και Weapons
Τα Situational Survival Skill Bundle και Professional Survival Skill Bundle σας δίνουν πρόσβαση σε οχτώ συνολικλα νέα skills που ονομάζονται Agility, Awareness, Fortitude, Scavenger, Gunslinger, Bomb Expert, Executioner και Damage Marker. Σε γενικές γραμμές τα νέα skills είναι αρκετά balanced, αλλά το ποια ακριβώς θα χρησιμοποιήσετε εξαρτάται αποκλειστικά από το playstyle σας. Για παράδειγμα με το Scavenger συλλέγετε αυτόματα τα πυρομαχικά και τις πρώτες ύλες για το crafting, οπότε αν αρέσκεστε σε all guns blazing τακτικές είναι ένα εξαιρετικό skill. Αντίθετα αν αρέσκεστε να σκοτώνετε τους αντιπάλους σας από κοντά το Executioner skill σας επιτρέπει να χρησιμοποιήσετε περισσότερες φορές τα shivs (τα αυτοσχέδια μαχαίρια του The Last of Us).

Με την σειρά του το Survivalist Weapon Bundle προσθέτει τέσσερα νέα όπλα στο οπλοστάσιό σας και συγκεκριμένα ένα assault rifle εξοπλισμένο με σιγαστήρα (Specter), ένα δίκαννο, το πιστόλι "Enforcer" και έναν εκτοξευτή χειροβομβίδων. Όπως είναι λογικό, κάθε φορά που διατίθενται νέα όπλα είναι λογικό να υπάρχει μία ανησυχία για τo αν κάποια από αυτά ενδεχομένως είναι overpowered. Πόσο μάλλον όταν μιλάμε για έναν εκτοξευτή χειροβομβίδων. Στην προκειμένη περίπτωση πάντως έχουμε να κάνουμε με ένα όπλο που ναι μεν προκαλεί τεράστια ζημιά, από την άλλη πλευρά όμως έχει ελάχιστα πυρομαχικά και η στόχευση με αυτό δεν είναι πρακτική. Ανάλογη ισορροπία υπάρχει και στα άλλα όπλα όπως το οποίο προσφέρει καλό damage, αλλά έχει μικρή εμβέλεια. Ενδεχομένως, το μόνο ελαφρώς op όπλο είναι το δίκαννο, το οποίο θα λέγαμε ότι είναι άκρως ενδεδειγμένο για τους χάρτες Wharf και Water Tower.

Grounded Mode
Το συγκεκριμένο επίπεδο δυσκολίας όπως είναι λογικό απευθύνεται αποκλειστικά στους σκληροπυρηνικούς παίκτες. Όσοι λοιπόν κατάφεραν να ολοκληρώσουν το The Last of Us στο Survivor (το μέγιστο επίπεδο δυσκολίας) έχουν πλέον άλλον έναν λόγο για να πραγματοποιήσουν ένα ακόμη playthrough.

{youtube}0Y1wJthqD4o|500|300{/youtube}

Σε σύγκριση με το Survivor εδώ η A.I. είναι ακόμη πιο αδυσώπητη, οι εχθροί έχουν περισσότερα hit points, τα πυρομαχικά και τα crafting materials παρέχονται με το σταγονόμετρο και επιπλέον δεν υπάρχει HUD. Το παρήγορο της όλης υπόθεσης είναι ότι αν έχετε εξοικειωθεί με το layout των διαφόρων levels και εφαρμόσετε stealth τακτικές θα καταφέρετε να επιβιώσετε. Θα πρέπει πάντως να σημειωθεί ότι αν γίνετε αντιληπτοί το πιο πιθανό είναι ότι θα πεθάνετε, καθώς οι εχθροί είναι ικανοί να σας σκοτώσουν με ένα ή δύο χτυπήματα.

Συμπεράσματα
Το Grounded Bundle είναι ένα τίμιο πακέτο από αρκετά DLC που συμπληρώνουν ιδανικά έναν από τους καλύτερους τίτλους όλων των εποχών για το PS3. Ένα ακόμη θετικό στοιχείο είναι ότι μπορείτε να προμηθευτείτε το καθένα από τα DLC ξεχωριστά ανάλογα πάντα με τις ανάγκες σας. Οι κάτοχοι του Season Pass έχουν την δυνατότητα να αποκτήσουν όλο το περιεχόμενο χωρίς κάποιο επιπλέον κόστος. Να σημειωθεί ότι το τελευταίο πλέον δεν διατίθεται στο PS Store, οπότε όσοι πρόλαβαν να το αποκτήσουν έπραξαν σωστά, καθώς θα χρειασθεί να δαπανήσετε γύρω στα 20 ευρώ για να αγοράσετε όλα τα παραπάνω DLC ξεχωριστά, όσο κόστιζε δηλαδή το Season Pass.

Διαβάστε το review του The Last of Us και του Left Behind DLC από το GameWorld.

Keywords
Τυχαία Θέματα