Steam Tags

Βρείτε τα games που σας ενδιαφέρουν ευκολότερα και γρηγορότερα. Κάντε report τις ανεπιθύμητες ή ακατάλληλες ετικέτες. [UPDATE 2]

[Αρχική δημοσίευση: 13/2/14] Η Valve μετά την παρουσίαση του Steam Family Sharing, ετοιμάζεται να προσθέσει μια νέα λειτουργία στο Steam που σας επιτρέπει να ψάξετε για games

με συγκεκριμένα χαρακτηριστικά.

Το νέο και χρήσιμο αυτό σύστημα φιλτραρίσματος προσθέτει tags (ετικέτες) σε κάθε game που υπάρχει στην τεράστια βιβλιοθήκη του Steam, δίνοντάς σας την δυνατότητα να βρείτε games ανάλογα με τα προσωπικά σας γούστα, κάνοντας αναζήτηση με βάση διάφορους όρους όπως medieval, survival horror, sandbox, turn-based, port-apocalyptic, zombies και ούτω καθεξής. Έτσι, για παράδειγμα αν πατήσετε στις ετικέτες "turn-based" ή "zombies", το Steam θα σας εμφανίσει games που διαθέτουν turn-based μάχες ή zombies αντίστοιχα.

Παράλληλα, μπορείτε να περιηγηθείτε στα πιο δημοφιλή tags, σε αυτά των φίλων σας ή στα προτεινόμενα για εσάς από την υπηρεσία, τα οποία αλλάζουν ανάλογα με τα games που παίξατε τον τελευταίο καιρό. Όπως φαίνεται λοιπόν, η προσθήκη αυτού του χαρακτηριστικού μπορεί να σας κάνει την ζωή πιο εύκολη, παρόλα αυτά η Valve έχει δώσει την δυνατότητα στους ίδιους τους χρήστες να προσθέσουν ετικέτες στα games με αποτέλεσμα να εμφανίζονται στη λίστα με τα δημοφιλή tags όροι όπως "bad games" (κακά παιχνίδια) και "garbage" (σκουπίδια).

Έτσι, ήταν θέμα χρόνου να... πιάσουν δουλειά τα trolls και να χαρακτηρίσουν ως σκουπίδια games όπως τα Call of Duty, Resident Evil 6 και DmC: Devil May Cry, ενώ το Sims 3 όλως περιέργως υπάρχει και στη λίστα με τα Horror games! Για το Call of Duty: Ghosts μάλιστα έχουν προσθέσει tags όπως τα Fish A.I., DOOM Clone, Doge, Noobgame και άλλα. Θετικό πάντως κρίνεται το γεγονός ότι μπορείτε να προσθέσετε ετικέτες και στα ελληνικά.

Σίγουρα η Valve θα πάρει μέτρα προς αποφυγήν τέτοιων περιπτώσεων όταν η λειτουργία των tags γίνει διαθέσιμη για όλους (είναι ακόμα σε beta στάδιο). Αν όλα πάνε καλά, το χαρακτηριστικό αυτό θα φανεί αρκετά χρήσιμο για όσους από εσάς ψάχνετε κάτι συγκεκριμένο να παίξετε.

[UPDATE] Σύμφωνα με το FAQ της λειτουργίας του tagging στο Steam, οι εκδότες και οι εταιρείες ανάπτυξης δε μπορούν να κάνουν τίποτα σχετικά με τα tags που δε θέλουν να εμφανίζονται στα games τους. Η Valve εξήγησε ότι: "Τα tags δείχνουν ότι σε κάποιες περιπτώσεις αλλιώς αντιλαμβάνονται οι developers τα games τους και αλλιώς οι πελάτες".

Βέβαια, θα μπορούσε κάποιος να πει ότι το σχόλιο της Valve αποτελεί απλά μια δικαιολογία. Άλλο είναι να βάζουν οι χρήστες σε ένα παιχνίδι ετικέτα ότι είναι δύσκολο και άλλο να βάζουν άκυρα tags όπως με την περίπτωση του Sims 3, όπως διαβάσετε παραπάνω. Όπως και να έχει, όταν δίνεις την δυνατότητα στους χρήστες να βάζουν οι ίδιοι tags, πρέπει να περιμένεις ότι θα υπάρξουν και trolls που θα εκμεταλλευτούν το γεγονός όχι και με τον σωστότερο τρόπο. Αναμένουμε τις εξελίξεις και θα σας ενημερώσουμε για οτιδήποτε νεότερο.

[UPDATE 2: 15/2/14] Μετά την κατάχρηση που έκαναν κάποιοι χρήστες, η Valve πρόσθεσε την δυνατότητα να μπορείτε να επισημάνετε τις ετικέτες ως καταχρηστικές, επιθετικές και άλλα. Συγκεκριμένα έχετε τέσσερις επιλογές, τις οποίες μπορείτε να δείτε στην εικόνα παρακάτω:

Θυμίζουμε ότι αρκετοί χρήστες έκαναν κακή χρήση της λειτουργίας των tags στο Steam βάζοντας άκυρες ή ακόμα και υβριστικές ετικέτες σε πολλά games. Σε κάποιες περιπτώσεις μάλιστα υπήρξαν και spoiler tags σε διάφορα παιχνίδια. Το report των ανεπιθύμητων tags είναι μια καλή αρχή για να ξεκαθαρίσει εντέλει το τοπίο και να θεωρηθεί το νέο αυτό χαρακτηριστικό χρήσιμο για την κοινότητα των gamers. Ελπίζουμε τα trolls να μειωθούν με αυτόν τον τρόπο.

Click to open image!Click to open image!Click to open image!Click to open image!Click to open image!Click to open image!Click to open image!Click to open image!Click to open image!Click to open image!
Keywords
Τυχαία Θέματα
  • Δημοφιλέστερες Ειδήσεις GameWorld