EverQuest Next στο PlayStation 4

Μετά το κλείσιμο τεσσάρων MMORPG της η Sony επικεντρώνεται στον διάδοχο του EverQuest.

Η Sony Online Entertainment ανακοίνωσε το κλείσιμο τεσσάρων MMORPG και συγκεκριμένα των Free Realms, Vanguard: Saga of Heroes, Wizardry Online

και Clone Wars Adventures, όπως σας ενημερώσαμε σε προηγούμενο άρθρο μας. Ο λόγος ήταν ότι δεν τα έπαιζαν αρκετοί παίκτες, σύμφωνα με τον John Smedley, διευθύνων σύμβουλο της εταιρείας. Σχετικά με το Free Realms ανακοίνωσε μάλιστα ότι: "Δεν θα δημιουργήσουμε άλλα games για παιδια αφού δεν ξοδεύουν χρήματα (σ.σ. σε free-to-play games) τόσο πολύ." Τα Free Realms και Clone Wars Adventures σταματούν στα τέλη Μαρτίου και τα Vanguard και Wizardry τον Ιούλιο.

Παρόλα αυτά η Sony δεν δείχνει διατεθειμένη να κάτσει με σταυρωμένα χέρια, καθώς επιθυμεί να πραγματοποιήσει ένα δυναμικό comeback στο χώρο των MMORPG με το EverQuest Next, τον διάδοχο της ομώνυμης δημιουργίας, η οποία κυκλοφόρησε το μακρινό 1999.

{youtube}cdgPuEl5Nuk|500|300{/youtube}

Με τα ως τώρα δεδομένα το EverQuest Next θα είναι το πρώτο MMORPG που θα αναπτύξει η Sony για το PlayStation 4. To τελευταίο μάλιστα θα περιλαμβάνει και ένα world-building tool με την ονομασία EverQuest Next Landmark, μέσω του οποίου θα μπορείτε να σχεδιάσετε τους δικούς σας κόσμους για το επερχόμενο MMORPG, αλλά και τα δικά σας αντικείμενα χρησιμοποιώντας συγκεκριμένα crafting stations όπως μπορείτε να δείτε στο παρακάτω βίντεo:


{youtube}UqkdPFDO2e8|500|300{/youtube}

Αργότερα θα δούμε ένα ακόμη MMO για το οποίο δεν γνωρίζουμε ακόμη πολλές πληροφορίες. Ακόμη, ο Smedley πιστεύει ότι η εταιρεία του διδάχθηκε πολλά από την μέχρι τώρα πορεία του Hearthstone της Blizzard. Θα έχει αξία να δούμε αν θα ετοιμαστεί κάτι και στο συγκεκριμένο είδος free-to-play games.

Θυμίζουμε ακόμη ότι όσα MMORPG της Sony Online δεν είναι free-to-play, θα μπορείτε να τα παίξετε με συνδρομή 15 ευρώ το μήνα. Σε αυτά συμπεριλαμβάνονται και τα EverQuest Next και EverQuest Next Landmark. Το τελευταίο αυτό μέτρο θα ισχύσει από τις 2 Απριλίου.

Keywords
Τυχαία Θέματα