Retro Gamers 4: 5η έκθεση RetroComputers

Ολόκληρη η έκθεση σε ένα βίντεο!

Το προηγούμενο Σαββατοκύριακο 7-8 Δεκεμβρίου διεξήχθη η 5η Έκθεση Retro Υπολογιστών και κονσολών απ' το RetroComputers.gr, στις σχολές Μωραϊτη στο Ψυχικό.

Όπως ήταν λογικό και καθότι στο GameWorld έχουμε ένα νεότερο...μέλος της οικογένειάς μας, την εκπομπή Retro Gamers, δεν θα μπορούσαμε να λείψουμε από αυτό το σημαντικό γεγονός. Το τέταρτο επεισόδιο λοιπόν, δεν θα ανέβει αύριο Κυριακή αλλά σας το παρουσιάζουμε από σήμερα Σάββατο και είναι

εξ ολοκλήρου αφιερωμένο στην έκθεση. Μέσα σε 17 λεπτά θα δείτε όλα τα εκθέματα σαν να ήσασταν οι ίδιοι εκεί.

{youtube}XG6SKsQxhw8|500|300{/youtube}

Στην RetroComputers υπάρχουν υπολογιστές των δεκαετιών '70, '80 και '90, επιτραπέζιοι και φορητοί, από πολλές μεγάλες εταιρείες του παρελθόντος. Όσοι έχετε μεγαλώσει με Spectrum, Amiga, Amstrad ή τους παλιούς Apple που θα δείτε, πραγματικά θα θυμηθείτε αξέχαστες στιγμές. Πολλοί από αυτούς τους υπολογιστές είχαν και games στα οποία οι επισκέπτες μπορούσαμε να παίξουμε, ενώ στο βάθος της έκθεσης μας περίμεναν arcade μηχανήματα με διαφόρων ειδών Street Fighter.

Όσο για το δεξιά τμήμα της RetroComputers, το μισό είχε καλυφθεί από υπολογιστές και στο άλλο μισό (κάτι παραπάνω για την ακρίβεια) μας περίμεναν πολλές παλιές κονσόλες, από τις δεκαετίες '70, '80 και '90. Προσωπικά δεν γνώριζα δύο από αυτές, μία εκ των οποίων ήταν το Video Ball της εταιρείας ASK. Μπορεί το όνομα να μη μας λέει κάτι, όμως όπως ενημερώθηκα πρόκειται για μία ελληνική κονσόλα που δημιουργήθηκε το 1979! Φυσικά η εταιρεία ASK έχει κλείσει σήμερα, αλλά μου έκανε ιδιαίτερη εντύπωση το τι παρήγαγε η χώρα μας μερικές δεκαετίες πριν και τι τώρα. Τουλάχιστον θα πρέπει να χαιρόμαστε που στον τομέα του game development που δεν έχει τα μεγάλα κατασκευαστικά κόστη, ανεβαίνουμε διαρκώς ολοένα και περισσότερο. Το Game of the Year 2013 με τις ελληνικές υποψηφιότητες είναι η καλύτερη απόδειξη.

Από πλευράς κονσολών υπήρχε τεράστια γκάμα. Συναντήσαμε το Magnavox Odyssey, την πρώτη κονσόλα (1972) που είδατε στο δεύτερο επεισόδιο του Retro Gamers, άφθονες κονσόλες Pong, όλες τις κονσόλες Atari δεύτερης γενιάς (έλειπε το Atari Pong) και φυσικά όλες τις τιμημένες κονσόλες των Nintendo και Sega που άφησαν εποχή. Κάπου εκεί πήρε την θέση της και η Sony με τα PlayStation 1 και 2. Κοίτα να δεις πως περνάνε τα χρόνια.

Φεύγοντας από την RetroComputers σκέφτηκα ότι τέτοιου είδους προσπάθειες που μας θυμίζουν τα παιδικά μας χρόνια είναι αξιέπαινες. Όταν έχουμε τα retro games στο πατάρι ή στα ντουλάπια δεν τα εκτιμάμε. Όταν όμως βρισκόμαστε με τόσους retro fans από κοντά ξαφνικά ένας διακόπτης "γυρνάει" μέσα μας και αρχίζουμε να παίζουμε λατρεμένα games που ξέραμε ή κάποια που μαθαίνουμε...με καθυστέρηση και μάλιστα με την ίδια άνεση που θα παίξαμε οποιοδήποτε σύγχρονο video game.

Την Κυριακή 8 Δεκεμβρίου στις 17:00 διεξήχθη τουρνουά Street Fighter III στο οποίο δεν συμμετείχα. Το Σάββατο 7 Δεκεμβρίου είχαμε καπαρώσει το ένα arcade με συνάδελφο απ' το Greekdojo.gr. Στο Super Street Fighter 2 κέρδισα 8-6 στα matches αν θυμάμαι καλά. Σκληρό καρύδι. Zaelock ετοιμάσου, θέλω την ρεβάνς μου από την DTE!

Η είσοδος στην έκθεση ήταν ελεύθερη όλο το Σαββατοκύριακο.

Keywords
Τυχαία Θέματα