Press Start: Τα απογοητευτικά sequels

Τα... σιγουράκια που δεν πέτυχαν.

Με την σημερινή κατάσταση του χώρου των video games, η ανάπτυξη ενός sequel είναι μια πιο σίγουρη επιλογή, καθώς τα νέα IPs κρύβουν κινδύνους. Έτσι, βλέπουμε κάθε χρόνο να κυκλοφορούν πολλά sequels από γνωστές σειρές

που πατάνε συνήθως επάνω στην ίδια συνταγή, χωρίς να επαναστατούν ή να προσθέτουν κάτι καινούριο που να μπορεί να θεωρηθεί ως σημαντικός παράγοντας για την αγορά τους.

Τα παραδείγματα είναι πολλά και αφορούν όλα τα genres. Βέβαια, τα πράγματα δεν είναι πάντα άσχημα, καθώς υπάρχουν πολλές περιπτώσεις όπου ένα sequel κρίνεται καλύτερο από τον προκάτοχό του. Τρανά παραδείγματα είναι αυτά των Half Life 2, Team Fortress 2, Dark Souls, Uncharted 2, Diablo II, Mario Kart 64, Borderlands 2, The Legend of Zelda: Majora's Mask και Assassin's Creed 2. Τα παραπάνω games κατάφεραν να είναι σε πολλούς τομείς καλύτερα από τους προκατόχους τους και έθεσαν γερές βάσεις για τις συνέχειές τους (να δω να κυκλοφορεί το Half Life 3 μέσα σε αυτή την δεκαετία και τι άλλο στον κόσμο!).

Από την άλλη όμως, έχουμε και αρκετά sequels που δε τα πήγαν και τόσο καλά. Το χειρότερο όλων είναι αδιαμφισβήτητα το Duke Nukem Forever, το οποίο απογοήτευσε όλους τους fans του αγαπητού Δούκα. Δε μπορώ να χωνέψω επίσης το Resident Evil 4 και τις μετέπειτα συνέχειές του. Μπορεί ως Action games να ήταν αρκούντως διασκεδαστικά, παρόλα αυτά έχουν χάσει εντελώς το στοιχείο της επιβίωσης και την ικανότητα να μας κάνουν να πεταχτούμε από την θέση μας από τον φόβο μας, όπως συνέβαινε στα πρώτα games της σειράς. Με απογοήτευσαν επίσης τα Crysis 2 και Max Payne 3. Μπορεί ως games γενικότερα να ήταν αξιόλογα, παρόλα αυτά παρέκλιναν αρκετά από το πρώτο Crysis και τα δύο πρώτα Max Payne αντίστοιχα.

Εσείς ποια θεωρείτε ως κακά sequels που σας απογοήτευσαν; Γράψτε μας το σχόλιό σας στο κάτω μέρος του άρθρου.

Διαβάστε τα προηγούμενα άρθρα της στήλης Press Start. Μπορείτε να προτείνετε τα επόμενα θέματα που θα θέλατε να έχει η στήλη στο αντίστοιχο forum topic.

Καλή εβδομάδα σε όλους!

Keywords
Τυχαία Θέματα