Ingress

Tο mobile gaming σε άλλο επίπεδο.

Η Google ποντάρει πολλά στον τομέα της επαυξημένης πραγματικότητας τον τελευταίο καιρό. Ένα από τα πιο ενδιαφέροντα εγχειρήματα είναι η δημιουργία ενός augmented reality παιχνιδιού για smartphones και tablets.

Αυτό ακριβώς αποσκοπεί να κάνει με το Ingress. Eνα παιχνίδι που δεν μοιάζει με όλα τα αλλά.

Η ιδέα πίσω από το Ingress
Όλα ξεκίνησαν με την ανακάλυψη του "σωματιδίου του Θεού" στο Cern. Τότε στα εργαστήρια της Νiantic διαπιστώθηκε η ύπαρξη του "Exotic Matter" το οποίο βρίσκεται παντού στον πλανήτη μας και συνδέεται με τους Shapers οι οποίο είναι εξωγήινα πλάσματα τα οποία υπάρχουν για χιλιετίες και ψάχνουν την κατάλληλη στιγμή για να παρέμβουν.

Στο Ingress καλείστε να επιλέξετε σε ποια από τις ομάδες θέλετε να ενταχθείτε. Οι ομάδες είναι δυο. Οι Enlightened ή πεφωτισμένοι -αν προτιμάτε τον Ελληνικό όρο- οι οποίοι είναι σύμμαχοι των Shapers καθώς πιστεύουν πως οι τελευταίοι έχουν ως απώτερο σκοπό την βελτιστοποίηση της ανθρωπότητας και των συνθηκών ζωής. Στην αντίπερα όχθη υπάρχουν οι Resistance ή αντιστασιακοί οι οποίοι αποσκοπούν στην διατήρηση της υπάρχουσας κατάστασης και στην άμυνα απέναντι στους Shapers.

Πως παίζεται
Έχοντας εγκαταστήσει το παιχνίδι στην συσκευή σας θα παρακολουθήσετε ένα μικρό tutorial που αποτελείται από οκτώ απλά μέρη τα οποία θα σας βάλουν στο νόημα του παιχνιδιού. Έπειτα θα επιλέξετε σε ποιο από τα δυο “στρατόπεδα” θα ανήκετε.

Ξεκινώντας το παιχνίδι θα δείτε έναν χάρτη βασισμένο στο Google maps, παρόμοιο με αυτόν ενός συστήματος πλοήγησης. Σε αυτόν το χάρτη θα δείτε τα portals και τα σημεία οπού μπορείτε να βρείτε το Exotic Matter. Τα αντικείμενα που λειτουργούν ως portals είναι πραγματικά μνημεία όπως αγάλματα, εκκλησίες, μουσεία και πάρκα. Για να μπορέσετε να αλληλεπιδράσετε με αυτά θα πρέπει να βρίσκεστε σε ακτίνα 40 μέτρων. Αυτό δηλαδή που καλείστε να κάνετε είναι να βγείτε στον δρόμο, να εντοπίσετε τα portals (υπάρχουν χιλιάδες ακόμα και στη χώρα μας!) και να τα μαρκάρετε βάζοντας πάνω τους resonators.

Σε περίπτωση που κάποιο μέλος της αντίπαλης ομάδας έχει καταφέρει να πάρει ένα portal τ'πτε μπορείτε να εξαπολύσετε επίθεση. Τα portals που βρίσκονται υπό την κυριαρχία των Enlightened (πεφωτισμένων) συμβολίζονται με πράσινο χρώμα ενώ με μπλε συμβολίζονται τα portals των Resistance (αντιστασιακών). Σκοπός δεν είναι η μεμονωμένη κατάκτηση portals αλλά η κατάκτηση πολλών γειτονικών portals και η ένωση τους με links δημιουργώντας ένα τρίγωνο.

http://www.youtube.com/watch?v=92rYjlxqypM

Η άποψη μου για το παιχνίδι
Το Ingress είναι κάτι τελείως διαφορετικό απ' ότι έχουμε δοκιμάσει μέχρι σήμερα. Ένα παιχνίδι το οποίο θα σας κερδίσει σταδιακά. Θυμάμαι την πρώτη φορά που το εγκατέστησα σκέφτηκα για ποιο λόγω να τρέχω πίσω από τα μνημεία στην προσπάθεια να κερδίσω έναν εικονικό πόλεμο. Στο πρώτο άκουσμα ίσως κάτι τέτοιο να ακούγεται λίγο βλακώδες, όμως όταν μπεις στο νόημα του παιχνιδιού είναι σχεδόν σίγουρο πως θα κολλήσεις χωρίς καν να το καταλάβεις.

Κατά γενική ομολογία το Ingress έχει καλό story και βασίζεται σε μια πολύ ενδιαφέρουσα ιδέα. Δεν είναι τυχαίο εξάλλου το γεγονός πως η Google δημιούργησε την Niantic (εταιραία που αναπτύσσει το Ingress) και έριξε αρκετά χρήματα στην ανάπτυξη του εν λόγω παιχνιδιού.

Λόγω του χαρακτήρα του έχει ωθήσει την δημιουργία πολλών communities παικτών οι οποίοι συναντιούνται, συνεργάζονται και δρουν ομαδικά. Όσον αφορά στα αρνητικά, θα προτιμούσαμε την υποστήριξη της ελληνικής γλώσσας μιας και ίσως φανεί δύσχρηστο σε χρήστες που δεν είναι αρκετά εξοικειωμένοι με τα αγγλικά. Πάντως στο internet μπορείτε να βρείτε πληθώρα από tutorials που θα σας βοηθήσουν να εντρυφήσετε στο παιχνίδι.

Ελάχιστες απαιτήσεις
Android 2.3+
35GB αποθηκευτικός χώρος
Σύνδεση στο internet (συνίσταται να έχετε ένα πακέτο mobile internet στην συσκευή σας)
Ενεργοποίηση του GPS της συσκευής

Συνοψίζοντας
Το Ingress είναι μια διαφορετική ματιά στο mobile gaming. Θα το χαρακτήριζα πρωτοποριακό έχοντας όμως κάποια κενά που μπορούν να βελτιωθούν. Αν σας αρέσουν τα παιχνίδια στρατηγικής με την προσθήκη Augmented reality τότε δοκιμάστε το ανεπιφύλακτα. Εξάλλου μπορείτε να το κατεβάσετε δωρεάν.

Το Ingress απευθύνεται σε όλες σχεδόν τις ηλικίες των gamers και είναι αρκετά δημοφιλές και στους "βετεράνους" του είδους. Μπορείτε να το κατεβάσετε από τα παρακάτω links:
- Για Android από εδώ.
- Για iOS από εδώ.

Περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να βρείτε στο επίσημο site.

Keywords
Τυχαία Θέματα