Pokemon και Super Smash Bros συντηρούν την Nintendo

Οι κονσόλες της Nintendo έχουν δει και καλύτερες μέρες.

Τα τελευταία στοιχεία πωλήσεων της Nintendo δείχνουν πως η εταιρεία είχε λόγο να γιορτάσει τα Χριστούγεννα. Ξεχωρίζουν οι πωλήσεις των παιχνιδιών Pokemon και

Super Smash Bros ενώ οι πωλήσεις κονσόλων παραμένουν χαμηλές.

Τα Pokemon Omega Ruby και Alpha Sapphire πούλησαν μαζί 9,35 εκατομμύρια αντίτυπα, ενώ το Super Smash Bros για το 3DS έφτασε τα 6,19 εκατομμύρια αντίτυπα σε πωλήσεις. Το SuperSmashBros για το Wii U ένα από τα πιο επιτυχημένα παιχνίδια για την συγκεκριμένη κονσόλα έφτασε τις 3,39 εκατομμύρια πωλήσεις. Παράλληλα το Mario Kart 8 συνεχίζει να αποφέρει κέρδη με συνολικά 4,77 εκατομμύρια αντίτυπα.

New 3DS
Τα new 3DS και 3DS XL έχουν ξεκινήσει δυναμικά στην Ιαπωνία, σύμφωνα με την Nintendo, αλλά στην Αμερική και στην Ευρώπη, όπου οι δύο νέες κονσόλες δεν έχουν κυκλοφορήσει ακόμα, διακρίνεται μία πτώση στις πωλήσεις σε σχέση με την περασμένη χρονιά. Η κονσόλα Nintendo 3DS πούλησε 7,08 εκατομμύρια αντίτυπα παγκοσμίως στο διάστημα Απριλίου- Δεκεμβρίου, από 11,65 εκατομμύρια που είχαν πουληθεί το 2013 την ίδια περίοδο.

Η πτώση αυτή θα μπορούσε να δικαιολογηθεί στο γεγονός ότι η πελάτες στη Δύση περιμένουν τα νέα μοντέλα της Nintendo να βγουν στις αγορές και στο ότι ήδη έχουν περάσει 5 χρόνια από όταν πρωτοεμφανίστηκε το 3DS. Ένα είναι σίγουρο. Η Nintendo πρέπει να δουλέψει σκληρά για την συνέχεια. Περιμένουμε να δούμε αν τα Mario Party 10 και Kirby and the Rainbow Curse θα μπορέσουν να ανεβάσουν την εταιρεία το προσεχές διάστημα, ενώ θα ακολουθήσουν τα νέα Zelda και Xenoblade Chronicles X που αναμένονται με ανυπομονησία.

Μπορείτε να διαβάσετε το review του GameWorld για το Super Smash Bros καθώς και το review για Pokemon Omega Ruby και Alpha Sapphirei.

Συζητήστε για τις τελευταίες ειδήσεις της Nintendo στο σχετικό Nintendo forum του GameWorld.

Keywords
Τυχαία Θέματα