Plants vs. Zombies

Τα zombies είναι...χορτοφάγα.


Η PopCap από το 2000 που ιδρύθηκε έχει δικαίως κατακτήσει τον τίτλο της «βασίλισσας» του casual gaming. Τα παιχνίδια της εταιρείας του Jason Kapalka έχουν ως βασικό στόχο να ερεθίσουν την ευαίσθητη χορδή του εγκεφάλου η οποία δημιουργεί τον εθισμό και το πετυχαίνουν συνδυάζοντας χαριτωμένα γραφικά και απλό (αλλά μελετημένο) gameplay. Παράλληλα, έχουν διεισδύσει παντού

και είναι φτιαγμένα έτσι ώστε να μπορεί να τα απολαύσει ο καθένας, οπότε δεν αποκλείεται κάποιοι από εσάς να είδατε ξαφνικά την μητέρα σας ή τον θείο σας να παίζουν κάποιο από τα Bejeweled, Zuma, Feeding Frenzy ή Peggle, τα οποία αποτελούν τις πιο δημοφιλείς δημιουργίες της.

Όλα αυτά έχουν σαν συνέπεια εκατομμύρια πωλήσεις σε κάθε πλατφόρμα που κυκλοφορεί στην αγορά, καθώς και την εξαγορά της PopCap από την Electronic Arts για...μόλις 750 εκατομμύρια δολάρια το 2011. Στο GameWorld πάντως υπάρχει μία μόνιμη διχογνωμία σχετικά με τα casual παιχνίδια (δηλαδή αυτά που στοχεύουν σε κοινό το οποίο δεν ασχολείται με video games). Έχουν αρκετά ποιοτικό gameplay ώστε να αξίζουν την προσοχή μας ή μήπως είναι τελείως απλοϊκά και στερούνται του απαραίτητου βάθους που θα συγκινήσει έναν πραγματικό παίχτη; Η PopCap δίνει μία ξεκάθαρη απάντηση στα ερωτήματα αυτά με το πιο «ψαγμένο» παιχνίδι της μέχρι τώρα, δηλαδή το Plants Vs. Zombies.

Eat brains, gotta eat braaaains!
Το σενάριο είναι πολύ απλό. Για ακόμα μία φορά η αποκάλυψη έχει έρθει και τα zombies κυριαρχούν, ενώ εσείς βρίσκεστε αποκλεισμένοι στο σπίτι σας και προσπαθείτε να τα κρατήσετε μακριά από την πόρτα σας. Το μόνο που μπορείτε να κάνετε για να προστατέψετε το περιεχόμενο του κεφαλιού σας (δηλαδή του εγκεφάλου σας, τον οποίο οι εχθροί σας λιγουρεύονται έντονα), είναι να τοποθετήσετε έξω από το σπίτι τα πιστά...φυτά σας, τα οποία έχουν διάφορες αμυντικές και επιθετικές ιδιότητες. Δεν βγαίνετε ποτέ έξω και δεν συναντάτε άλλους ανθρώπους, πέρα από έναν γείτονα ο οποίος ονομάζεται Crazy Dave που είναι κάτι σαν μέντοράς σας αλλά και ιδιοκτήτης του πολύ χρήσιμου upgrade shop. To παιχνίδι αν και δεν έχει κάποια ιδιαίτερη εξιστόρηση, καταφέρνει να σας παρασύρει με την απλότητα του: εσείς, ο κήπος σας και τα zombies.

To Plants Vs. Zombies είναι ένα παιχνίδι tower defence. Όπως σε όλα τα αντίστοιχα παιχνίδια του είδους, σκοπός σας είναι να υπερασπιστείτε την περιοχή σας (εδώ, το σπίτι σας) από τους αντιπάλους σας. Αυτό βρίσκεται στην αριστερή μεριά της οθόνης, ενώ οι ορδές των zombies έρχονται ασταμάτητα από την δεξιά πλευρά. Η υπεράσπιση του σπιτιού σας γίνεται τοποθετώντας εμπόδια (τα φυτά σας) μπροστά στην πορεία των αντιπάλων σας. Σε αντίθεση με άλλα παιχνίδια του είδους, οι αντίπαλοί σας δεν κινούνται ελεύθερα στον χώρο αλλά μένουν -πλην κάποιων εξαιρέσεων- στην ίδια γραμμή. Αυτό συμβαίνει επειδή το πεδίο δράσης είναι χωρισμένο σε μία «σκακιέρα» με έξι οριζόντιες διαδρομές κατά μήκους των οποίων γίνονται οι μάχες.

Ο περιορισμός αυτός δεν είναι καθόλου

Keywords
Τυχαία Θέματα