Nvidia: Τεχνολογία Face Works

Γραφικά υψηλής ποιότητας από την Nvidia. Δείτε το demo.

Η Nvidia δημιούργησε μια νέα τεχνολογία face-rendering η οποία απεικονίζει τις αντιδράσεις των χαρακτήρων με πιο ρεαλιστικά χαρακτηριστικά.

Η τεχνολογία αυτή παρουσιάστηκε στο GPU Technology Conference αυτή την

εβδομάδα. Ονομάζεται Face Works και "θα φέρει την επανάσταση" σύμφωνα με τον διευθύνoντα σύμβουλο της εταιρείας, Jen-Hsun Huang. Βέβαια για τις καλύτερες δυνατές επιδόσεις καλό θα είναι να αποκτήσετε την Nvidia GeForce GTX Titan (κόστους 1.000 ευρώ παρακαλώ), καθώς δεν γνωρίζουμε κατά πόσο η engine αυτή θα τρέχει αποδοτικά στην υπάρχουσα γενιά καρτών γραφικών.

Σύμφωνα με την Nvidia, η Face Works θα χρησιμοποιεί 156 κάμερες για τις ανάγκες του motion capturing και θα αντιλαμβάνεται έως και 30 εκφράσεις ανά χαρακτήρα. Ο μικρότερος κώδικας που χωράει αυτές τις αντιδράσεις έχει αυτή τη στιγμή μέγεθος 32GB, αλλά με την τεχνολογία Face Works θα χρειάζεστε μόνο 300MB! Δείτε το βίντεο της παρουσίασης το οποίο τρέχει στα 60 frames το δευτερόλεπτο με ανάλυση 1080p.

{youtube}CvaGd4KqlvQ|400|300{/youtube}

Για την αναπαραγωγή του βίντεο που είδατε χρειάστηκαν 2 teraflops. Η κάρτα γραφικών Titan μπορεί να διαχειριστεί 4.5 teraflops αλλά το PS4 Και το Xbox 360 1.84 και 1.2 teraflops αντίστοιχα, σύμφωνα με τις μέχρι τώρα πληροφορίες. Συνεπώς είναι πολύ πιθανό η τεχνολογία αυτή να εφαρμοστεί αρχικά σε PC και ακολούθως στις κονσόλες, δύσκολα όμως σε αυτές της τρέχουσας γενιάς.

Ο Jen-Hsun Huang δήλωσε επίσης ότι η Face Works θα μεταφέρει διάσημους ανθρώπους στην...ψηφιακή τους εκδοχή, ώστε να μπορούμε να αλληλεπιδράσουμε μαζί τους και μετά θάνατον! (μπρρρρ).

Μετά το εντυπωσιακό tech demo της Quantic Dream (δημιουργού του Heavy Rain) στην παρουσίαση του PlayStation 4, η Nvidia μπαίνει κι αυτή δυναμικά στο κόλπο. Ο ανταγωνισμός αυτός μόνο όφελος μπορεί να έχει για εμάς τους gamers, ώστε να μπορούμε να παίζουμε τα επόμενα video games με γραφικά που θα έρχονται ακόμη πιο κοντά στα πραγματικά μοντέλα ανθρώπων!

Keywords
Τυχαία Θέματα