Nintendo: Σκέψεις για region free

Θα ακολουθήσει άραγε την πολιτική των ανταγωνιστών της;

Ο διευθύνων σύμβουλος της Nintendo Satoru Iwata, δήλωσε ότι η ιαπωνική εταιρία θα σκεφτεί τη πιθανότητα να σταματήσει τα region restrictions για τις κονσόλες της.

Η πολιτική αυτή ακολουθείται μέχρι στιγμής από τη Nintendo για να εμποδίσει τις εισαγωγές των κονσολών της, αλλά σύμφωνα με τον Iwata,

το άνοιγμα των region locks μπορεί να λειτουργήσει υπέρ της εταιρίας. Όπως ανέφερε, η χρήση των restrictions αυτών χρησιμοποιείται για την αντιμετώπιση θεμάτων που υπάρχουν σχετικά με το μάρκετινγκ που ακολουθεί κάθε χώρα και των παιχνιδιών που δεν έχουν πάρει τις κατάλληλες άδειες για το περιεχόμενο τους παγκοσμίως. Κατέληξε όμως λέγοντας πως αν η αλλαγή της πολιτικής αυτής έχει όφελος για τους καταναλωτές, τότε μάλλον θα έχει και για την εταιρία και πως αν και η αλλαγή αυτή μπορεί να φέρει κάποια προβλήματα, είναι ένα σοβαρό ζήτημα το οποίο πρέπει να συζητηθεί.

Αν και προς το παρόν δε φαίνεται πως θα υπάρξει κάποια αλλαγή πάνω στο θέμα, η Nintendo μοιάζει πρόθυμη να αλλάξει κάποιες από τις πολιτικές της για να δείξει ένα πρόσωπο πιο φιλικό στον καταναλωτή και να ακολουθήσει στρατηγικές των ανταγωνιστών της.

Διαβάστε τα τελευταία νέα της Nintendo για Wii U και 3DS. Συζητήστε τα στο Nintendo forum του GameWorld.

Keywords
Τυχαία Θέματα