Lucius

Μπήκε ο διάολος μέσα μας!
Η Shiver Games είναι μία πρωτοεμφανιζόμενη ανεξάρτητη προγραμματιστική εταιρεία που ιδρύθηκε τον Μάρτιο του 2010 και εδρεύει στη Φινλανδία και πιο συγκεκριμένα στο Ελσίνκι. Το Lucius είναι το πρώτο video game της. Από τη στιγμή που ανακοινώθηκε η ανάπτυξή του κι άρχισαν να έρχονται οι πρώτες πληροφορίες για το

σενάριο και το gameplay του, οι συνειρμοί ήταν αναπόφευκτοι!

Δεν υπάρχει πλέον καμία αμφιβολία ότι οι άνθρωποι της Shiver Games άντλησαν το θέμα του από ταινίες τρόμου όπως η «Προφητεία» του 1976 και το remake του 2006. Ακόμα και το cover art του Lucius οδηγεί το μυαλό μας κατευθείαν σε αυτές. Στο site της Lace Mamba Global, εκδότριας εταιρείας του παιχνιδιού, αλλά και το επίσημο site, διαβάζουμε: «Το Lucius αποτίνει φόρο τιμής σε κλασικές ταινίες τρόμου, όπως Η Προφητεία, Η Λάμψη, Ο Εξορκιστής και πολλές άλλες». Αν και δεν υπάρχει καμία πληροφορία για μία τέτοια κίνηση, μήπως ακολουθήσει και ένα sequel που θα πατάει πάνω στο σενάριο της ταινίας «Ο Μικρός Αντίχριστος: Προφητεία Νο 2»; Το φινάλε του Lucius μας αφήνει τα περιθώρια για να υποθέσουμε κάτι τέτοιο.

Τι χαριτωμένο και ήσυχο παιδάκι!
Στις 6/6/1966, η Nancy φέρνει στον κόσμο ένα υγιέστατο αγοράκι. Πρόκειται για τον μοναχογιό της ίδιας και του Αμερικανού πολιτικού Charles Wagner, στον οποίο δίνουν το όνομα Lucius. Για αρκετό καιρό, η ζωή κυλάει χωρίς σοβαρά προβλήματα στην πολυτελέστατη οικεία της οικογένειας με τον μικρό να μεγαλώνει φυσιολογικά. Με αφετηρία την 6/6/1972, ημέρα όπου ο Lucius κλείνει τα έξι του χρόνια, όλα αλλάζουν δραματικά με τρομακτικές συνέπειες. Μία σειρά από θανατηφόρα ατυχήματα, αυτοκτονίες αλλά και δολοφονίες έρχεται να διαταράξει την ηρεμία στην έπαυλη Dante Manor και η αστυνομία αλλά και η εκκλησία ενδιαφέρονται ν' ανακαλύψουν ποιος κρύβεται πίσω από τα γεγονότα.

Το βράδυ των έκτων γενεθλίων του Lucius, συμβαίνει και κάτι ακόμα! Το αγόρι δέχεται μία αναπάντεχη επίσκεψη από τον Lucifer, ο οποίος του φανερώνει ότι είναι κατά μία έννοια ο πατέρας του και ζητάει να του προσφέρει το αίμα των ανθρώπων που ζουν στην έπαυλη. Επιπλέον, αναφέρει ότι το ίδιο διαθέτει ειδικές δυνάμεις που το καθιστούν μία αποτελεσματική φονική «μηχανή» και πως με κάθε προσφορά, θα γίνεται ολοένα και πιο ισχυρό. Η εγκληματική δράση του πιτσιρικά ξεκινάει και παρακολουθούμε στην πορεία τις σχέσεις μεταξύ των μελών της οικογένειας, αλλά και του υπηρετικού προσωπικού να επηρεάζονται και καλά κρυμμένα μυστικά να έρχονται στην επιφάνεια.

Δε θ' αναλωθούμε καθόλου σε κριτική του ιδιαίτερου θέματος του σεναρίου και των όποιων αντιδράσεων μπορεί να προκαλεί, αλλά ούτε και θ’ αποτρέψουμε κάποιον από το να ασχοληθεί μαζί του. Στην ουσία, πρόκειται για ένα Adventure με οπτική τρίτου προσώπου με αρκετά, τυπικά στοιχεία του είδους, που δεν απευθύνεται όμως σε όλους. Το Lucius φέρει εξάλλου τη σήμανση PEGI 18+ λόγω της αγριότητας των σκηνών των φόνων, του λίγου γυμνού αλλά οπωσδήποτε και του θέματός του. Η επιλογή αν θα α

Keywords
Τυχαία Θέματα