LittleBigPlanet PS Vita Beta

Η μεγάλη ελπίδα για το PlayStation Vita.

Εδώ και μερικές μέρες αρκετοί από τους κατόχους PS Vita έχουν λάβει ένα email από την Sony με τίτλο “Σας προσκαλούμε: στο LittleBigPlanet PS Vita Beta”.  Το κείμενο περιελάμβανε τον
κωδικό για να μπορούμε να κατεβάσουμε την LittleBigPlanet Beta από το PS Store στο PS Vita κι έτσι η αβεβαιότητα για το εάν θα καθυστερήσει ή όχι έλαβε τέλος. Έχοντας στην διάθεση μας λοιπόν το παιχνίδι, μπορούμε να δούμε την δυναμική εμφάνιση του sackboy στη φορητή κονσόλα της Sony.

Στη beta του LittleBigPlanet στο PS Vita, αξιοσημείωτο είναι ότι μπορείτε, όπως και στους προηγούμενους τίτλους της σειράς, να αλλάξετε την εμφάνιση του χαρακτήρα σας. Η beta διαθέτει από μόνη της ορισμένες ενδυμασίες. Αφού φτιάξετε το προσωπικό σας sackboy, στη συνέχεια θα έχετε την ευκαιρία να δοκιμάσετε τα διαθέσιμα levels της beta. Δίνονται τέσσερα συνολικά επίπεδα για να τους beta testers, τα δύο εκ των οποίων διαθέτουν minigames.

Το LittleBigPlanet του Vita δίνει μεγάλη έμφαση στον έλεγχο του παιχνιδιού μέσω της οθόνης αφής, αλλά δεν εμφάνισε ιδιαίτερο πρόβλημα με αυτό το νέο σύστημα ελέγχου, καθώς φρόντισε να είναι τέλεια προσαρμοσμένο με την ροή του παιχνιδιού. Η βαρύτητα κάνει έντονη την παρουσία της για τον μικρό μας χαρακτήρα, καθώς μπορεί να αξιοποιηθεί με την χρήση εργαλείων, υφασμάτινων επιφανειών και να προσφέρει ακόμη περισσότερη φυσικότητα στο παιχνίδι. Φυσικά πέρα απ' τον χαρακτήρα, μπορείτε μέσω της οθόνης αφής να μετακινήσετε διάφορα αντικείμενα που βρίσκονται στο περιβάλλον και που καθορίζουν την πρόοδό σας στο εκάστοτε level. Η αλληλεπίδραση με τα αντικείμενα αυτά είναι δυνατή μέσω της οθόνης αφής αλλά και της πίσω επιφάνειας αφής, καθώς πότε μετακινείτε και πότε απλά αγγίζετε τα αντικείμενα προκειμένου να αλληλεπιδράσετε μαζί τους. Η λογική εδώ θυμίζει το αντίστοιχο puzzle/platform Escape Plan που κυκλοφόρησε κατά το λανσάρισμα της κονσόλας. Tην εμφάνισή του στο LBP κάνει κι ένα από τα προηγούμενα gadgets που χρησιμοποιεί ο sackboy, το grappling hook, για να βοηθάει την μεταφορά του από ένα σημείο σε άλλο.

Τα levelsΠάμε όμως να δούμε πιο αναλυτικά τα επίπεδα που περιλαμβάνονται στην beta του πρώτου LittleBigPlanet στο PS Vita. Το πρώτο level με τίτλο "The Mainframe Heist" ήταν πλούσιο από πολλά στοιχεία ελέγχου μέσω της οθόνης αφής και της πίσω επιφάνεια αφής. Την εμφάνισή τους έκαναν διάφορα puzzles τα οποία ζητούσαν για παράδειγμα την προσπέραση ηλεκτρισμού, που εμπόδιζε με την παρουσία του τον δρόμο του μικρού sackboy. Το δεύτερο level με τίτλο “Flounder’s Jump Et Jive” είχε αρκετά πιο διασκεδαστικά στοιχεία, καθώς ήταν απλά μια κούρσα προς τον τερματισμό. Με χρονόμετρο αντίστροφης μέτρησης έπρεπε να μαζέψετε όσο το δυνατόν περισσότερες φυσαλίδες μπορείτε και να περάσετε με δεξιοτεχνία μέσα από στεφάνια τα οποία βρίσκονται στον αέρα. Το συγκεκριμένο level διάθετε πολύ καλύτερη ατμόσφαιρα από το προηγούμενο και καλοσχεδιασμένο περιβάλλον, κερδίζοντας έτσι τις εντυπώσεις.

Keywords
Τυχαία Θέματα