Germinator

Καταστρέφοντας τα μικρόβια!

Το Germinator είναι ένας τίτλος που μου τράβηξε την προσοχή στο PS Store και μόλις είδα ότι είχε διαθέσιμο demo, αποφάσισα να το κατεβάσω. Το όνομά του μου θύμισε το Terminator και αμέσως σκέφτηκα ότι θα έχει να κάνει πρώτον με μικρόβια (germs) και δεύτερον με εξολόθρευση. Μου φάνηκε ενδιαφέρον και έτσι αποφάσισα να το δοκιμάσω και να σας γράψω δύο λόγια για αυτό.

Πρόκειται

για δημιούργημα της Ρώσικης προγραμματιστικής εταιρίας, Creat Studios η οποία μετράει 23 χρόνια στον χώρο του gaming και έχει αναπτύξει πάνω από 25 τίτλους από το 1990. Αυτή τη φορά θέλησε να δημιουργήσει ένα game το οποίο θα μας προσέφερε μια τελείως διαφορετική εμπειρία από το bubble popping που έχουμε παίξει μέχρι σήμερα. Όπως διαπίστωσα στη συνέχεια, είναι όντως κάτι πρωτότυπο αφού εδώ δεν απαιτείται να δημιουργήσετε ένα συγκεκριμένο αριθμό από φούσκες ώστε να τις σπάσετε όλες μαζί.

Τα βασικά για το Germinator
Στην ιστορία του παιχνιδιού υποτίθεται ότι είστε στρατιώτης-αντιγόνο που πολεμάει την βρωμιά και σκοτώνει τα μικρόβια. Οι αποστολές σας έχουν να κάνουν με το να μπείτε σε μολυσμένα σπίτια και να τα καθαρίσετε εξολοθρεύοντας τους παθογόνους μικροοργανισμούς με το όπλο σας, Germ-Away 3000. Όσο πιο γρήγορα τους καταστρέψετε και όσες πιο λίγες φορές πυροβολήσετε, τόσο μεγαλύτερο θα είναι το score σας.

Για να μη χαθείτε στην πρώτη επαφή με το παιχνίδι, πρέπει να ακολουθήσετε τις συμβουλές του στρατηγού ο οποίος σας καθοδηγεί λέγοντας τι δράση πρέπει να αναλάβετε κάθε φορά. Πριν παίξετε οποιοδήποτε επίπεδο υπάρχει και το αντίστοιχο tutorial το οποίο είναι αδύνατο να μην γίνει κατανοητό αφού είναι και αυτό από μόνο του ένα επίπεδο που πρέπει να περάσετε. Μόλις ολοκληρώσετε το tutorial, τότε θα μπορέσετε να προχωρήσετε στο επόμενο επίπεδο.

{youtube}X6KtvvWxv0M|400|300{/youtube}

Μπαίνοντας στα βαθιά
Όταν βρεθείτε στο κεντρικό μενού θα μπορείτε να επιλέξετε ανάμεσα σε Story Mode, Arcade, Duel και Puzzle.

Το Story Mode είναι αυτό που ξέρουμε όλοι, ξεκινάτε την ιστορία και όσο προχωράτε τόσο μεγαλύτερο γίνεται το επίπεδο δυσκολίας. Πρέπει να σκοτώσετε τα μικρόβια πετώντας πάνω τους… μικρόβια. Μπορεί να ακούγεται παράλογο αλλά η εξήγηση είναι η εξής. Oι μικροοργανισμοί όταν «βομβαρδίζονται» με όμοιούς τους παθαίνουν φλεγμονή και έτσι σκάνε, σκοτώνοντας διπλανά μικρόβια και σπάνε τα μαύρα στηρίγματά τους που τα βοηθάνε να σκαρφαλώσουν στην κορυφή. Το όπλο Germ-Away 3000 βρίσκεται πάνω πάνω και κάτω υπάρχει η υπόλοιπη στρατιά από μικρόβια που ανεβαίνει όσο περνάνε τα δευτερόλεπτα. Σε περίπτωση που δεν προλάβετε να τα εξολοθρεύσετε και σας πνίξουν τότε χάνετε και θα πρέπει να ξαναδοκιμάσετε την πίστα.

Τα είδη των μικροβίων είναι πολλά και το καθένα αντιδράει διαφορετικά όταν δεχτεί επίθεση. Για παράδειγμα, τα κόκκινα σκάνε εάν γίνουν πολλά μαζί ενώ για τα κίτρινα αρκεί να σκάσει μόνο ένα για να τα εξαφανίσει όλα. Επιβεβαιώνεται με λίγα λόγια η δήλωση της Creat Studios. Είχε πει ότι δεν πρόκειται για κάτι παρόμοιο με τα κλασικά παιχνίδια τύπου Puzzle Bobble όπου πρέπει να μαζέψετε τρεις φούσκες μαζί για να σκάσουν, αλλά είναι αναγκαστικό να ακολουθήσετε συγκεκριμένες τακτικές.

Το Arcade είναι ένας ελεύθερος αγώνας στον οποίο σκοπός σας είναι να αντέξετε απέναντι στην στρατιά των μικροβίων για όσο περισσότερο χρόνο μπορείτε. Υπάρχει μια μικρή λεπτομέρεια που δεν φαίνεται με την πρώτη ματιά. Εάν ρίξετε σε κενό χώρο τότε η σφαίρα θα πέσει στο κενό και όχι στο από κάτω μικρόβιο που θα βγει. Πάντως ομολογώ ότι όσο ωραίο και αν είναι, μετά από λίγο καταντάει κουραστικό. Αν αγοράσετε το παιχνίδι, το arcade δεν σταματάει ποτέ και μπορεί να συνεχιστεί για πάντα!
Φτάνοντας στα τελευταία modes, Duel και Puzzle είδαμε ότι έχουν και αυτά το ενδιαφέρον τους. Στο Duel μπορείτε να συναγωνιστείτε ενάντια σε κάποιο φίλο σας και να δείτε ποιος θα κάνει το καλύτερο score. Σε περίπτωση που κανένας φίλος σας δεν έχει το παιχνίδι, μη στεναχωριέστε γιατί μπορείτε να ανταγωνιστείτε με έναν A.I. αντίπαλο.

Το Puzzle είναι λίγο πρόκληση γιατί σας βάζει όρους. Πρέπει να καταφέρετε να εξολοθρεύσετε το group από μικρόβια έχοντας μόνο λίγες και μετρημένες σφαίρες. Μπορεί αυτό να μην ακούγεται τόσο δύσκολο αλλά μιλώντας από εμπειρία μπορώ να πω ότι στη συνέχεια όταν τα μικρόβια πληθύνουν και οι σφαίρες λιγοστέψουν, τότε θα δείτε ότι δεν πρόκειται για ένα video game που απευθύνεται μόνο σε μικρές ηλικίες.

Αξίζει αγορά; Σε ποια κονσόλα;
Το Germinator κυκλοφορεί για PS3 και PS Vita. Δεν υπάρχει προς το παρόν δυνατότητα για cross-play αλλά μπορείτε να εκμεταλλευτείτε το cross-save το οποίο σας επιτρέπει να αποθηκεύσετε την πρόοδό σας στο PS3 και να την συνεχίσετε στο PS Vita. Στο PS3 μπορείτε να παίξετε το Germinator είτε χρησιμοποιώντας το DualShock, είτε το PS Move, ενώ στο PS Vita μπορείτε να κουνήσετε το όπλο είτε σέρνοντάς το με το δάχτυλο, είτε γυρνώντας τον μοχλό.

Εάν αγοράσετε το παιχνίδι θα έχετε 75 levels στο Story Mode, ατελείωτο Arcade, Duel με φίλους και 75 levels στο Puzzle mode. Κατά την άποψή μου το Germinator αποτελεί μια πολύ καλή επιλογή τόσο για τους casual gamers όσο και για τους πιο ψαγμένους που θέλουν απλώς να περάσουν την ώρα τους ευχάριστα. Παρόλο που μπορεί να φαίνεται εύκολο, μην σας ξεγελάει και μην το θεωρήσετε παιδικό αφού θέλει ιδιαίτερη προσπάθεια για να το τερματίσετε.

Keywords
Τυχαία Θέματα
  • Δημοφιλέστερες Ειδήσεις GameWorld