Football Manager 2014: Επίσημη ανακοίνωση

Ελληνική γλώσσα, Cloud saving, βελτιωμένη 3D engine και χρήση του Steam Workshop! [UPDATE]

Η Sports Interactive επέλεξε για άλλη μια χρονιά τον αγαπημένο της θερινό μήνα (Αύγουστο) για να ανακοινώσει και επίσημα την νέα έκδοση του Football Manager,

του δημοφιλέστερου manager game παγκοσμίως.

Όπως μας είχε ενημερώσει ο Miles Jacobson τον Μάρτιο, το FM 2014 αναμένεται να έχει ανάμεσα στις γλώσσες του και τα ελληνικά, ενώ πέρα από PC και Mac θα το δούμε για πρώτη φορά και για Linux. Σύμφωνα με την Zegetron, αντιπροσωπεία της Sega στη χώρα μας, το Football Manager 2014 θα κυκλοφορήσει για πρώτη φορά και στην ελληνική γλώσσα!

Οι βασικότερες προσθήκες του FM 2014 θα είναι οι εξής:
- Steam Cloud Save: Θα μπορείτε να σώσετε σε cloud server κάτι ιδιαίτερα χρήσιμο αν θέλετε να έχετε πρόσβαση στα saves σας από δύο ή περισσότερους υπολογιστές.
- Steam Workshop: Χρησιμοποίηση του δημοφιλούς εργαλείου του Steam για να μπορείτε να επεξεργάζεστε τις φωτογραφίες ποδοσφαιριστών και τα λογότυπα των ομάδων
- Δωρεάν pre-game editor: Δημιουργήστε τα δικά σας challenges και δώστε στους φίλους σας ή στους εαυτούς σας προπονητικές προκλήσεις για να τις εκπληρώσουν.
- 3D Match engine: Βελτιώσεις στον τομέα των γραφικών
- Gameplay: Νέες επιλογές στις τακτικές, μεγαλύτερος ρεαλισμός στις μεταγραφές, περισσότερες επιλογές για επικοινωνία με παίκτες, διοίκηση και άλλους μάνατζερς
- Προηγμένο σύστημα ανάπτυξης νέων παικτών στις ακαδημίες
- Αλλαγές στο user interface
- FM Classic: Βελτιώθηκε επίσης το "ταχύτερο" mode του Football Manager που είδαμε πέρυσι στο FM 2013.

[UPDATE] Αναλυτικά οι νέες προσθήκες του FM 2004:

Βελτιωμένη 3D engine
Η νέα 3D Μηχανή Αγώνα έχει δεχθεί μεγάλα upgrades όπως βελτιωμένη A.I. (τεχνητή νοημοσύνη), βελτιωμένο φωτισμό και animations παικτών, ατομικά μοντέλα και εμφανίσεις για τους παίκτες, πιο ρεαλιστικές αντιδράσεις στα τεκταινόμενα εντός του γηπέδου, και μία μεγάλη γκάμα από βελτιώσεις που συνδυάζονται ώστε να προσφέρουν την πιο όμορφη και γρήγορη game engine που έχετε δει έως τώρα στο Football Manager.

Πλήρης ανακαίνιση της Τακτικής
Υπάρχει πλήρης επανασχεδιασμός του πως δημιουργούνται οι τακτικές, πως επιλέγονται και εφαρμόζονται με τους ρόλους που αποδίδονται στους παίκτες. Οι ομαδικές στρατηγικές έχουν πλέον πρωτεύοντα ρόλο. Θα μπορείτε να καθορίσετε τους ρόλους των παικτών σε πολλές διαφορετικές θέσεις, να τους δώσετε νέους ρόλους και οδηγίες, ενώ βελτιώθηκε η τεχνητή νοημοσύνη των αντίπαλων προπονητών ώστε να προσαρμόζουν τις τακτικές τους ανάλογα με τις συνθήκες, τον αντίπαλο και το σκορ.

Πιο ρεαλιστικές μεταγραφές και συμβόλαια
Το FM 2014 περιέχει ένα νέο σύστημα μεταγραφών όπου οι αντίπαλοι σύλλογοι και managers αποκτούν πιο ρεαλιστική συμπεριφορά όταν κάνουν ή δέχονται μεταγραφικές προτάσεις. Επιπλέον, μία σειρά από ρήτρες ή συμβόλαια του πραγματικού ποδοσφαίρου έχουν προστεθεί όπως για παράδειγμα η δυνατότητα να δοθεί δανεικός ο παίκτης πίσω στο σύλλογο από τον οποίο αγοράστηκε ή η επιλογή να προσφερθεί ένας συνδυασμός από χρήματα και δανεικούς παίκτες ή νέοι όροι συμβολαίου όπως αμοιβές για τις συμμετοχές παγκιτών (αναπληρωματικών). Επιπλέον, το παλιό σύστημα διαπραγματεύσεων μεταγραφών που ήταν σαν παιχνίδι βασισμένο σε γύρους με προσφορές και απαντήσεις μπορεί πλέον να «παιχτεί» με δύο τρόπους. Με το δοκιμασμένο, παραδοσιακό turn-based τρόπο και με τον νέο live τρόπο όπως ακριβώς γίνονταν οι διαπραγματεύσεις συμβολαίων στο Football Manager!

Μεγάλη εμβάθυνση στη συμμετοχή της διοίκησης και των μετόχων
Οι διαπραγματεύσεις Συμβολαίων είναι πιο ρεαλιστικές στο FM 2014, καθώς οι managers και τα διοικητικά συμβούλια μπορούν τώρα να εκφράζουν απαιτήσεις και να παρουσιάζουν το δικό τους κάθε φορά όραμα για το σύλλογο τόσο στην αρχική συνέντευξη για την ανάληψη καθηκόντων όσο και στην ανανέωση του συμβολαίου. Οι παίκτες μπορούν να επιχειρήσουν να επαναδιαπραγματευθούν τα μεταγραφικά budgets, τις αμοιβές και τα bonus και τυχόν αμοιβή για ένδειξη πίστης στο σύλλογο εφόσον έχουν δεχτεί πρόταση από κάποια άλλη ομάδα. Το αποτέλεσμα της επαναδιαπραγμάτευσης θα τους βοηθήσει να αποφασίσουν αν θα κάνουν την κίνηση στο νέο σύλλογο ή όχι.

Σύνθετη αλληλεπίδραση με το προσωπικό, τους παίκτες αλλά και τους ανταγωνιστές
Τώρα υπάρχει πολύ καλύτερη αλληλεπίδραση με τους παίκτες, τους managers καθώς και τους ανταγωνιστές τους, τα ΜΜΕ κτλ. Για παράδειγμα τα μέλη του προσωπικού προπόνησης τώρα προσφέρουν αναλύσεις για την πορεία των αναπληρωματικών και των νέων. Οι Managers μπορούν επίσης να ζητήσουν από βασικούς παίκτες να συζητήσουν με δυσαρεστημένους παίκτες μέσα στην ομάδα ενώ η εισαγωγή του meeting στο τέλος της περιόδου σας επιτρέπει να ενημερώσετε την ομάδα για την απόδοσή της και να δώσετε κάποια στοιχεία για τους μεταγραφικούς στόχους.

Σύστημα Ειδήσεων
Το σύστημα ειδήσεων έχει αλλάξει τελείως ώστε οι παίκτες να μπορούν να αντιμετωπίζουν πολλά διαφορετικά ζητήματα και προβλήματα του συλλόγου κατευθείαν από το inbox τους. Επιπλέον οι ειδήσεις έχουν πλέον διαφορετικά χρώματα ανάλογα με την κατηγορία και περιέχουν περισσότερες λεπτομέρειες. Για παράδειγμα οι σκάουτερ αναφέρουν όλους τους παίκτες που παρακολουθούν μαζικά σε μία είδηση στην οποία υπάρχουν και επιλογές για ξεκαθάρισμα της λίστας αλλά και αυτόματες προτάσεις για καθέναν από αυτούς τους παίκτες μέσα από το μενού της είδησης.

Βελτιωμένο user interface
Μεγάλες αλλαγές έχουν γίνει στο user interface του FM 2014. Βασικές περιοχές έχουν επανασχεδιαστεί συμπεριλαμβανομένης της προπόνησης, του κέντρου των μεταγραφών και της σελίδας των ειδήσεων, ενώ επίσης μεγάλες αλλαγές έχουν γίνει στα βασικά μενού του παιχνιδιού.

Πλήρως Μεταφρασμένο στα Ελληνικά
Όλα τα μενού, οι επιλογές, οι ειδήσεις, οι διαπραγματεύσεις, τα πάντα γενικά μέσα στο παιχνίδι αποδίδονται πλέον και στα Ελληνικά (φυσικά υπάρχει η επιλογή για αλλαγή σε άλλη γλώσσα όπως τα αγγλικά). Η γλώσσα που χρησιμοποιείται είναι ρεαλιστική και οι όροι αποδίδονται με τον τρόπο που αποδίδονται και οι πραγματικοί ποδοσφαιρικοί όροι στην Ελλάδα.

Ανάπτυξη του Football Manager Classic
Οι παίκτες μπορούν τώρα να επιλέξουν μεταξύ τριών διαφορετικών εθνών στο Classic mode για να έχουν μια πιο ρεαλιστική εμπειρία. Επιπλέον, στο ‘fast play mode’ του FM έχουν προστεθεί η ημέρα του deadline για τις μεταγραφές, ένα εύκολο και κατανοητό πλάνο σχεδίασης της τακτικής του ματς και νέα unlockables.

Η κυκλοφορία
Το Football Manager 2014 θα κυκλοφορήσει πριν τα Χριστούγεννα για PC (Windows/Linux) και Mac και θα κοστίζει 38 ευρώ.

Αν το προπαραγγείλετε θα έχετε πρόσβαση στη beta έκδοση του παιχνιδιού λίγες εβδομάδες πριν κυκλοφορήσει. Ετοιμαστείτε ακόμη για νέες ανακοινώσεις της Sports Interactive μέσω του επίσημου blog της. Απ' ότι φαίνεται πάντως απ' το νέο layout του site της, η Λονδρέζικη εταιρεία έχει εστιάσει την πολιτική του marketing της -καλώς ή κακώς- στο Twitter, ενώ αναμένουμε όπως πέρυσι άφθονα YouTube videos.

Click to open image!Click to open image!Click to open image!Click to open image!Click to open image!Click to open image!Click to open image!Click to open image!Click to open image!Click to open image!Click to open image!Click to open image!Click to open image!Click to open image!Click to open image!Click to open image!Click to open image!Click to open image!Click to open image!Click to open image!Click to open image!Click to open image!Click to open image!Click to open image!Click to open image!Click to open image!Click to open image!Click to open image!Click to open image!Click to open image!Click to open image!Click to open image!Click to open image!Click to open image!Click to open image!Click to open image!Click to open image!Click to open image!Click to open image!Click to open image!Click to open image!Click to open image!Click to open image!Click to open image!Click to open image!Click to open image!Click to open image!Click to open image!Click to open image!Click to open image!Click to open image!Click to open image!Click to open image!Click to open image!Click to open image!Click to open image!Click to open image!Click to open image!Click to open image!Click to open image!
Keywords
Τυχαία Θέματα