Dementia – Tales of Blackthorn Manor

Turn-based strategy από ελληνική εταιρεία ανάπτυξης που έλαβε την πρώτη του διάκριση!

Η Genesis Game Studios είναι μια νεοσύσταστη ομάδα από game developers που ετοιμάζει ένα turn-based Strategy που ονομάζεται Dementia – Tales of Blackthorn Manor.

Η ομάδα

απαρτίζεται κυρίως από φοιτητές, οι οποίες εργάζονται στα γραφεία της Microsoft Hellas ως ελληνική startup εταρεία πάνω στο video game development.

Το Dementia : Tales of Blackthorn Manor παίζεται online κι είναι επηρεασμένο από επιτραπέζια όπως τa Betrayal at the House on the Hill, Mansions of Madness και Arkham Horror. Το εν λόγω game συμμετείχε στο διαγωνισμό Imagine Cup της Microsoft, στην κατηγορία Games Competition και έλαβε την πρώτη θέση με το βραβείο "National Games Winner". O διαγωνισμός του Imagine Cup οργανώνεται από την Microsoft τα τελευταία 12 χρόνια και είναι ο μεγαλύτερος φοιτητικός διαγωνισμός καινοτομίας. Συμμετέχουν όλες οι χώρες παγκοσμίως.

Το concept
Όσον αφορά στο σενάριο του παιχνιδιού, είμαστε έξι εξερευνητές οι οποίοι καλούνται να εξερευνήσουν με κάθε δυνατό τρόπο το σπίτι στο οποίο βρέθηκαν. Όμως τα πράγματα δεν είναι ρόδινα καθώς διάφορα συμβάντα προκύπτουν κατά τη διάρκεια του παιχνιδιού. Κάθε παίχτης ελέγχει έναν και μόνο εξερευνητή μέσα από μια μεγάλη πληθώρα εξερευνητών.

Το στοιχειωμένο σπίτι κάθε φορά έχει διαφορετική κατανομή των δωματίων στους τρεις ορόφους που εξελίσσεται μια «παρτίδα» online. Κάθε δωμάτιο κρύβει μια ιστορία: Ένα αντικείμενο, ένα γεγονός, ακόμα και δαιμονικές σφραγίδες. Κάθε φορά όμως που ανακαλύπτουμε δαιμονικές σφραγίδες σπάνε, έχοντας έτσι μια πιθανότητα να εμφανιστεί μια κατάρα και να αλλάξει δραματικά το παιχνίδι. Ένας εξερευνητής από τους έξι γίνεται Traitor, αποκτά νέες δυνάμεις και όλη η υπόλοιπη ομάδα πρέπει να τον εξοντώσει… ή να εξοντωθεί από αυτόν!



Ο Traitor ανάλογα με το σενάριο μπορεί να γίνει είτε Vampire, είτε Werewolf, είτε μέχρι και Rat Shaman ή Serial Killer και άλλα πολλά (100+ σενάρια) και αναλόγως το σενάριο που θα παιχτεί υπάρχουν άλλες συνθήκες νίκης για τους εξερευνητές και άλλες για τον traitor. Δεν θα παιχτεί ποτέ η ίδια παρτίδα με το ίδιο σενάριο.

http://www.youtube.com/watch?v=7CNTntJ-BqM

Η διάκριση
Το Dementia έπαιξε στο παγκόσμιο Imagine Cup μέχρι και ο Alexey Pajitnov, δημιουργός του Tetris!

Μπορεί το παιχνίδι να μην κατάφερε να μπεί στο Top 3 αλλά πραγματικά έκλεψε τις εντυπώσεις. Θα αναμένουμε την τελική του έκδοση, η οποία θα κυκλοφορήσει για PC!

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το Dementia – Tales of Blackthorn Manor μπείτε στο επίσημο blog της εταιρείας και κάντε Like στην Facebook Page της και Follow στο Twitter για να μαθαίνετε πρώτοι τα νέα.

Keywords
Τυχαία Θέματα