Crysis 3 multiplayer beta preview

Παίξαμε την multiplayer beta του τρίτου μέρους της «ναυαρχίδας» της Crytek.

Η σειρά Crysis έχει σίγουρα εδραιωθεί ως μια από τις ποιοτικότερες προτάσεις στον χώρο των First-Person Shooters και το νέο της μέλος είναι από τα πλέον αναμενόμενα video games για το 2013. Η Crytek έχει ρίξει όλο της το βάρος της στην εν λόγω παραγωγή, ενώ έχει

φροντίσει να «ζεστάνει» το κοινό εδώ και μήνες με διάφορα εντυπωσιακά βίντεο που έχει κοινοποιήσει στο διαδίκτυο. Λίγες ημέρες πριν την επίσημη κυκλοφορία του, οι γερμανοί developers μας δίνουν την ευκαιρία να πάρουμε μια πρώτη γεύση από το multiplayer του Crysis 3 μέσω της open beta για PC, PS3 και Xbox 360.

Θα το κρίνει η ιστορία
Το πρώτο Crysis κυκλοφόρησε το 2007 και μας άφησε όλους άφωνους με τον απαράμιλλο τεχνικό του τομέα, σε τέτοιο βαθμό μάλιστα που την εποχή εκείνη πρακτικά δεν υπήρχε PC που μπορούσε να ξεδιπλώσει πλήρως τις αρετές του. Όλα αυτά χάρις στην εκπληκτική CryEngine 2, την μηχανή που αποτέλεσε εξέλιξη της αντίστοιχης που είχαμε γνωρίσει στο Far Cry. Το Crysis προσέφερε συναρπαστική δράση, στιβαρό gameplay, ένα φανταστικό ανοιχτό κόσμο σε ένα τροπικό νησί γεμάτο εκπλήξεις και φυσικά την μοναδική Nanosuit με τις τρομερές της δυνατότητες.

Το δεύτερο μέρος της σειράς ήρθε το 2011 αλλάζοντας την open world λογική του προκατόχου του, προσφέροντας μια πιο γραμμική προσέγγιση στο gameplay. Αποτέλεσε την πρώτη μας γνωριμία με την CryEngine 3 (την οποία θα δούμε και στο Crysis 3), με το αποτέλεσμα να είναι ξανά άκρως εντυπωσιακό. Αυτή τη φορά βέβαια το Crysis 2 δεν «ζόρισε» τα PC στα άκρα τους καθώς ήταν αρκετά πιο «ελαφρύ», κάτι που οφειλόταν σε μια προσπάθεια της Crytek να υπάρξει ισορροπία με τις εκδόσεις για τις κονσόλες. Όπως και να έχει το παιχνίδι ήταν πάλι ένα από τα κορυφαία FPS, με το προσεγμένο multiplayer να κερδίζει πολλούς έξτρα πόντους.

Έτσι φτάσαμε σιγά-σιγά στο τελευταίο μέρος της τριλογίας που θα κυκλοφορήσει στις 22 Φεβρουαρίου και όπως όλα δείχνουν η Crytek θέλει να συνδυάσει τα καλύτερα στοιχεία από τα δύο προηγούμενα. Η multiplayer beta που δοκιμάσαμε είναι διαθέσιμη δωρεάν από τις 29 Ιανουαρίου για PC (μέσω Origin), PS3 και Xbox 360 και θα διαρκέσει μέχρι τις 12 Φεβρουαρίου, επομένως όσοι πιστοί προσέλθετε! Να αναφέρουμε πως στην beta αυτή δεν υπάρχει καμία πρόσβαση στο single-player mode, ενώ για τους χρήστες του Xbox 360 απαιτείται Gold συνδρομή.

Δάσος ή πόλη;
Το σενάριο του Crysis 3 σας μεταφέρει στο 2047, 24 χρόνια μετά τα γεγονότα του προηγούμενου παιχνιδιού. Το σκηνικό είναι μια εγκαταλελειμμένη, κατεστραμμένη και σχεδόν post-apocalyptic Νέα Υόρκη, η οποία έχει καλυφθεί από το Liberty Dome, ένα τεράστιο θόλο που έφτιαξε η C.E.L.L. corporation για να εξαλείψει τους εναπομείναντες εξωγήινους Ceph (ή τουλάχιστον έτσι ισχυρίζεται).

Το τοπίο πλέον είναι μια μείξη των δύο προηγουμένων games. Στα ερείπια της Νέας Υόρκης έχει αναπτυχθεί ένα σχεδόν τροπικό δάσος με τεράστια δέντρα, πλούσια χλωρίδα και ποτάμια που ρέουν ανάμεσα στα ερείπια του αστικού περιβάλλοντος. Σίγουρα ιδανικό μέρος για κάποιον με τις φοβερές ικανότητες της Nanosuit και μια προφανής προσπάθεια της Crytek να μην αφήσει αυτή τη φορά κανένα παραπονεμένο.

Οι δύο χάρτες που είναι διαθέσιμοι στη beta είναι οι Museum και Airport. Όπως είναι φανερό και από τα ονόματά τους, η δράση εξελίσσεται στα ερείπια ενός μουσείου και ενός αεροδρομίου. Το περιβάλλον του Museum είναι ένα βαλτώδες και κατάφυτο τροπικό δάσος που έχει αναπτυχθεί στα γκρεμισμένα τμήματα ενός τεράστιου μουσείου και βρίσκεται στο κέντρο του Manhattan. Ο χάρτης αυτός είναι πιο σκοτεινός λόγω των τεράστιων δέντρων που καλύπτουν τη περιοχή, ενώ τα ερείπια προσφέρουν δράση σε πολλά κάθετα επίπεδα και πραγματικά έχουμε μια ζούγκλα στη καρδιά της πόλης.

Ο Airport σας μεταφέρει σε ένα αεροδρόμιο πιο μακριά από το κέντρο, όπου και πάλι η φύση έχει καταλάβει το μέρος. Εδώ η βλάστηση είναι πιο χαμηλή σε σχέση με τον προηγούμενο χάρτη και έχουμε κυρίως χορτάρια, δέντρα και αναρριχητικά φυτά που έχουν κυριέψει τα κτίρια του αεροδρομίου. Οι δύο χάρτες είναι πολύ όμορφα σχεδιασμένοι, με αρκετά επίπεδα και διακλαδώσεις στη δομή τους. Θα βρείτε διάφορα όχι τόσο φανερά σημεία και κάποιες στρατηγικές τοποθεσίες, ενώ υπάρχουν πολλά elements που δημιουργούν ένα πλούσιο οπτικά αποτέλεσμα.

Ξεκινώντας
Μπαίνοντας στο κεντρικό μενού της beta υπάρχουν οι επιλογές Quick Match, Join Match, Player Profile, Customize Equipment, Pre-Order και Options. Με τις δύο πρώτες, όπως είναι προφανές, συνδέεστε με τα online matches. Το Quick Match σας συνδέει αυτόματα με κάποιο session αφού επιλέξετε απλώς το mode που θέλετε, ενώ μέσα από το Join Match διαλέγετε εσείς από τη λίστα με τα διαθέσιμα matches. Αξίζει να σημειώσουμε πως στην αρχή κάθε γύρου υπάρχει ψηφοφορία μεταξύ των παικτών που θα συμμετάσχουν για την επιλογή του χάρτη.

Στην επιλογή Options τα νέα είναι ιδιαιτέρως ευχάριστα για του χρήστες PC. Να θυμίσουμε πως το Crysis 2 είχε δεχθεί κάποια κριτική από ορισμένους PC gamers για «θυσίες» στον οπτικό τομέα και τη προφανή μείωση των επιλογών στα settings για χάρη της ομοιομορφίας με τις –χαμηλότερων δυνατοτήτων- κονσόλες. Εδώ η Crytek φαίνεται πως αλλάζει …ρότα και προσφέρει μια πληθώρα ρυθμίσεων για τα PC. Υπάρχουν οι επιλογές Graphics και Advanced Graphics για να «πειράξετε» τα γραφικά ανάλογα με το μηχάνημά σας, ενώ υπάρχουν και ορισμένες επιπλέον ρυθμίσεις στο Game Options που αφορούν το gameplay και δεν υπάρχουν στις κονσόλες, όπως Crouch Toggling και Vertical Field of View.

Ενδιαφέρον παρουσιάζει και η επιλογή Customize Equipment, στην οποία μπορείτε να φτιάξετε custom classes επιλέγοντας ξεχωριστά loadouts. Όσο παίζετε στην beta και ανεβαίνετε rank μπορείτε ξεκλειδώσετε διάφορα επιπλέον όπλα αλλά και attachments με τα οποία μπορείτε να τα αναβαθμίσετε. Οι δημιουργίες σας σε αυτό το μενού μπορούν να προστεθούν στη συνέχεια στις classes που επιλέγετε πριν από κάθε match και τις οποίες θα δούμε πιο αναλυτικά παρακάτω.

{youtube}8IAHLDJc6ps|400|300{/youtube}

Modes
H open multiplayer beta που παίξαμε περιλαμβάνει τα modes Crash Site και Hunter. To πρώτο θυμίζει αρκετά το αντίστοιχο του Crysis 2 και καλείστε να καταλάβετε τα διάφορα σημεία που προσγειώνονται pods από ένα εξωγήινο dropship και να τα κρατήσετε για ορισμένο χρονικό διάστημα. Οι παίκτες χωρίζονται σε δύο ομάδες και είναι όλοι εφοδιασμένοι με τη Nanosuit. Γύρω από κάθε pod υπάρχει ένας συγκεκριμένος χώρος μέσα στον οποίο πρέπει να βρίσκεται η ομάδα σας για να κερδίσετε πόντους και να κάνετε το capture. Μετά από κάποιο διάστημα, το pod αυτοκαταστρέφεται και σε κάποιο τυχαίο σημείο του χάρτη πέφτει ένα άλλο.

Τo Hunter είναι το ολοκαίνουριο (πολυδιαφημισμένο) mode. Εδώ αρχικά δύο παίκτες εμφανίζονται ως hunters, ενώ οι υπόλοιποι αναλαμβάνουν τον ρόλο των C.E.L.L. marines, οι οποίοι είναι απλοί στρατιώτες. Οι hunters -όπως φανερώνει και το όνομά τους- κυνηγούν τους υπόλοιπους παίκτες στον χάρτη, ενώ όποιον σκοτώσουν γίνεται respawn ως hunter και κυνηγάει με τη σειρά του τους πρώην συμπαίκτες του.

Σε αντίθεση με το Crash Site εδώ μόνο οι hunters είναι εξοπλισμένοι με τη Nanosuit -και μάλιστα σε μόνιμο καμουφλάζ (cloacked mode)-, ενώ έχουν ως μοναδικό όπλο το (επίσης πολυδιαφημισμένο) composite bow. Οι υπόλοιποι παίκτες ως C.E.L.L. marines έχουν ορισμένες παραπάνω επιλογές στον εξοπλισμό χωρίς όμως να απολαμβάνουν τα πλεονεκτήματα της στολής, ενώ ο σκοπός τους είναι να επιβιώσουν μέχρι το τέλος του κάθε γύρου που διαρκεί μόλις δύο λεπτά. Φυσικά, εάν οι hunters καταφέρουν να σκοτώσουν όλους τους marines, ο γύρος τελειώνει αυτόματα.

Στο τέλος κάθε match και των δύο modes βλέπετε πίνακες με τη βαθμολογία των παικτών που συμμετείχαν. Στο Crash Site φυσικά μεγάλο ρόλο παίζουν τα kills που πετύχατε. Αυτό που κάνει εντύπωση είναι πως στο Hunter mode παίζει πιο σημαντικό ρόλο τον αν θα καταφέρετε να επιβιώσετε. Μπορεί ως hunter να έχετε «φάει» τέσσερις-πέντε παίκτες, όμως το παιχνίδι ανταμείβει πιο γενναιόδωρα τον C.E.L.L. marine που θα καταφέρει να μείνει ζωντανός. Να σημειώσουμε σε αυτό το σημείο πως στην έκδοση για κονσόλες μπορούν να συμμετάσχουν μέχρι 12 παίκτες σε κάθε match, ενώ στα PC ο αριθμός τους ανεβαίνει στους 16.


Χειρισμός-gameplay
Tα controls στο Crysis 3 κινούνται στα μοτίβα του προκατόχου του και όσοι είχατε παίξει το προηγούμενο της σειράς θα βρεθείτε σε γνώριμα «λημέρια». Οι λειτουργίες της Nanosuit maximum speed και maximum strength είναι και εδώ πλέον αυτόματες, πχ. όταν πατάτε sprint ενεργοποιείται ταυτόχρονα το αντίστοιχο boost της στολής σας. Τα Cloack και Armor παραμένουν οι δύο βασικές λειτουργίες και ενεργοποιούνται με το πάτημα του αντίστοιχου κουμπιού. Μια διαφορά που εντοπίσαμε η οποία συγκαταλέγεται στα perks που αποκτάτε στο multiplayer (θα τα δούμε παρακάτω) είναι πως το Armor ενεργοποιείται αυτόματα όταν δέχεστε damage. Μένει να δούμε αν θα ισχύει και στο single-player κάτι τέτοιο.

Αυτό που κάνει εντύπωση αρχικά στο gameplay είναι οι αρκετά γρήγοροι ρυθμοί του. Η δράση αποκτάει ταχύτητες που θυμίζουν ορισμένες φορές το Unreal Tournament. Ειδικά στο Crash Site όπου όλοι οι παίκτες είναι «ντούκια» λόγω της Nanosuit υπάρχουν στιγμές που δεν θα...προλαβαίνετε, ενώ οι μάχες που μαίνονται γύρω από τα pods αποζημιώνουν με την έντασή τους. Τα άλματα που μπορείτε να κάνετε είναι πολύ μεγάλα, ενώ μπορείτε να σκαρφαλώσετε σχεδόν σε κάθε επιφάνεια. Σε συνδυασμό με το γρήγορο sprint αλλά και το καμουφλάζ που χρησιμοποιείται κατά κόρον έχουμε ένα αποτέλεσμα που απαιτεί συνεχή εγρήγορση.

Ειδικά στις αρχές ετοιμαστείτε να πεθάνετε ουκ ολίγες φορές, αφού όπως παρατηρήσαμε απαιτείται να ανεβείτε rank αν θέλετε να βελτιώσετε τις επιδόσεις σας. Οι καλύτεροι παίκτες με τα περισσότερα kills είχαν custom loadout με βελτιώσεις στα όπλα. Τα περιβάλλοντα του παιχνιδιού είναι αρκετά «φορτωμένα» και αυτό αν και οπτικά αποζημιώνει, ίσως δημιουργεί προβλήματα στη multiplayer εμπειρία καθώς το μάτι κάπου δυσκολεύεται στο να εντοπίζει τους εχθρούς και δυσκολεύει το έργο σας. Δεν ήταν λίγες οι φορές που προτιμήσαμε να βρούμε τη θέση των αντιπάλων μας από τις ενδείξεις στο minimap που βρίσκεται στο κάτω μέρος της οθόνης παρά να τους ψάχνουμε στο χώρο.

Η δράση είναι καταιγιστική ομολογουμένως, αλλά (ειδικά στο Crash Site) κάπου χάνεται η αίσθηση υπεροχής που δίνει η Nanosuit και αποτελεί ένα από τα βασικά στοιχεία του Crysis. Βέβαια αυτό είναι ένα θέμα που ίσως θα αφορά περισσότερο το single-player κομμάτι, αλλά το γεγονός πως μάχεστε με άλλους που έχουν την ίδια στολή και επομένως τις ίδιες ιδιότητες με εσάς αφαιρεί λίγο από τον χαρακτήρα του παιχνιδιού καθώς οι Nanosuits των παικτών «αλληλοεξουδετερώνονται». Αυτό ίσως να μην ενοχλήσει καθόλου κάποιους, αλλά εν τέλει συμβάλλει στο να μην έχουμε τελικά μια multiplayer εμπειρία που δεν έχουμε ξαναδεί, αν και επαναλαμβάνουμε πως η δράση είναι ακατάπαυστη.

Ίσως το παραπάνω να μην ισχύει σε τέτοιο βαθμό στο πιο «ιδιαίτερο» Hunter mode. Εδώ o hunter έχει την υπεροχή που περιγράψαμε, έχοντας μόνιμο stealth αλλά και το πιο «ψαγμένο» composite bow. Οι C.E.L.L. marines είναι σίγουρα σε μειονεκτική θέση και η προσπάθεια για επιβίωση προσδίδει μια σχετική ένταση. Όταν βρεθείτε στη θέση του hunter θα νιώσετε περίπου σαν τον Predator, αλλά ο χρόνος που έχετε στη διάθεσή σας είναι περιορισμένος και το έργο σας δεν είναι τόσο εύκολο όσο ακούγεται. Βέβαια, το να επιβιώσει ο C.E.L.L. marine τελικά δεν απαιτεί κάποιο φοβερό skill αλλά περισσότερο την τύχη να μην τον «πετύχουν» οι κυνηγοί. Το Hunter mode είναι σίγουρα μια διαφορετική πρόταση, αποτελεί ένα «σφηνάκι» δράσης που όμως δεν είναι κάτι το τόσο ξεχωριστό όπως διαφημίστηκε και ενδεχομένως το αρχικό σας ενδιαφέρον να φθίνει γρήγορα.

Εξελιχθείτε
Όσο παίζετε κερδίζετε XP και φυσικά ανεβαίνετε level. Στην beta μπορείτε να φτάσετε μέχρι και level 10, ενώ μπορείτε να κάνετε διάφορες αναβαθμίσεις στη Nanosuit και στα όπλα σας. Υπάρχουν επίσης και ορισμένα perks που μπορείτε να αποκτήσετε και σας προσθέτουν παραπάνω skills. Στο Crash Site επιλέγετε ανάμεσα σε τέσσερις διαθέσιμες classes, που αφορούν το αρχικό σας loadout, συν φυσικά τις custom classes που ενδεχομένως έχετε δημιουργήσει από την επιλογή Customize Equipment.

Ας δούμε επιγραμματικά τις τέσσερις έτοιμες classes. O Assault διαθέτει assault rifle, ο Scout shotgun, ο Sniper είναι ο κλασικός ελεύθερος σκοπευτής και ο Gunner αποτελεί το «βαρύ» πυροβολικό. Όλοι οι χαρακτήρες είναι επίσης εξοπλισμένοι με handguns και χειροβομβίδες, ενώ τα modules είναι διάφορα perks όπως το Αuto Αrmor που προαναφέραμε ή το Weapon Pro με το οποίο κάνετε πιο γρήγορα reload και διάφορα άλλα παρόμοια. Τα modules αυτά μπορούν επίσης να αναβαθμιστούν και χωρίζονται σε Tiers.

Να αναφέρουμε εδώ πως σε κάθε χάρτη υπάρχουν όπλα που υποτίθεται έχουν αφήσει οι Ceph τα οποία είναι εξωγήινης τεχνολογίας και μεγάλης ισχύος. Αυτά, όπως και όσα αφήνουν πίσω τους όσοι σκοτώνονται, μπορείτε να τα πάρετε και να τα χρησιμοποιήσετε. Επίσης, σε κάθε match του Crash Site υπάρχει ένα Pinger, ένα τεράστιο mech εξωγήινης προέλευσης το οποίο μπορεί να χειριστεί ο παίκτης που θα το εντοπίσει βοηθώντας σημαντικά την ομάδα του. Βέβαια, μπορείτε πηδώντας πάνω σε ένα Pinger να το κάνετε hijack και να περάσει στην κατοχή σας.

Στο Hunter οι κυνηγοί όπως είπαμε έχουν στάνταρ εξοπλισμό, ενώ οι C.E.L.L. marines έρχονται σε τρείς classes, Ranger, Sniper και Close Quarters που αντιστοιχούν κάπως στις τρείς πρώτες classes που περιγράψαμε παραπάνω. Το παιχνίδι προσφέρει και ορισμένες side-missions, τις οποίες εάν ολοκληρώσετε στη διάρκεια ενός match κερδίζετε έξτρα XP. Για αυτές ενημερώνεστε στην αρχή κάθε γύρου, και είναι mini αποστολές του τύπου «κάνε το πρώτο kill» ή «σκότωσε συγκεκριμένο αριθμό εχθρών με το τάδε όπλο».

Τεχνικός τομέας
Ας περάσουμε τώρα σε ένα από τα πιο συζητημένα κομμάτια του Crysis 3. Τα βίντεο που είχαν κυκλοφορήσει το περασμένο διάστημα αλλά και η εμπειρία που έχουμε όσον αφορά τις δυνατότητες της CryEngine 3 έχουν δημιουργήσει τεράστιες προσδοκίες. Από το δείγμα λοιπόν που είχαμε μέσω της beta έχουν βγει δύο διαφορετικά συμπεράσματα που αφορούν από τη μια τα PC και από την άλλη τις κονσόλες.

Το Crysis 3 φαίνεται πως θα δημιουργήσει συζητήσεις σχετικά με το αν οι δύο μεγάλες κονσόλες αυτής της γενιάς, δηλαδή το PS3 και το Xbox 360, έχουν «φάει τα ψωμιά» τους. Ταυτόχρονα θα δώσει τροφή σε όλους τους χρήστες PC να υποστηρίξουν για μια ακόμη φορά την ανωτερότητα των μηχανημάτων τους, τουλάχιστον στον τεχνικό τομέα. Για να το θέσουμε πιο απλά, η έκδοση για τις κονσόλες είναι οπτικά πολύ κατώτερη από αύτη για τα PC, ενδεχομένως χειρότερη και από τα lower settings του τελευταίου. Δεν ξέρουμε αν αυτό οφείλεται σε λόγους σταθερότητας στο multiplayer ή επειδή μιλάμε ακόμα για beta στάδιο. Όπως και να έχει, στην παρούσα φάση οι κάτοχοι PS3 και Xbox 360 δικαιούνται να γκρινιάζουν για το συγκεκριμένο θέμα.

Από ότι φαίνεται στην τελευταία θέση βρίσκεται η έκδοση για την κονσόλα της Microsoft με το PS3 να έχει κάπως καλύτερα γραφικά. Και στα δύο μηχανήματα πάντως, παρόλο που τα περιβάλλοντα είναι πλούσια και ο σχεδιασμός των levels είναι άρτιος δεν έχουμε το αποτέλεσμα που θα περιμέναμε. Βέβαια και πάλι το επίπεδο κυμαίνεται σε υψηλά στάνταρ, αλλά σε καμία περίπτωση δεν ανταποκρίνεται στις προσδοκίες που είχαν δημιουργηθεί. Υπάρχει πληθώρα φτωχών textures και τα επίπεδα λεπτομέρειας είναι χαμηλά, πάντα σε σχέση με το θέαμα που απολαύσαμε στα PC.

Αυτή τη φορά η Crytek επανήλθε στις εποχές του πρώτου μέρους της σειράς και φαίνεται πως φρόντισε τους PC users. Όπως αναφέραμε στην αρχή, επιστρέφει η πληθώρα ρυθμίσεων στα video settings έτσι ώστε να μπορεί να γίνει optimization ανάλογα με το μηχάνημά σας. Η beta ήταν πολύ όμορφη και εντυπωσιακή ακόμα και σε medium ρυθμίσεις, ενώ σίγουρα απαιτείται πολύ δυνατό μηχάνημα για να την απολαύσετε σε όλο της το μεγαλείο, χωρίς όμως να υπάρχει η υπερβολή απαιτήσεων του πρώτου Crysis. Βέβαια μπορεί κάποιος να ισχυριστεί ότι δεν είδε το «άλμα» που αναμέναμε να γίνει, αλλά εκτός του ότι το τελικό προϊόν σίγουρα θα είναι καλύτερο, ακόμα και έτσι ο οπτικός τομέας είναι κορυφαίος.

Να θυμίσουμε πως το Crysis 3 αξιοποιεί ορισμένα από τα νεότερα χαρακτηριστικά της CryEngine 3. Στην beta έγινε μια επίδειξη τεχνικών όπως το displacement mapping, το οποίο προσδίδει στις επιφάνειες ακόμα μεγαλύτερη αίσθηση βάθους και λεπτομέρειας, ή η σκίαση των particles και της volumetric fog, πράγμα που σημαίνει ακόμα πιο αναλυτικός οπτικός τομέας σε επίπεδο lighting και particle effects. Όλα αυτά θα τα δούμε εν τέλει ασφαλώς στην τελική έκδοση, όπως και το αν θα βελτιωθεί η κατάσταση στις κονσόλες. Πάντως, εκ πρώτης όψεως έχουμε ένα τρομερό αποτέλεσμα που όμως χρειάζεται λίγο περαιτέρω «γυάλισμα», καθώς και μια ομαλοποίηση στο frame rate το οποίο παρουσίασε ορισμένα απότομα drops.

Τα physics, τα animations και γενικά η όλη αίσθηση της κίνησης και των όπλων θα σας φέρουν στο μυαλό έντονα το Crysis 2. Φαίνεται πως οι developers διατήρησαν την επιτυχημένη συνταγή παρουσιάζοντάς μας ακόμα μια φορά ένα συμπαγές σύνολο. Μόνη ένσταση η αρκετά μεγάλη ανάκρουση σε ορισμένα όπλα, αν και σε γενικές γραμμές υπάρχει η στιβαρότητα που θέλουμε σε ένα FPS. Στον ηχητικό τομέα έχουμε υψηλές production values για ακόμα μια φορά με τα εφέ να είναι άρτια και να συνεισφέρουν στο κλίμα. Οι ήχοι από τους πυροβολισμούς και τις εκρήξεις ακούγονται σαν αληθινοί και διαφέρουν μεταξύ τους, ανάλογα με το πόσο ανοιχτό είναι το μέρος που βρίσκεστε. Όσον αφορά το τομέα του soundtrack, μάλλον αναμένουμε το πλήρες game για να δούμε το κατά πόσον η Crytek θα καταφέρει να πλησιάσει έστω το ανυπέρβλητο μουσικό θέμα του προηγούμενου Crysis.

{youtube} c2dHaBaB8Io|400|300{/youtube}

Εντυπώσεις
Σίγουρα πολλοί από εσάς (μεταξύ αυτών και ο γραφών) περιμένουν το campaign του Crysis 3 το οποίο έχει άλλη αίγλη. Ωστόσο πήραμε μια γεύση από τους μηχανισμούς του παιχνιδιού, το οποίο δείχνει να βαδίζει στα (σωστά) χνάρια των προκατόχων του. Η αλήθεια είναι βέβαια πως δεν μείναμε και με το στόμα ανοικτό με τα δύο multiplayer modes, καθώς το Crash Site αποτελεί …κλασική συνταγή, ενώ το Hunter δεν δικαιολογεί σε καμία περίπτωση τον ντόρο που προσπάθησε να δημιουργήσει η Crytek.

Παρόλα αυτά το gameplay δείχνει να βρίσκεται σε καλό δρόμο, με μόνη ίσως ένσταση ότι δεν είδαμε κάποιο τρομερά νέο στοιχειό σε σχέση με το Crysis 2. Υπάρχουν ωστόσο η στιβαρότητα, η ένταση, η δράση και το σωστά δομημένο Shooter στοιχείο που αναζητά ο απαιτητικός φίλος των FPS. O οπτικός τομέας είναι και πάλι εντυπωσιακός και όπως υποσχέθηκαν οι γερμανοί developers θα «γκαζώσει» τις CPU και τις κάρτες γραφικών, ενώ προς το παρόν οι χρήστες PS3 και Χbox 360 δικαιούνται να είναι παραπονεμένοι. Τελικά ίσως το δείγμα ήταν μικρό για να κρίνουμε ένα τόσο μεγάλο game όσο (υποτίθεται) πως θα είναι το Crysis 3. Αναμένουμε σίγουρα βελτιώσεις και optimizations στο τελικό αποτέλεσμα.

Η open multiplayer beta θα διαρκέσει μέχρι τις 12 Φεβρουαρίου και είναι δωρεάν, οπότε όποιος ενδιαφέρεται προλαβαίνει να τσεκάρει και μόνος του. Τις εκδόσεις για τις δύο κονσόλες θα τη βρείτε στο PS Store και το Xbox Live αντίστοιχα, ενώ μπορείτε να κατεβάσετε την έκδοση για PC εδώ (απαιτείται η εγκατάσταση του Origin). Το Crysis 3 θα κυκλοφορήσει στις 22 Φεβρουαρίου για PC, PS3 και Xbox 360.

Keywords
crysis, crysis, εν λόγω, xbox 360, crysis 2, ps store, xbox live, video, games, ps3, xbox, δραση, world, fps, origin, νέα, liberty, ζούγκλα, quick, join, player, online, session, ψηφοφορία, graphics, game, view, custom, crash, site, hunter, speed, sprint, armor, unreal, scout, sniper, pro, reload, mini, συγκεκριμένο, οφείλεται, microsoft, νεότερα, fog, σημαίνει, lighting, frame, cpu, store, live, κινηση στους δρομους, Καλή Χρονιά, ψωμι συνταγη, τελη κυκλοφοριας 2013, τελος του κοσμου, τελη κυκλοφοριας 2016, εξτρα, ξανα, βιντεο, reload, οψεως, ζούγκλα, δωρεαν, θεμα, νησι, ονοματα, τα νεα, τυχη, φυτα, χαρτες, cpu, crysis 2, fog, fps, games, game, hunter, microsoft, ps3, xbox 360, xbox live, αεροδρομιο, αιγλη, αξιζει, απλα, βαθμολογια, βρειτε, βρισκεται, γεγονοτα, γεγονος, γευση, γινει, γινεται, γνωριμια, γυρος, δασος, δευτερο, δεντρα, διαστημα, δειχνει, δομη, δωσει, διαδικτυο, δειγμα, εγινε, εγρηγορση, εφε, ευκαιρια, ευκολο, υπαρχει, εν λόγω, ενσταση, εξελιξη, εποχη, εποχες, ερχονται, ιδια, ισχυει, ηχοι, θυμιζει, θολο, ισορροπια, εκδοσεις, κλιμα, κτιρια, μακρια, ματι, μηνες, μειωση, μικρο, μπορειτε, μυαλο, νεα υορκη, νεότερα, ομαδα, παντα, ομορφη, ονομα, οπτικα, οφείλεται, περιβαλλον, πινακες, προβληματα, ρυθμισεις, ρυθμοι, ρολο, σεναριο, σιγουρα, συγκεκριμένο, συνεχεια, σειρα, συνταγη, στα ακρα, στομα, φυση, φυσικα, φοβερο, φορα, χλωριδα, χρονος, ψηφοφορία, ομορφα, armor, crash, custom, ειπαμε, frame, graphics, join, ιδανικο, κομματι, καρδια, lighting, liberty, μεινει, μια φορα, mini, ομαδες, order, παιχνιδι, player, ποταμια, ps store, quick, pro, sniper, speed, scout, session, σημαίνει, site, single, sprint, online, unreal, υπεροχη, view, world, store
Τυχαία Θέματα