Call of Duty: Black Ops II

Ο ψυχρός πόλεμος επανέρχεται, με ρομπότ και εξελιγμένη τεχνολογία.


Το Call of Duty: Black Ops κυκλοφόρησε το 2010 και παρότι μας μετέφερε σε ένα σενάριο προ δεκαετιών, η απήχηση που είχε από το κοινό ήταν αρκετά ικανοποιητική. Έτσι, η Treyarch αποφάσισε να δημιουργήσει το Call of Duty: Black Ops II

που αποτελεί τον ένατο τίτλο της σειράς Call of Duty και άμεσο sequel του πρώτου Black Ops. Αυτή η κίνησή της μπορεί να χαρακτηριστεί ως έξυπνη αφού η ανταπόκριση από τους οπαδούς του είδους κατά τον καιρό του development ήταν κάτι παραπάνω από θετική. Για την ακρίβεια, το Black Ops II μπορεί άνετα να ανταγωνιστεί το Call of Duty: Modern Warfare 2 για τον τίτλο του πιο αναμενόμενου Call of Duty όλων των εποχών.

Αυτό που κάνει το Black Ops II πιο ενδιαφέρον είναι οι αλλαγές και οι νέες προσθήκες, κυρίως στο multiplayer mode. Το zombie mode έχει εμπλουτιστεί κατά πολύ σε σχέση με το prequel,σε σημείο που το μέγεθός του θα μπορούσε να χαρακτηριστεί ως ένα μικρόμ εναλλακτικό campaign. Η αναμονή μπορεί να μην ήταν μεγάλη για το νέο First-Person Shooter της Activision, αλλά τα τρέιλερ που μας παρουσίαζαν διαρκώς το νέο περιεχόμενο, έκαναν τα δύο αυτά χρόνια ανάμεσα στις ομώνυμες εκδόσεις να μοιάζουν με δεκαετία. Για να μην χρονοτριβούμε όμως, πάμε να δούμε πιο αναλυτικά τι έχει να μας προσφέρει το φετινό CoD.

Οι παλιές αμαρτίες πληρώνονται
Το σενάριο του Call of Duty: Black Ops II είναι πολύ διαφορετικό από αυτά που έχουμε συνηθίσει και δύσκολο να γίνει αντιληπτό από όσους δεν έχουν παίξει το πρώτο Black Ops. Τα γεγονότα της ιστορίας ξεκινάνε από το 1970 και σταδιακά μας φέρνουν στην μελλοντική χρονιά του 2025. Το 1970, πρωταγωνιστές είναι ο Alex Mason και λοχίας Frank Woods ενώ το 2025 τον πρωταγωνιστικό ρόλο παίρνει ο γιος του Alex Mason, David.

Μετά από μια ηλεκτρονική επίθεση στο χρηματιστήριο της Κίνας, σταματάει η εξαγωγή πολύτιμων ορυκτών με αποτέλεσμα να ανακηρυχτεί ο νέος ψυχρός πόλεμος μεταξύ Κίνας και Αμερικής. Όπως το 1970, έτσι και το 2025, οι τύχες των πρωταγωνιστών εξαρτώνται από τον ίδιο άνθρωπο, τον Raul Menendez. Ο Menendez είναι ο κύριος "κακός" της ιστορίας, αυτός που θα εκμεταλλευτεί τις κακές σχέσεις μεταξύ των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής και της Κίνας για να εκτελέσει τα πανούργα σχέδιά του.

Γνωστός για τα εγκλήματά του, ο Menendez είναι ένας από τους πιο τρομαχτικούς και επικίνδυνους χαρακτήρες κι αυτό δε διστάζει να το δείξει καθ' όλη την διάρκεια του σεναρίου. Έχει βασανίσει πολλούς, συμπεριλαμβανομένου και τον Woods και έχει κάνει τα πάντα για να αποκτήσει δύναμη. Επιπλέον, είναι ένας αναρχικός ακτιβιστής και αρχηγός του Cordis Die, ενός λαϊκού κινήματος που διαμαρτύρεται για την πλουτοκρατία. Παρόλα αυτά, η ιστορία φαίνεται να τον δικαιολογεί για την κακία του, παρουσιάζοντάς τον ως κάποιον που έγινε κακός από τα δεινά που έπαθε. Οι πράξεις του όμως για εκδίκηση δικαιολογούνται μέχρι ένα σημείο. Από εκεί και πέρα, η κακία του είναι καθαρά εγωιστική με σκοπό την εξου

Keywords
Τυχαία Θέματα