6 εκατομμύρια χρήστες το Top Eleven

Πάει τρένο το μαγαζί, αλλά θέλει αλλαγές...στα βαγόνια.

Πριν από ενάμιση χρόνο είχα προβλέψει ότι το Top Eleven θα καταφέρει να γίνει το Νο. 1 manager game του Facebook, κλέβοντας τον θρόνο από το Fifa Superstars της EA. Κι αυτό δεν άργησε να γίνει.

Τότε το Top Eleven είχε 2 εκατομμύρια χρήστες και το Fifa Superstars 3.5.

Η διαφορά καλύφθηκε μέχρι το τέλος του έτους και μέσα στο 2012 η προγραμματιστική εταιρεία Nordeus άρχισε να διαδίδεται ταχύτατα, με το προϊόν της να συγκαταλέγεται ανάμεσα στις κορυφαίες προτιμήσεις των Facebook users. Πριν από λίγες ημέρες, το δημοφιλές manager game ξεπέρασε αισίως τα 6 εκατομμύρια ενεργούς χρήστες. Καθόλου άσχημη επιτυχία για τους σέρβους.

Φέτος το Top Eleven εξελίχθηκε σε δύο τομείς, οι οποίοι το εμπλούτισαν σημαντικά. Ο πρώτος είναι η απεικονιση αγώνα, η οποία εμφανίζει πλέον πλήρη στατιστικά, ενώ τον τελευταίο μήνα υπάρχει κι αλληλεπίδραση με το κατά πόσο δίνετε το παρόν σε έναν αγώνα, είτε εσείς, είτε οι φίλοι σας. Η έδρα, αν είναι γεμάτη, δίνει +5% bonus κατοχής της μπάλας. Αν ένας προπονητής είναι παρόν παίρνει +8% για την ομάδα του (δηλαδή αν ο γηπεδούχος προπονητής είναι παρόν παίρνει ένα +13%). Από εκεί και πέρα, όποιος φίλος του προπονητή (ή ακόμα κι ένας άσχετος που θα μπει να δει τον αγώνα) πάρει το μέρος μιας ομάδας, της δίνει +2% κατοχή μπάλας. Με αυτό τον τρόπο απ' τη μία οι φίλοι στηρίζετε ο ένας τον άλλο και αντίστοιχα όποιος είναι όλη τη μέρα online μπορεί να παίρνει το μέρος των αδύναμων ομάδων του πρωταθλήματος ώστε να "στερήσει" πόντους στις ισχυρές ομάδες κι έτσι να ανέβει κατηγορία.

Ο δεύτερος τομέας εξέλιξης του παιχνιδιού που αύξησε κατακόρυφα τους χρήστες του είναι τα δώρα που ανταλλάσσετε με τους φίλους σας. Πέρα από τα προκαθορισμένα boosters σε ηθικό, θεραπεία παικτών και fitness, τώρα έχετε την ευκαιρία να ζητήσετε από φίλο σας να σας στείλει ένα booster βοηθείας, καθώς και +1 πόντο σε skill προπόνησης το οποίο θα πάει σε τυχαίο παίκτη σας. Συνολικά κερδίζετε τέσσερις βοήθειες, με όριο φυσικά την μία βοήθεια ανά ημέρα. Μπορείτε ακόμη να επιλέξετε να στείλετε βοήθειες σε όλους τους φίλους σας ή να ανταποδώσετε μια βοήθεια. Η αποστολή γίνεται τόσο σε φίλους εντός Top Eleven, όσο και στους παίκτες που δεν το έχουν εγκαταστήσει στο λογαριασμό τους στο Facebook. Συνεπώς όσοι έχετε λίγους φίλους θα πρέπει να "μυήσετε" κι άλλους στα μυστικά των manager games.

Τα παράπονα των χρηστών
Ίσως το πιο συχνό πρόβλημα που αντιμετωπίζουν οι περισσότεροι χρήστες του Top Eleven είναι η game engine. Καλώς ή κακώς, δεν έχουν όλοι τα προνόμια της Sports Interactive και την επί σειρά δεκαετιών εμπειρία με το Football Manager. Η Nordeus δεν έχει καταφέρει να μας πείσει ότι η engine λειτουργεί πάντα σωστά. Ειδικά στα ανώτερα levels υπάρχει έντονο πρόβλημα καθώς οι διαφορές των παικτών είναι μικρές. Για παράδειγμα αν είστε στο Level 5 και οι 5άστεροι παίκτες σας έχουν Quality 40, τότε θα μπορέσετε να νικήσετε είτε ομάδες με 3άστερους παίκτες του Level 5 (που θα έχουν Q

Keywords
Αναζητήσεις
οδηγίες εγκατάστασης top eleven απο facebook
Τυχαία Θέματα