Το Mount and Blade γίνεται e-sport

Το πρώτο M&B τουρνουά θα διεξαχθεί στο Βουκουρέστι.

Διεξήχθη το πρώτο τουρνουά Mount & Blade με αφορμή τα 7.000.000 αντίτυπα που πούλησε ως τώρα, το οποίο θα μεταδοθεί στην επίσημη σελίδα του M&B.

Η Λιθουανική ομοσπονδία Esports, σε συνεργασία με την εταιρία ανάπτυξης του παιχνιδιού, TaleWorlds Entertainment, διοργάνωσαν το γεγονός με σκοπό την απόκτηση εμπειρίας για μελλοντικά πιθανά τουρνουά, ειδικά με το Mount and Blade: Bannerlord στα

σκαριά -το οποίο μπορεί να αποδειχθεί ένα μεγάλο άνοιγμα στην αγορά- καθώς και για την ευχαρίστηση των παικτών και των θεατών.

Το γεγονός ονομάζεται "Battle of Bucharest" και διεξάγεται στη Ρουμανία. Θα υπάρξουν δύο κατηγορίες που θα αγωνιστούν οι παίκτες, σε μονομαχία (1vs1) και σε ομαδική μάχη (5vs5). Το βραβείο ανέρχεται στα 10.000 δολλάρια και θα μοιραστεί ως εξής: Για την πρώτη θέση στην ομαδική κατηγορία, η ομάδα θα κερδίσει 5.000 δολλάρια ενώ η δεύτερη και η τρίτη 2.500 και 750 δολάρια αντιστοίχως. Όσον αφορά την κατηγορία την μονομαχίας, ο πρώτος θα λάβει 1.000 δολλάρια ενώ ο δεύτερος και ο τρίτος 500 και 250.

Για όσους δεν γνωρίζουν, το Mount & Blade είναι ένα action-RPG παιχνίδι, που κάποιοι θα έλεγαν και medieval εξομοιωτή, το οποίο κυκλοφόρησε το 2008. Tο ακολούθησε μια βελτιωμένη εκδοχή, το Mount & Blade: Warband, το 2010.

Προσεχώς περιμένουμε το Mount & Blade: Bannerlord που θα είναι το επόμενο παιχνίδι της σειράς.

pc
Keywords
Τυχαία Θέματα