Σε διαπραγματεύσεις για την αποχώρησή του από τη SEGA είναι ο δημιουργός της σειράς Yakuza

Παρά τα 32 χρόνια συνεργασίας με τη SEGA και την προαγωγή του σε Creative Director πριν από λίγους μήνες, ο δημιουργός των Yakuza και Judgment, Toshihiro Nagoshi, αναμένεται να αποχωρήσει από την εταιρεία, ενώ οι «τελικές διαπραγματεύσεις» φέρονται να βρίσκονται σε εξέλιξη αυτό το διάστημα μεταξύ του Nagoshi και της κινεζικής εταιρείας παιχνιδιών

NetEase.

Σύμφωνα με μια αναφορά του Bloomberg, ο Nagoshi θα μπορούσε να δημιουργήσει ένα νέο studio ανάπτυξης σε συνεργασία με την NetEase, αν και «δεν έχει υπογράφει κάποιο συμβόλαιο και τα καθήκοντά του δεν έχουν ακόμη οριστικοποιηθεί». Η παραπάνω κίνηση έρχεται να αποτελέσει μέρος μιας αυξημένης προσπάθειας από πλευράς NetEase να ανταγωνιστεί την κινεζική εταιρεία παιχνιδιών Tencent, και με τις δυο πλευρές να έχουν αποκτήσει αρκετά “δημιουργικά ταλέντα” από την Ιαπωνία.

Θυμίζουμε ότι ο Nagoshi εντάχτηκε στο δυναμικό της Sega για πρώτη φορά το 1989, συμβάλλοντας στην ανάπτυξη κάποιων εμβληματικών τίτλων της εταιρείας όπως τα Daytona USA και Virtua Racing, πριν δημιουργήσει τη σειρά Yakuza το 2005 και ιδρύσει τo Ryu Ga Gotoku Studio. Τελευταία δουλειά του Nagoshi ήταν η ανανέωση της σειράς Yakuza με το Yakuza: Like A Dragon, στο οποίο είχαμε την αλλαγή του συστήματος μάχης από real time σε μια μορφή που έχουν τα turn-based RPG, ενώ σύντομα θα μπορέσουμε να δούμε το Lost Judgment στις 24 Σεπτεμβρίου και το Super Monkey Ball: Banana Mania στις 5 Οκτωβρίου.

Όσον αφορά το μέλλον του Nagoshi στη SEGA και την πιθανή μετάβασή του στην NetEase, η επίσημη ανακοίνωση – επιβεβαίωση θα μπορούσε να είναι προ των πυλών.

The post Σε διαπραγματεύσεις για την αποχώρησή του από τη SEGA είναι ο δημιουργός της σειράς Yakuza appeared first on GameOver.

Keywords
Τυχαία Θέματα