Λουκέτο στη Visceral Games μετά από απόφαση της EA

Άλλαζει χέρια ο Star Wars τίτλος που ήταν υπό ανάπτυξη.

Δυστυχώς, όπως έγινε πριν λίγες ώρες γνωστό, η Visceral Games είναι ακόμη ένα αγαπημένο studio που αποτελεί παρελθόν. Η απόφαση να μπει λουκέτο στο studio, που ήταν υπεύθυνο για την σειρά Dead Space αλλά και για το Battlefield

Hardline, πάρθηκε από την EA, εκπρόσωπος της οποίας δήλωσε ότι η εταιρία θα προσπαθήσει να μεταφέρει όσα περισσότερα άτομα της Visceral είναι εφικτό, σε άλλα studio.

Παράλληλα, μέσω ενός blog post που αναρτήθηκε στην ιστοσελίδα της EA, έγινε γνωστό ότι ο Star Wars τίτλος που βρίσκονταν υπό ανάπτυξη από τη Visceral αλλάζει χέρια και πλέον την ολοκλήρωσή του θα αναλάβει η EA Vancouver. Σύμφωνα με το blog post, ο τίτλος στη σημερινή του μορφή ήταν ένα γραμμικό adventure παιχνίδι, όμως η EA, μελετώντας τις τρέχουσες τάσεις της αγοράς και λαμβάνοντας feedback από τους testers, αποφάσισε ότι θέλει να παραδώσει στους παίκτες έναν τίτλο στον οποίο θα θέλουν να επιστρέφουν συχνά και θα τους απασχολήσει για μεγάλο χρονικό διάστημα.

Επίσης, σημειώνεται ότι αυτή η αλλαγή θα διευρύνει το κοινό στο οποίο θα απευθύνεται ο νέος τίτλος. Η δουλειά της Visceral δεν φαίνεται ότι θα διαγραφεί ολοκληρωτικά καθώς, σύμφωνα με email που στάλθηκε από στέλεχος της EA στο Kotaku, τα assets που είχε δημιουργήσει το studio θα χρησιμοποιηθούν ως βάση από τη νέα ομάδα που θα αναλάβει τον τίτλο, της οποίας ηγείται ο Steve Anthony. Τέλος, έγινε γνωστό ότι η EA είναι σε συζητήσεις με την Amy Hennig, director της σειράς Uncharted που πρόσφατα έγινε μέλος της ομάδας της Visceral, για το επαγγελματικό της μέλλον.

Από τα παραπάνω γίνεται αντιληπτό ότι ο χαρακτήρας του τίτλου Star Wars που ετοίμαζε η Visceral Games θα αλλάξει ριζικά πριν κυκλοφορήσει στην αγορά. Σύμφωνα με την EA, αυτός αναμένεται το οικονομικό έτος 2019, και οι παίκτες μάλλον θα πρέπει να περιμένουν έναν τίτλο "υπηρεσία", στα πρότυπα των Destiny και Anthem.

pcps4xbox one
Keywords
Τυχαία Θέματα