Έσοδα ύψους 1 δις δολαρίων για το Fortnite

Ο βασιλιάς της gaming βιομηχανίας...

Όλοι όσοι παρακολουθούν την gaming επικαιρότητα τους τελευταίους μήνες γνωρίζουν την τεράστια επιτυχία του τίτλου της Epic, που έχει ξεπεράσει ακόμη και τα όρια του gaming κόσμου. Μία έρευνα της υπηρεσίας Superdata, που δημοσιεύτηκε πρόσφατα, αποδεικνύει το οικονομικό αντίκτυπο που έχει αυτή η επιτυχία του τίτλου της Epic αλλά και την τεράστια απόσταση που το χωρίζει από όλους τους "αντιπάλους" του, όσον αφορά το ενδιαφέρον του κοινού.

Σύμφωνα με την έρευνα οι παίκτες του Fortnite έχουν ξοδέψει περισσότερα από 1 δις

εκατομμύρια δολάρια, για αγορά in game αντικειμένων, με τα μηνιαία έσοδα του τίτλου ολοένα και να αυξάνονται, από τον Οκτώβριο του 2017 μέχρι και τον προηγούμενο Μάιο. Το νούμερο αναμένεται να συνεχίσει να γιγαντώνεται με ραγδαίους ρυθμούς, αφού μόνο τον μήνα του Μαίου, τα έσοδα του τίτλου άγγιξαν τα 318 εκατομμύρια δολάρια. Αξίζει να σημειωθεί πως όλα τα αντικείμενα που είναι διαθέσιμα για αγορά στο κατάστημα του τίτλου, δεν είναι κλειδωμένα πίσω από κάποιον "lootbox" μηχανισμό, ενώ πρόκειται για κοσμητικά αντικείμενα τα οποία δεν δίνουν κανένα πλεονέκτημα στους κατόχους τους, κάτι που η κοινότητα του τίτλου δείχνει να εκτιμάει, ενώ ταυτόχρονα δεν την αποτρέπει από το να ξοδέψει τεράστια ποσά για αυτά.

Τέλος η Superdata συγκέντρωσε κάποια στοιχεία για τη συνολική επιτυχία των Battle Royale τίτλων, τα οποία είναι και το πιο διάσημο είδος βιντεοπαιχνιδιών σε όλες τις πλατφόρμες. Τον Μάιο οι θεατές παρακολούθησαν για περίπου 700 εκατομμύρια ώρες Battle Royale τίτλους, ενώ το αντίστοιχο νούμερο για τα MOBA, το δεύτερο πιο πετυχημένο είδος, πλησιάζει τα 275 εκ. ώρες. Για να καταλάβει κανείς το μέγεθος της επιτυχίας του Fortnite έναντι των ανταγωνιστών του, αναφέρουμε πως αυτό ήταν υπεύθυνο για το 83% των 700 εκ. ωρών που παρακολούθησαν οι θεατές.

pcps4xbox oneswitchmobile
Keywords
Τυχαία Θέματα