Αποχωρεί ο πρόεδρος της Blizzard, J. Allen Brack, στον απόηχο των καταγγελιών

Δεν φαίνεται να κοπάζει ο ντόρος που έχει ξεσπάσει γύρω από την Activision-Blizzard, σχετικά με τις πρόσφατες αποκαλύψεις για το εργασιακό περιβάλλον της εταιρείας, με τα πλήγματα να διαδέχονται το ένα το άλλο. Αυτή τη φορά, η έντονη αρνητική εικόνα που έχει δημιουργηθεί γύρω από τον Αμερικανικό κολοσσό για το σύνολο του -gaming και μη- κόσμου, είχε ως αποτέλεσμα την παραίτηση του J. Allen Brack από τη θέση του προέδρου της Blizzard Entertainment.

Τρία

χρόνια μετά την ανάληψη της θέσης, το 2018, από τον συν-ιδρυτή της αρχικής Blizzard, Mike Morhaime, o Αμερικάνος executive αποχωρεί από το τιμόνι της εταιρείας, στον απόηχο των βαριών καταγγελιών για τις συνθήκες εργασίας στην εταιρεία και τις έντονες διακρίσεις, δίνοντας τη θέση του σε δύο, σχετικά νέα πρόσωπα της Blizzard, τους Mike Ybarra και Jen Oneal. Ο μεν Ybarra, που βρίσκεται στην εταιρεία από το 2019, έχει στο βιογραφικό του χρόνια προϋπηρεσία στη Microsoft και στο branch του Xbox, ενώ η Jen Oneal υπήρξε επικεφαλής του studio Vicarious Visions (πριν αυτό απορροφηθεί από την Blizzard νωρίτερα μέσα στον χρόνο). Είναι προφανές πως η επιλογή των νέων «αφεντικών» της εταιρείας δεν είναι τυχαία, καθώς τα πρόσωπα αυτά έχουν λίγο καιρό μέσα στην εταιρεία και έτσι μικρότερη σύνδεση με το “αμαρτωλό” παρελθόν  της.

Στη λιτή δήλωση που ακολούθησε την παραίτησή του, ο Brack επικεντρώθηκε στην πίστη του για την “ικανότητα των διαδόχων του στην ηγεσία της Blizzard με αξιοπιστία και ακεραιότητα”.

Αξίζει να σημειωθεί ότι, πέραν της επίσημης απάντησης ολόκληρης της εταιρείας αλλά και της μετέπειτα δημόσιας δήλωσης του CEO της, Bobby Kotick, ο Brack παρέμεινε “εκκωφαντικά σιωπηλός” μπροστά στις θυελλώδεις εξελίξεις της υπόθεσης, με εξαίρεση την προώθηση μια κλειστής επιστολής στους υπαλλήλους της εταιρείας, στην οποία χαρακτήριζε τις κατηγορίες βαθιά ανησυχητικές και εξέφραζε την απέχθειά του για την “frat boy” culture.

Με το θέμα να παίρνει όλο και μεγαλύτερες διαστάσεις δεν είναι απίθανο σύντομα να προκύψουν περεταίρω εξελίξεις.

The post Αποχωρεί ο πρόεδρος της Blizzard, J. Allen Brack, στον απόηχο των καταγγελιών appeared first on GameOver.

Keywords
Τυχαία Θέματα