Ανακοίνωση του προγράμματος PlayStation Bug Bounty

Με αρχικές ανταμοιβές δεκάδων χιλιάδων δολαρίων.

Μέσω σχετικής ενημέρωσης από το επίσημο Blog του PlayStation, ο Geoff Norton -Senior Director Software Engineering στη Sony Interactive Entertainment- ανακοίνωσε την έναρξη ενός νέου προγράμματος, με την ονομασία "PlayStation Bug

Bounty", το οποίο αναμένεται να εξασφαλίσει περισσότερη ασφάλεια στην κοινότητα του PlayStation στον τομέα της αλληλεπίδρασης με το διαδικτυακό κόσμο.

Έχοντας έρθει σε συνεργασία με την πλατφόρμα ασφαλείας της HackerOne, η Sony καλεί άτομα από ερευνητικές κοινότητες ασφαλείας, έως τους ίδιους τους παίκτες και οποιονδήποτε άλλο, στον εντοπισμό τυχόν ζητημάτων, δοκιμάζοντας τα επίπεδα ασφάλειας των PS4 και PS Network, με τις χρηματικές αμοιβές σε περίπτωση εύρεσης τέτοιων αδύναμων σημείων που αφορούν στη λειτουργία του PS4 να ξεκινούν από το ποσό των $50.000.

Όπως αναφέρει ο Geoff Nirton: "Έχουμε δεσμευτεί να παρέχουμε σπουδαίες εμπειρείες στην κοινότητα σε όλο τον κόσμο. Πιστεύουμε πως μέσω της συνεργασίας μας με ερευνητικές ομάδες ασφαλείας, μπορούμε να παραδώσουμε ένα περισσότερο ασφαλές μέρος για παιχνίδι".

Τέλος, αναφέρει πως έχουν συνειδητοποιήσει την αξία της ερευνητικής κοινότητας στην αύξηση της ασφάλειας, και επομένως ανακοινώνουν με χαρά την ισχύ του εν λόγω προγράμματός τους και για την ευρύτερη κοινότητα, καθώς ήδη έχουν εξεταστεί ζητήματα που θα βρίσκονται αυτή τη στιγμή στο "στόχαστρο".

Μπορείτε να βρείτε περισσότερες πληροφορίες για το συγκεκριμένο πρόγραμμα της Sony, κάνοντας κλικ εδώ.

ps4
Keywords
Τυχαία Θέματα