Ανακοίνωση της Logitech για κατασκευή φορητής κονσόλας Cloud Gaming

Η Logitech, σε συνεργασία με τον κινεζικό κολοσσό Tencent, ανακοίνωσαν την πρόθεσή τους για την κυκλοφορία μιας νέας φορητής κονσόλας που θα έχει ως επίκεντρο το Cloud Gaming.

We're thrilled to announce an official partnership with @TencentGames to bring a cloud gaming handheld to market later this year that will support

multiple cloud gaming services.

Be the first to learn more by registering for developments updates: https://t.co/tfAmQMTKCD pic.twitter.com/dNfmuKIz3w

Logitech G (@LogitechG) August 2, 2022

Η συσκευή –η οποία δεν έχει ακόμη επίσημο όνομα και προς το παρόν αναφέρεται μόνο ως “Logitech G Gaming Handheld”- ανακοινώθηκε αρχικά μέσω ενός tweet από τη Logitech. Η εταιρία ενημέρωσε πως θα υποστηρίζει αρκετές υπηρεσίες cloud gaming και αναμένεται να κυκλοφορήσει μέσα στο 2022. Προς το παρόν δεν έχουν δοθεί στη δημοσιότητα εικόνες της κονσόλας.

Αναλυτικότερα, η ανακοίνωση της Logitech ανέφερε: “Είμαστε ενθουσιασμένοι που ανακοινώνουμε μια επίσημη συνεργασία με την Tencent Games για να φέρουμε στην αγορά μια νέα φορητή κονσόλα για Cloud Gaming, η οποία θα κυκλοφορήσει αργότερα μέσα στη χρονιά και θα υποστηρίζει πολλαπλές υπηρεσίες Cloud Gaming”.

Στη συνέχεια η εταιρία μοιράστηκε περισσότερες λεπτομέρειες για το εν λόγω εγχείρημα μέσω μιας εκτενούς ανάρτησης στο site της, όπου μεταξύ άλλων αναφέρει πως η κονσόλα θα δίνει την δυνατότητα σε επιβεβαιωμένους χρήστες των αντίστοιχων υπηρεσιών να μπορούν να μεταδίδουν παιχνίδια από διάφορες υπηρεσίες όπως το Xbox Cloud Gaming και το GeForce Now της NVIDIA.

Ο Ujesh Desai, γενικός διευθυντής της Logitech G, δήλωσε: «Ως κάποιος που μεγάλωσε παίζοντας βιντεοπαιχνίδια, η ιδέα να μπορούμε να κάνουμε streaming και να παίζουμε AAA παιχνίδια σχεδόν οπουδήποτε είναι εξαιρετικά συναρπαστική και ανυπομονούμε να δείξουμε σε όλους πάνω σε τι δουλεύουμε».

Ο Daniel Wu, γενικός διευθυντής του Tencent Games Smart Solution Innovation Lab, τόνισε πως: «Η ηγετική θέση της Logitech G στην αγορά τόσο των PC όσο και των κονσόλων καθιστά την εταιρία τον ιδανικό συνεργάτη που θα μας βοηθήσει να πραγματοποιήσουμε το όραμα που έχουμε, να φέρουμε μια καλύτερη εμπειρία παιχνιδιού στους παίκτες σε όλο τον κόσμο», ενώ ολοκλήρωσε την τοποθέτησή του λέγοντας: «Η σημερινή μέρα σηματοδοτεί την έναρξη μιας νέας ευκαιρίας για τις εταιρείες μας να προωθήσουν περαιτέρω τα σύνορα των gaming συσκευών».

Οι δύο εταιρίες υποσχέθηκαν να μοιραστούν σύντομα με το κοινό περισσότερες λεπτομέρειες σχετικά με το παραπάνω εγχείρημα και πως σύντομα η κονσόλα θα είναι σε κυκλοφορία και έτοιμη να χρησιμοποιηθεί από τους παίκτες.

The post Ανακοίνωση της Logitech για κατασκευή φορητής κονσόλας Cloud Gaming appeared first on GameOver.

Keywords
Τυχαία Θέματα