Ακυρώθηκε ο ανοικτού κόσμου Star Wars τίτλος της EA

Η ΕΑ Vancouver ήταν υπεύθυνη για την ανάπτυξή του.

Μία δυσάρεστη είδηση προέκυψε πριν από λίγες ώρες, αφού σύμφωνα με έγκυρες πηγές της ιστοσελίδας Kotaku, η Electronic Arts ακύρωσε τον ανοικτού κόσμου τίτλο που βασίζονταν στο σύμπαν Star Wars. Πρόκειται για τον τίτλο που αναπτύσσονταν από την EA Vancouver και είχε αποκαλυφθεί πίσω στο 2017, λίγε μετά την ανακοίνωση

του κλεισίματος της Visceral Games.

Θυμίζουμε πως η Visceral Games, με υπεύθυνη την director της σειράς Uncharted, Amy Hennig, ανέπτυσσε το δικό της Star Wars τίτλο. Μάλιστα, αυτός ήταν ένα γραμμικό action-adventure με κωδική ονομασία "Ragtag", όμως η ανάπτυξή του δεν κατάφερε ποτέ να ολοκληρωθεί μετά από την απόφαση της ΕΑ να βάλει λουκέτο στο αγαπημένο studio. Το εν λόγω project κατέληξε στα χέρια της EA Vancouver, όπου σύμφωνα με τις εντολές της ΕΑ, έγινε ολικό "reset" και μετατράπηκε σε τίτλο ανοικτού κόσμου, με την ομάδα να διατηρεί μόνο κάποια από τα assets που είχε δημιουργήσει η Visceral. Συγκεκριμένα, σε ανακοίνωσή της, η ΕΑ είχε αναφέρει πως στόχος της ήταν η δημιουργία ενός τίτλου-υπηρεσίας, κάτι μεταξύ Destiny και Horizon Zero Dawn, στον οποίο οι παίκτες θα επιστρέφουν ξανά και ξανά. Από ό,τι φαίνεται, η εταιρία δεν έμεινε ικανοποιημένη από τη δουλειά του studio, που μέχρι πρότινος είχε βοηθητικό ρόλο στην ανάπτυξη τίτλων όπως τα Battlefront και FIFA, και αποφάσισε, για ακόμη μία φορά, να ακυρώσει το project.

Για την ώρα δεν έχει γίνει γνωστό ποιος θα είναι ο επόμενος τίτλος της EA Vancouver, δεν αποκλείεται όμως αυτός να είναι ακόμη ένας Star Wars τίτλος, αφού κατά τη διάρκεια του δεκαετούς συμβολαίου μεταξύ ΕΑ και Disney έχουν κυκλοφορήσει μόνο δύο Battlefront, που δεν έλαβαν και την καλύτερη αποδοχή από τη μεγαλύτερη μερίδα των παικτών. Τέλος, η παραπάνω εξέλιξη λογικά δεν θα επηρεάσει την κυκλοφορία του Jedi: Fallen Order της Respawn, η κυκλοφορία του οποίου αναμένεται το φθινόπωρο του 2019.

pcps4xbox one
Keywords
Τυχαία Θέματα