Αγαπημένα παιχνίδια αναγνωστών - 2017

Αποτελέσματα ψηφοφορίας αναγνωστών και ο νικητής του διαγωνισμού!

Η παραδοσιακή μας, πλέον, ψηφοφορία έφτασε στο τέλος της, και για μια ακόμα χρονιά το κοινό το του GameOver έδειξε τη δυναμικότητά τoυ. Με 1074 ψήφους, από Έλληνες διάσπαρτους σε 18 διαφορετικές χώρες, μαζευτήκατε για άλλη μια χρονιά και ψηφίσατε για τα αγαπημένα σας παιχνίδια για το ιδιαίτερα χορταστικό 2017. Για άλλη μια χρονιά υπήρχαν καρδιοχτύπια σε πολλές

κατηγορίες, και διάφορες θέσεις κρίθηκαν στο νήμα, ενώ είδαμε και πολλές αναπάντεχες εκπλήξεις! Φυσικά, έχουμε κρατήσει και το πλούσιο και καλοδεχούμενο feedback σας και υποσχόμαστε πως θα επιστρέψουμε δυναμικά το επόμενο έτος, με περισσότερες βελτιώσεις, αλλαγές και προσθήκες.

Σε αυτό το σημείο θα θέλαμε να σας ευχαριστήσουμε πάρα πολύ που και φέτος πήρατε μέρος στη μεγάλη αυτή προσπάθεια και δώσατε ένα από τα καλύτερα δείγματα του τι αγαπάει το ελληνικό gaming κοινό. Και φυσικά, να πούμε ένα μεγάλο μπράβο στο νικητή της μεγάλης μας κλήρωσης, τον φίλο/ φίλη με το username AlphaCentauri, ο όποιος θα πρέπει να επικοινωνήσει με τον admin για να παραλάβει το Xbox One S και τα παιχνίδια που κληρώθηκαν για τη συμμετοχή σας στο poll! Σε περίπτωση που ο φίλος μας δεν επικοινωνήσει εντός του Ιανουαριού 2018, το δώρο θα περάσει στον επιλαχόντα φίλο/ φίλη, με το username, GoLdenBerGR.

Ακολουθούν τα αποτελέσματα του poll. Σε κάθε κατηγορία περιλαμβάνονται τα τρία παιχνίδια με τις περισσότερες ψήφους. Ο αριθμός δίπλα σε κάθε παιχνίδι είναι, φυσικά, οι ψήφοι που έλαβε.

ΑΓΑΠΗΜΕΝΟ PLATFORM GAME

Super Mario Odyssey – 351Cuphead - 215Little Nightmares - 177

Αν και η νίκη του νέου Super Mario ήταν πάνω κάτω σιγουράκι στα προγνωστικά, χάρην της ποιότητας του τίτλου αλλά και της δυναμικής του Switch, η φετινή χρονιά κατάφερε να δώσει αρκετά platformers υψηλότατων προδιαγραφών. Το μαγευτικό Cuphead ταξίδεψε τους παίκτες σε μια υπέροχη cartoon εποχή και το Little Nightmares έδωσε ένα από τα πιο "Tim Burtonικά", εμπνευσμένα platformers που έχουμε δει εδώ και πολλά χρόνια.

ΑΓΑΠΗΜΕΝΟ INDIE GAME

Hollow Knight – 139Rime – 115Observer - 81

Μια κατηγορία με πάρα πολύ σκληρό ανταγωνισμό, σε σημείο που οι ψήφοι σας μοιράστηκαν απλόχερα ανάμεσα σε πολλούς τίτλους. Το Observer, σας μάγεψε με το υπέροχο περιβάλλον του, το Rime, σας ταξίδεψε σε ονειρικά σκηνικά και το Hollow Knight ξεχώρισε με το εξαίσιο gameplay του, δίνοντας έναν τίτλο που άνετα πλέον μπορεί να θεωρηθεί κλασικός.

ΑΓΑΠΗΜΕΝΟ ADVENTURE GAME

Thimbleweed Park – 97What Remains of Edith Finch – 93Night in the Woods – 77

Συχνά λέμε πως η ρετρολαγνεία πρέπει να έχει και τα όριά της αλλά υπάρχουν κάποιες στιγμές που κάθε αντίδραση και παράπονο πρέπει, απλά, να μπαίνουν στην άκρη. Αν και ζορίστηκε λίγο στο τέλος, το εξαίσιο Thimbleweed Park πήρε άξια την νίκη, δείχνοντας πως όσο παραδοσιακό και αν είναι ένα παιχνίδι, όταν η δουλειά από πίσω του έχει τόσο πολύ μεράκι και ταλέντο, κανένα μεγάλο όνομα, κονσόλα ή τεχνικό επίτευγμα δεν είναι αρκετό για να είναι το ξεπεράσει. Ακολούθησε κατά πόδας το ιδιαίτερο walking sim What Remains of Edith Finch και το αναπάντεχα καλό Night in the Woods, που εμφανίστηκε από το πουθενά και κατάφερε να γίνει μεγάλη επιτυχία.

ΑΓΑΠΗΜΕΝΟ STRATEGY GAME

Total War: Warhammer 2 – 210Mario + Rabbids Kingdom Battle – 137XCOM 2: War of the Chosen – 132

Ξεκάθαρή η νίκη του Total War: Warhammer 2, που παρόλο που το προηγούμενο παιχνίδι της σειράς είχε κυκλοφορήσει τον προηγούμενο χρόνο, δείχνει πως ο κόσμος διψάει και αγαπά και τα Total War αλλά και το σύμπαν του Warhammer. Μεγάλη έκπληξη η οριακή νίκη του Mario + Rabbids: Kingdom Battle, που κατάφερε να ξεπεράσει για λίγους ψήφους το παιχνίδι πάνω στο οποίο έχει στην ουσία βασιστεί. Η Rabbid Peach μάλλον ήταν ο λόγος και το ξέρουμε όλοι!

ΑΓΑΠΗΜΕΝΟ SPORTS GAME

FIFA 18 - 337Pro Evolution Soccer 2018 - 228NBA 2K18 - 149

Άλλη μια χρονιά, άλλη μια φορά τα ίδια αποτελέσματα. Fifa, Pro και NBA 2K είναι τα παραδοσιακά αγαπημένα αθλητικά παιχνίδια των μελών του GameOver και το trend δε δείχνει να αλλάζει σύντομα. Πάντως υπήρχε πολύ μεγαλύτερη αποχή αυτή τη χρονιά σε αυτή την κατηγορία που ίσως να δείχνει πως το κοινό έχει αρχίσει λίγο να κουράζεται από τις μικροβελτιώσεις και πιθανά να περιμένει κάτι νέο στο χώρο.

ΑΓΑΠΗΜΕΝΟ RPG

Nioh – 212Mass Effect: Andromeda – 146Divinity: Original Sin 2 - 137

Όποιος γνωρίζει τη λατρεία του κοινού του GO για τα Souls παιχνίδια, είχε σίγουρα ποντάρει πως ο νικητής της RPG κατηγορίας θα ήταν φέτος το Nioh. Πατώντας επάνω στη λογικών των Souls, αλλά και με αέρα Ninja Gaiden, ήταν ξεκάθαρα μία από τις πιο ιδιαίτερες κυκλοφορίες της χρονιάς. Μεγάλη έκπληξη όμως ήταν η 2η θέση για το Mass Effect: Andromeda, που έδειξε πως παρά το (υπερβολικό κατά τον γράφοντα) αρνητικό κλίμα γύρω από τον τίτλο, ήταν πολλοί οι παίκτες που αγάπησαν τη νέα προσπάθεια της σειράς. Κατά πόδας όμως, είχαμε το Divinity: Original Sin 2, ένα αριστουργηματικό παιχνίδι από τη Larian, που όχι απλά παρέδωσε το ιδανικό sequel αλλά και ένα από τα βαθύτερα roleplaying παιχνίδια όλων των εποχών.

ΑΓΑΠΗΜΕΝΟ SHOOTER GAME

Wolfenstein II: The New Colossus – 303Call of Duty: WWII – 159PlayerUknown’s Battlegrounds – 123

Τι και αν οι πωλήσεις του είναι σχετικά μέτριες; Το Wolfenstein II: The New Colossus απλά εξαΰλωσε τον ανταγωνισμό του και βρέθηκε στην κορυφή δίχως πολλά πολλά. Ακολούθησε το Call of Duty: WWII που δείχνει να κέρδισε πίσω μια μεγάλη μερίδα του κοινού έχοντας επιστρέψει στα παλιά WWII λημέρια του. 3ο και φαρμακερό ήταν, φυσικά, το PUBG, το παιχνίδι-φαινόμενο που από τη beta έκδοση και μόνο έχει καταφέρει να κερδίσει ένα γιγάντιο κοινό.

ΑΓΑΠΗΜΕΝΟ FIGHTING GAME

Tekken 7 – 303Injustice 2 – 253For Honor – 66

Η κόντρα φέτος ήταν ξεκάθαρα ανάμεσα στα δύο μεγάλα θηρία. Από τη μία το Tekken με το ιδιαίτερά τεχνικό gameplay του και αγάπη ριζωμένη βαθιά στο ελληνικό κοινό, και από την άλλη το Injustice 2, γεμάτο αγάπη για το DC Universe και στημένο σε ένα από τα πληρέστερα πακέτα που έχουμε δει σε fighting game. Η 3η θέση πήγε οριακά στο For Honor της Ubisoft αλλά θα μπορούσε κάλλιστα να είχε πάει και στα Marvel VS Capcom: Infinite ή Arms που ακολουθούσαν με πολύ μικρή διαφορά.

ΑΓΑΠΗΜΕΝΟ RACING GAME

Forza Motorsport 7 – 248Gran Turismo Sport – 203Dirt 4 – 87

Άλλη μια χρονιά, άλλη μια νίκη για τη σειρά Forza. Μπορεί το FM7 να μην έφερε ριζικές αλλαγές στη φόρμουλα της σειράς αλλά ο πλούτος του υλικού του, ο εξαιρετικός τεχνικός τομέας του και το καλοζυγισμένο gameplay του κατάφεραν και φέτος να του δώσουν το κύπελλο. Και αυτό μάλιστα απέναντι στο νέο Gran Turismo, σε μια χώρα που το Playstation κυριαρχεί ως brand. 3ο -αλλά εξίσου αξιόλογο- τερμάτισε το επίσης υπέροχο Dirt 4, το οποίο γέμισε με σκόνη όλους όσους ακολουθούσαν από πίσω.

ΑΓΑΠΗΜΕΝΟ ACTION-ADVENTURE GAME

The Legend of Zelda: Breath of the Wild - 226Horizon Zero Dawn – 197Assassin’s Creed: Origins - 165

Σε αντίθεση με την προηγούμενη χρονιά, όπου το Uncharted 4 ήταν ο ξεκάθαρος νικητής, το Zelda και το Horizon κονταροχτυπήθηκαν μέχρι την τελευταία στιγμή για τον τίτλο, αλλάζοντας θέση πολλές φορές κατά τη διάρκεια της ψηφοφορίας. Το νέο Assassin’s Creed δε, δείχνει να κατάλαβε αρκετά από τα λάθη της σειράς και με σημαντικές βελτιώσεις και αλλαγές -αλλά και με τη βοήθεια του αιγυπτιακού setting- σκαρφάλωσε με άνεση στην κορυφή της 3ης πυραμίδας.

ΑΓΑΠΗΜΕΝΟ ΜΜΟ (Open Beta allowed)

Destiny 2 – 192The Elder Scrolls Online: Morrowind - 137Final Fantasy XIV: Stormblood - 112

Παρά τα παράπονα των hardcore παικτών, το αριστοτεχνικό gameplay της Bungie, σε συνδυασμό με την απλότητα του παιχνιδιού της, κατάφεραν να αναδείξουν το Destiny 2 ως νικητή. Το Elder Scrolls Online δείχνει να έχει πάρει τα πάνω του με το expansion που ξαναγύρισε τον κόσμο πίσω στο πιο αγαπημένο από τα Elder Scrolls σύμπαντα, ενώ το νέο expansion του Final Fantasy XIV τόνωσε ακόμα περισσότερα τη δυναμική του μόνου ΜΜΟ που έχει καταφέρει να πλησιάσει το WOW σε νούμερα χρηστών.

Η ΑΠΟΓΟΗΤΕΥΣΗ ΤΗΣ ΧΡΟΝΙΑΣ - 2017

Mass Effect Andromeda – 199Star Wars Battlefront 2 – 134Syberia 3 – 86

Μπορεί το ME Andromeda να προέκυψε ως ένα από τα πιο αγαπημένα σας RPG για τη χρονιά, αλλά βγήκε ταυτόχρονα και η μεγαλύτερή σας απογοήτευση. Σαν το The Last Jedi του gaming, δύσκολα θα βρείτε άλλο παιχνίδι για το 2017 που έχει διχάσει τόσο πολύ τον κόσμο. Το νέο Battlefront, από την άλλη, με τις κατάπτυστες progression/ loot box τακτικές του, κέρδισε μια ζεστή θέση μίσους στις καρδιές σας. Το 3ο καρφί στο φέρετρο όμως ήταν για το Syberia 3, ένα παιχνίδι που διαφημίστηκε όσο κανένα άλλο adventure game τα τελευταία 15-20 χρόνια και κατάφερε εν τέλει να είναι μια μεγάλη μετριότητα, πολύ κατώτερη των δεδομένων της σειράς.

ΑΓΑΠΗΜΕΝΟ VIRTUAL REALITY GAME

Resident Evil 7 – 366Skyrim VR – 78Fallout 4 VR - 51

Ο υπογράφων το έχει ξαναπεί και άλλες φορές αλλά το Resident Evil 7 σε VR είναι μία από τις συγκλονιστικότερες εμπειρίες της gaming ζωής του. Πολύ δύσκολα θα μπορέσει οποιοδήποτε horror παιχνίδι να ξεπεράσει το έπος που ζήσαμε εδώ. Από εκεί και πέρα, οι VR εκδόσεις των Skyrim και Fallout 4 πήραν τις άλλες δύο θέσεις τις τριάδας, προσφέροντας μια δυνατή open-world/ RPG εμπειρία στον παίκτη, δείχνοντας ένα πιθανό μέλλον για το gaming.

ΑΓΑΠΗΜΕΝΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ - HANDHELDS

Metroid Samus Returns – 185Pokemon Ultra Sun/Moon – 148Super Mario Run – 123

Η νίκη του Metroid ήταν και εδώ αναμενόμενη, με την πολυαγαπημένη μας Samus να επιστρέφει μέσω ενός εξαιρετικού remake και να μας ανοίγει την όρεξη για το επερχόμενο Metroid Prime 4. Το τελευταίο handheld Pokemon βρέθηκε για μια ακόμα χρονιά υψηλά στις προτιμήσεις σας ενώ η πρώτη εξόρμηση του Mario σε mobile συσκευές δείχνει να στέφτηκε από επιτυχία και να εξηγεί τις δηλώσεις της Nintendo πως θα δώσει πολύ μεγαλύτερη βαρύτητα σε τέτοια παιχνίδια στο μέλλον.

ΑΓΑΠΗΜΕΝΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ - NINTENDO SWITCH (CONSOLE EXCLUSIVE)

The Legend of Zelda: Breath of the Wild – 407Super Mario Odyssey – 177Xenoblade Chronicles 2 - 26

Το παιχνίδι που στην κυριολεξία κράτησε ζωντανό και έφερε στο προσκήνιο από μόνο του τη νέα κονσόλα της Nintendo, ήταν αναμενόμενο πως θα ήταν και ο μεγάλος νικητής της κατηγορίας. Τόσο πολλή ήταν η αγάπη σας για το παιχνίδι, που η διαφορά του από τον -πάντα πανίσχυρο- Mario ήταν, απλώς, τεράστια. Από εκεί και πέρα, το χάος το ίδιο με πολύ λίγους ψήφους στα υπόλοιπα παιχνίδια και το Xenoblade Chronicles να κερδίζει στο νήμα τo Mario+Rabbids.

ΑΓΑΠΗΜΕΝΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ - SONY PLAYSTATION 4 (HOME CONSOLE EXCLUSIVE)

Horizon: Zero Dawn – 331Uncharted: The Lost Legacy – 181Nioh και Nier: Automata – 73

Το καλογραμμένο lore, η ιδιαιτερότητα του σκηνικού, το πύρινο μαλλί της Alloy και οι μηχανικοί δεινόσαυροι ήταν μόνο κάποιοι από τους λόγους που το Horizon αγαπήθηκε τόσο πολύ από το ελληνικό κοινό. Το spin-off του Uncharted, κατάφερε με άνεση να αναρριχηθεί στη 2η θέση, δείχνοντας την καθιερωμένη αγάπη σας για τα παιχνίδια της Naughty Dog. Η μεγάλη μάχη της κατηγορίας, όμως, έγινε για την τρίτη θέση. Nioh, Nier: Automata και Hellblade: Senua’s Sacrifice χτυπήθηκαν αλύπητα για να κρατήσουν τη θέση, με τα δύο πρώτα να καταφέρνουν να μοιραστούν το βάθρο και το τελευταίο να σκοντάφτει για, μόλις, 3 ψήφους.

ΑΓΑΠΗΜΕΝΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ - XBOX ONE (HOME CONSOLE EXCLUSIVE)

Forza Motorsport 7 – 272Cuphead – 181PlayerUnknown’s Battlegrounds – 84

Ξεκάθαρη η νίκη του νέου Forza, το οποίο έκανε επίδειξη δύναμης και εδώ, όπως και στην κατηγορία του racing, ενώ σίγουρα εντυπωσίασε κόσμο και κριτικούς με τον απαράμιλλο τεχνικό τομέα του στην έκδοση για το Xbox One X. Το Cuphead έδειξε και εδώ πως ένα ποιοτικό παιχνίδι με έξυπνες ιδέες μπορεί να ξεπεράσει κάθε θηρίο με υψηλό budget, και το PUBG, παρά το αρκετά προβληματικό launch της early access έκδοσής του, δείχνει να έχει γίνει αμέσως ιδιαίτερα αγαπητό στο κοινό του Xbox.

ΑΓΑΠΗΜΕΝΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ - PC (PC EXCLUSIVE)

Divinity: Original Sin 2 – 238Total War: Warhammer II – 114XCOM 2: War of the Chosen - 85

H επέλαση του Divinity 2: OS2 στο PC gaming κοινό ήταν αναμενόμενη, και σύσσωμοι όλοι οι hardcore gamers του συστήματος, του παρέδωσαν τα σκήπτρα για το 2017. Το νέο Total War ακολούθησε και αυτό, σπρωγμένο από την αγάπη όλων των strategy gamers, και παρέα με το νέο expansion του XCOM 2 (αλλά και το Dawn of War III λίγο πιο κάτω), έδειξαν πως το PC είχε μια ιδιαίτερα πλούσια χρονιά.

ΠΙΟ ΑΝΑΜΕΝΟΜΕΝΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ ΓΙΑ ΤΟ 2018

The Last of Us Part 2 – 398God of War – 355Red Dead Redemption 2 – 284Death Stranding – 225Cyberpunk 2077 – 203Age of Empires 4 – 129Metroid Prime 4 – 124Final Fantasy 7 Remake – 122Far Cry 5 – 117Days Gone – 107

Μετά από ένα χρόνο αποχής, η Naughty Dog επιστρέφει και πάλι στην κορυφή με το ιδιαίτερα αναμενόμενο The Last of Us Part 2. Το God of War υποβιβάστηκε στη 2η μεν αλλά υψηλότατη δε, θέση, ενώ το RDR2 συνεχίζει σταθερά να βρίσκεται μέσα στα κρυφά όνειρα όλων σας. Τα Metroid Prime 4, Cyberpunk 2077, Final Fantasy 7 Remake και Death Stranding είχαν -αναμενόμενα και αυτά- μια θέση μέσα στο top 10, αλλά οι μεγάλες εκπλήξεις ήταν αλλού. Η 6η θέση του Age of Empires 4 δείχνει πόσο σωστά έπραξε η Microsoft που ανασταίνει αυτή την ιστορική σειρά, ενώ η νίκη των Far Cry 5 και Days Gone απέναντι σε πολύ πιο διαφημισμένους τίτλους -όπως οι Anthem, CoD, Battlefield, Spiderman κ.λπ.- έδειξαν πως μπορείτε ακόμα να μας εκπλήξετε!

ΠΙΟ ΑΓΑΠΗΜΕΝΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ ΤΟΥ 2017!

Horizon Zero Dawn – 299The Legend of Zelda: Breath of the Wild – 238Assassin’s Creed: Origins – 208Resident Evil 7 – 183Super Mario Odyssey – 170Wolfenstein II: The New Colossus – 145Uncharted: The Lost Legacy – 143Hellblade: Senua’s Sacrifice και Nioh – 125Nier: Automata και Cuphead – 107The Evil Within 2 - 104

Μπαμ! Σαν έκρηξη έσκασε η έκπληξη της πρώτης θέσης για το αγαπημένο σας παιχνίδι του 2018. Τα Horizon, Zelda και Assassin’s Creed ήταν τα top 3 αγαπημένα σας action adventure για τη χρονιά, αλλά όταν ήρθε η ώρα να ψηφίσετε το αγαπημένο σας παιχνίδι, η δυνατότητα να ψηφίσετε παραπάνω από ένα κατάφερε να αποδώσει περισσότερους ψήφους στο Horizon και να δώσει στην Alloy το μεγάλο βραβείο της χρονιάς. Το Resident Evil 7, παρά την αντίδραση των purists για την αλλαγή σε πρώτο πρόσωπο, δείχνει πως βρήκε και τεράστια αγάπη από το κοινό αλλά και πως ήταν όντως η ανανέωση που χρειαζόταν η σειρά εδώ και χρόνια.

Ο πολυαγαπημένος όλων Mario βρέθηκε στην σημαντική 5η θέση, ενώ ο σκληροτράχηλος Blazkowicz του Wolfenstein νίκησε το girl team του Uncharted κυριολεκτικά την τελευταία ημέρα της ψηφοφορίας. Στην 8η θέση ισοβάθμησαν το βαθυστόχαστο Hellblade παρέα με το σαδιστικό Nioh, ενώ ισοβαθμία είδαμε και στην 9η θέση ανάμεσα στο μαγευτικό Cuphead και το ιδιαίτερο Nier: Automata.

Η μεγάλη 10άδα έκλεισε για φέτος με το The Evil Within 2, που μπορεί να θυσιάστηκε λίγο στο horror department, αλλά οι μεγάλες βελτιώσεις του σε άλλους τομείς δείχνουν πως εκτιμήθηκαν δεόντως από το κοινό. Οριακά εκτός δεκάδας έμειναν τα Divinity Original Sin 2, CoD: WWII, PUBG, Prey, Persona 5 και Forza Motorsport 7, με πολύ λίγες ψήφους διαφορά μεταξύ τους.

Αυτά ήταν τα βραβεία των αναγνωστών του GameOver.gr για τα παιχνίδια που κυκλοφόρησαν το 2017. Σας ευχαριστούμε θερμά για τη μεγάλη συμμετοχή και δίνουμε ραντεβού σε, περίπου, 340 ημέρες για μια ακόμα ψηφοφορία, που ελπίζουμε να έχει εντός της εξίσου πλούσιες λίστες παιχνιδιών για να διαλέξουμε. Καλή χρονιά, με υγεία!

Keywords
παιχνιδια, call of duty, dawn of war, god of war, age of empires, xbox one, super mario, total war, dc universe, elder scrolls, resident evil, playstation 4, naughty dog, top 10, Καλή Χρονιά, ψηφοφορία, gameover, xbox, συμμετοχή, mario, odyssey, super, switch, tim, knight, observer, adventure, night, sports, evolution, soccer, fifa, pro, nba, effect, original, rpg, ninja, νέα, sequel, fighting, tekken, universe, game, ubisoft, marvel, capcom, infinite, sport, playstation, legend, zelda, wild, dawn, uncharted, μμο, elder, online, bungie, wow, jedi, box, skyrim, fallout, παιχνιδι, run, pokemon, mobile, nintendo, sony, home, lost, nier, dog, budget, access, xcom, iii, god, top, microsoft, cod, battlefield, spiderman, βομβα mall, girl, team, δεόντως, αποτελεσματα δημοτικων εκλογων 2010, εκλογες 2010 αποτελεσματα , ψηφοι δημοτικων συμβουλων, προγνωστικα στοιχηματος, αξια, αλλαγη ωρας 2012, τελος του κοσμου, τελη κυκλοφοριας 2016, αποτελεσματα, skyrim, playstation 4, νικητη, χωρες, dc universe, αθλητικα, δουλεια, θηριο, κοντρα, μμο, ονειρα, ωρα, game, iii, lost, microsoft, nba, observer, pokemon, rpg, sony, sport, super mario, ubisoft, wow, xcom, αγαπη, απλα, βοηθεια, βρειτε, βρισκεται, γινει, δεινοσαυροι, δεόντως, δυνατοτητα, δηλωσεις, δειχνει, δωσει, δωρο, εγινε, εκρηξη, εμειναν, εποχη, επιτυχια, ετος, ζεστη, ζωης, ιδεες, ιδια, ιδιο, υπηρχαν, εκδοσεις, κυπελλο, κλιμα, λαθη, μπορειτε, νικη, νημα, παντα, ονομα, ορια, ουσια, περιβαλλον, πωλησεις, ραντεβου, σιγουρα, συντομα, σειρα, συμμετοχή, συμπαν, τρια, τριτη, φυσικα, φορμουλα, φορα, χαος, ψηφοφορία, access, age of empires, super, budget, battlefield, mobile, box, bungie, call of duty, capcom, sequel, cod, dawn of war, dawn, adventure, effect, εξυπνες ιδεες, elder scrolls, evolution, fallout, fifa, fighting, girl, gameover, god of war, god, χωρα, ιδανικο, ιδιαιτερο, ιδιαιτερα, jedi, switch, knight, καρδιες, κρυφα, elder, legend, mario, marvel, μια φορα, naughty dog, dog, infinite, night, nintendo, nier, ninja, odyssey, original, sports, παιχνιδι, resident evil, pro, run, σκηνικα, soccer, spiderman, team, tekken, online, top 10, total war, top, θεσεις, uncharted, universe, υπεροχο, υπεροχη, wild, zelda
Τυχαία Θέματα