UK charts: Ο Spider-Man σαρώνει και ξεπερνά το God of War

Το πιο επιτυχημένο launch του 2018, το Dragon Quest και το... Destiny!

Ιδιαίτερο ενδιαφέρον παρουσιάζουν τα στοιχεία που δημοσίευσε για ακόμη μια εβδομάδα η GFK για τις πωλήσεις στην αγορά της Μεγάλης Βρετανίας. Μεγάλος πρωταγωνιστής ήταν ο Spider-Man, αφού η αποκλειστικότητα του PlayStation 4 κατάφερε να γίνει ο τίτλος με το

πιο επιτυχημένο εμπορικά ξεκίνημα στην αγορά, για το 2018.

Το δημιούργημα της Insomniac κατάφερε να ξεπεράσει τόσο το multiplatform Far Cry 5, τον προηγούμενο κάτοχο του "ρεκόρ", όσο και την άλλη μεγάλη αποκλειστικότητα του PS4, το God of War, έχοντας μάλιστα περίπου διπλάσιο αριθμό πωλήσεων από αυτό. Ταυτόχρονα έγινε ο πιο επιτυχημένος τίτλος της Marvel, ξεπερνώντας το LEGO Marvel Super Heroes, αλλά και έγινε τίτλος με τις ταχύτερες πωλήσεις στο PS4 από τον Νοέμβριο του 2017, όταν και κυκλοφόρησε το Call of Duty: WWII, μέχρι σήμερα. Όπως ήταν αναμενόμενο το Spider-Man δεν κατάφερε να γίνει ο superhero τίτλος με τις ταχύτερες πωλήσεις, αφού το Arkham Knight του 2015 είχε κυκλοφορήσει σε περισσότερες πλατφόρμες, ενώ είχε, λογικά, μικρότερο ποσοστό ψηφιακών πωλήσεων.

Το Spider-Man δεν ήταν η μοναδική κυκλοφορία αυτής της εβδομάδας, αφού στη δεύτερη θέση της λίστας βρέθηκε το Dragon Quest XI: Echoes of an Elusive Age, ένας τίτλος που είναι διαθέσιμος σε PlayStation 4 και υπολογιστές. Παράλληλα, το Destiny 2: Forsaken ξεκίνησε την πορεία του από την 8η θέση της λίστας, όμως πρόκειται για ένα ιδιαίτερο πακέτο, αφού πολλοί παίκτες θα προτίμησαν να αγοράσουν το νέο expansion του τίτλου της Bungie μέσω των ψηφιακών καταστημάτων.

Τέλος, τα F1 2018 και Pro Evolution Soccer 2019, οι δύο πρωτοπόροι της προηγούμενης εβδομάδας, βρέθηκαν στις θέσεις 4 και 6, αντίστοιχα.

Ακολουθεί αναλυτικά η δεκάδα των τίτλων με τις περισσότερες πωλήσεις:

Spider-ManDragon Quest XI: Echoes of an Elusive AgeGrand Theft Auto VF1 2018Crash Bandicoot: N.Sane TrilogyPro Evolution Soccer 2019Mario Kart 8: DeluxeDestiny 2: ForsakenPlayerUnknown's BattlegroundsLEGO The Incrediblespcps4xbox oneswitch
Keywords
Τυχαία Θέματα