Tiny Tina’s Wonderlands | Review

Ερχόμενο δύο και πλέον χρόνια μετά το Borderlands 3, το νέο Borderlands spin-off της Gearbox, με το όνομα “Tiny Tina’s Wonderlands”, πατάει στα χνάρια του Borderlands 2: Tiny Tina’s Assault on Dragon Keep DLC, και καταφέρνει να συνδυάσει την αισθητική των tabletop RPG με το γνωστό gameplay της σειράς, παραδίδοντας ένα ιδιαίτερο τελικό αποτέλεσμα που όλως περιέργως θα το χαρακτηρίζαμε

πετυχημένο.

Σεναριακά αναλαμβάνουμε τον ρόλο του Newbie σε ένα tabletop RPG, που ονομάζεται Dungeons & Badasses, και παίζουμε μαζί με τους Valentine και Frett σε ένα game session που δημιουργεί η Tiny Tina ως Bunker Master. Όσοι έχετε παίξει τα Borderlands κι έχετε συναντήσει την εν λόγω χαρακτήρα μπορείτε έως έναν βαθμό να φανταστείτε πόσο χαοτική και γεμάτη από το ιδιαίτερο χιούμορ της Tiny Tina είναι η περιπέτεια που καλούμαστε να ζήσουμε ως Fatemaker. Εδώ πρέπει να αναφέρουμε ότι δεν χρειάζεται να έχετε παίξει το Tiny Tina’s Assault on Dragon Keep DLC για να καταλάβετε την ιστορία του νέου τίτλου.

Η γραφή εδώ θα λέγαμε ότι είναι ένα κλικ καλύτερη από την αντίστοιχη των Borderlands, με τους δημιουργούς να σχολιάζουν με καυστικό και χιουμοριστικό τρόπο τα χαρακτηριστικά του RPG είδους. Σε αυτό βέβαια βοηθούν και οι καλές ερμηνείες των Ashly Burch, Will Arnett, Andy Samberg και Wanda Sykes, με τις ατάκες τους να προκαλούν γέλιο καθ’ όλη τη διάρκεια του playthrough.

Το gameplay ακολουθεί τη γνωστή φόρμουλα των Borderlands, αφού μπορούμε να διαλέξουμε ανάμεσα σε classes που παραπέμπουν στις αντίστοιχες ενός fantasy RPG, όπως Stabbonmaster, Clawbringer, Spellshot, Graveborn, Spore Warden και Brr-Zerker με τα δικά τους μοναδικά skills και companions, ενώ από ένα σημείο και μετά μπορούμε να διαλέξουμε και secondary class, δημιουργώντας ό,τι είδους συνδυασμό θέλουμε. Τα quests παραμένουν τα κλασικά της σειράς χωρίς ιδιαίτερες παρεκκλίσεις, ενώ οι επιρροες από pop culture, παραμύθια, ταινίες και βιβλία είναι εμφανείς.

Το Tiny Tina’s Wonderlands ακολουθεί ένα μείγμα open-world και γραμμικού gameplay. Οι περιοχές που επισκεπτόμαστε είναι ενωμένες μέσω του Overworld, γυρνώντας την οπτική από first person σε third person με το avatar μας να κινείται σε ένα tabletop RPG. Ο Overworld έχει και αυτός επάνω στον χάρτη του χαρακτήρες που δίνουν μικρά quests, ενώ δεν λείπουν οι random encounters που γίνονται σε περιορισμένους χώρους σαν αρένες όπου εξολοθρεύουμε τους εχθρούς για να ολοκληρώσουμε ένα objective, και τις οποίες μπορούμε να αποφύγουμε με ευκολία.

Παρά το γεγονός ότι ο τίτλος της Gearbox διαθέτει ένα τύπου “D&D” setting, τα πιστόλια, τα αυτόματα, οι καραμπίνες και τα υπόλοιπα όπλα, γνωστά από τη σειρά Borderlands, κάνουν κι εδώ την εμφάνισή τους. Το gunplay παραμένει στα υψηλά επίπεδα που μας έχει συνηθίσει το franchise, με το loot να πέφτει άφθονο, και παρά τα χρόνια που έχουν περάσει, η συνταγή του core gameplay παραμένει άκρως διασκεδαστική. Τα split-screen και co-op modes δεν θα μπορούσαν να λείπουν, με κάποια μικρά θέματα σύνδεσης με τους servers, τα οποία ευτυχώς διορθώνονται κάθε μέρα που περνάει.

Το artwork ξεφεύγει από την κλασική παρουσίαση που μας έχει συνηθίσει η σειρά, με τα cell-shaded γραφικά και τις διαφορετικές περιοχές που επισκεπτόμαστε να συμβαδίζουν αρμονικά με όλο concept του tabletop RPG. Ο τεχνικός τομέας όμως παρουσιάζει προβλήματα, αφού ακόμα και στο performance mode -στο PlayStation 5 που δοκιμάσαμε τον τίτλο- συναντήσαμε σημαντικά frame rate drops σε ορισμένα σημεία του playthrough μας, τα οποία δεν δικαιολογούνται και θεωρούμε ότι θα βελτιωθούν εν καιρώ με κάποιο patch.

Η υλοποίηση του DualSense δεν θα λέγαμε ότι είναι ιδιαίτερα επιτυχημένη στο Tiny Tina’s Wonderlands, με τη δόνηση να είναι υπερβολική, σε σημείο που τρίζει το χειριστήριο, ενώ και η αριστερή σκανδάλη που μας επιτρέπει να κάνουμε zoom scope με τα όπλα θεωρούμε ότι ενεργοποιείται υπερβολικά εύκολα. Ελπίζουμε ότι με κάποιο μελλοντικό patch θα γίνει κάποια ρύθμιση ώστε όλες αυτές οι λειτουργίες να έρθουν στα επιθυμητά επίπεδα.

Με διάρκεια περίπου 20 ωρών και το Chaos Chamber end-game content με randomized dungeons για όσους θέλουν να ασχοληθούν παραπάνω για να ανέβουν levels και να αποκτήσουν καλύτερο loot, πιστεύουμε ότι το Tiny Tina’s Wonderlands είναι ένα άκρως διασκεδαστικό shooter, και μία σίγουρη επιλογή για τους fans των Borderlands.

Το Tiny Tina’s Wonderlands κυκλοφορεί από τις 25/3/22 για PS5, PS4, PC, Xbox Series και Xbox One. Το review μας βασίστηκε στην έκδοσή του για το PS5 με review code που λάβαμε από τη CD Media.

The post Tiny Tina’s Wonderlands | Review appeared first on GameOver.

Keywords
Τυχαία Θέματα