Scarlet Nexus | Preview – Πρώτες εντυπώσεις

Εδώ και αρκετές ημέρες είχαμε την ευκαιρία να παίξουμε την τελική έκδοση του Scarlet Nexus, του νέου action-rpg της Bandai Namco, σε διαδικτυακό preview event που διοργάνωσε για τα μέσα η εταιρία. Το Scarlet Nexus πρόκειται για εσωτερική παραγωγή των Bandai Namco Studios, σε παραγωγή Κέιτα Ιζούκα και σκηνοθεσία Κέντζι

Αναμπούκι, βετεράνων της εταιρίας, που έχουν στο παρελθόν δουλέψει στη σειρά Tales of, καθώς και στο Code Vein. Το GameOver ασχολήθηκε περίπου οκτώ ώρες με τον τίτλο και, έως το σημείο που υποδείκνυε το preview, σας μεταφέρουμε τις πρώτες μας εντυπώσεις.

To Scarlet Nexus πρόκειται για ένα anime action-rpg, σε shonen ύφος, με τη θεματική του να εξελίσσεται σε ένα φουτουριστικό, “brainpunk” μέλλον, όπου οι κοινωνίες δομούνται και ευημερούν χάρη των επεμβάσεων που έχουν πραγματοποιηθεί σε μέρη του εγκεφάλου του πληθυσμού, χαρίζοντάς του κοινωνικό status, ευκολίες στις καθημερινές δραστηριότητες καθώς και ειδικές ιδιότητες στους πιο εκλεκτούς εξ αυτών.

Ο κόσμος γύρω μας είναι ένα ζωντανό, παλλόμενο χρωμοκύμα, κινούμενο στο φάσμα της Επαυξημένης Πραγματικότητας, που βρίσκει εφαρμογή κυριολεκτικά στα πάντα: διαβάσεις πεζών και σηματοδότηση δρόμων, διαφημιστικές πινακίδες και ροή ειδήσεων σε πραγματικό χρόνο, μέχρι μικροεφαρμογές για επικοινωνία και κάθε λογής διάδραση.

Οι πολίτες κατώτερης κοινωνικής τάξης ουδεμία επαφή έχουν με αυτήν την πραγματικότητα, γεγονός που πολύ γλαφυρά αναπαριστάται σε συνομιλίες με κάποιους NPCs και ακόμα πιο τρομακτικά απεικονίζεται όταν το πέπλο αυτό πάψει να υφίσταται μπροστά σε κάποιον κίνδυνο.

Ενώ χαζεύουμε την υπέροχη δουλειά που έχει γίνει εικαστικά στο περιβάλλον, σε μια τεχνοτροπία που μοιάζει λες και ξεπήδησε απευθείας από τις σελίδες κάποιου manga και απέκτησε χρώμα και ζωή, μια επίθεση των Others ρίχνει την πόλη σε κατάσταση συναγερμού, όπου ξαφνικά «σβήνει» η Επαυξημένη Πραγματικότητα και εκείνο που απομένει να χάσκει είναι ένα απογυμνωμένο, ψυχρό και αφιλόξενο τοπίο μιας πόλης που ασφυκτιά.

Σε αυτό το τοπίο, εμείς, στην αρχή του τίτλου, καλούμαστε να επιλέξουμε έναν εκ των δύο βασικών πρωταγωνιστών που επιθυμούμε να παίξουμε, μεταξύ του Γιουιτό Σουμεράγκι και της Κασάνε Ράνταλ, αμφότερα νεοσύλλεκτα μέλη της επίλεκτης ομάδας OSF (Other Suppression Force), που σκοπό έχει την προστασία της πόλης New Himuka από τα εχθρικά πλάσματα γνωστά ως “Others”.

Ως Others, λογίζονται εκείνα τα ανατριχιαστικά, γκροτέσκα ανοσιουργήματα, ένας φρικιαστικός συνδυασμός οργανικής και ανόργανης ύλης, που εμφανίζεται ξαφνικά από τον ουρανό και επιτίθεται με μανία στον πληθυσμό, με σκοπό να… γευτεί τον εγκέφαλό του. Επιλέγοντας τον Γιουιτό, η ιστορία μάς ξεκινά στο πρόγραμμα εκπαίδευσης της OSF, όπου παρέα με τον κολλητό του προσπαθούν να ανταπεξέλθουν στις προκλήσεις του προγράμματος εξομοίωσης, λειτουργώντας ως tutorial για τις βασικές λειτουργίες του συστήματος μάχης και πλοήγησης στον χώρο.

Ο Γιουιτό, σε αντίθεση με την Κασάνε, που ειδικεύεται στα όπλα εξ αποστάσεως, χρησιμοποιεί σπαθί για τους δύο βασικούς τύπους επιθέσεων (light και heavy), πραγματοποιεί άλματα, αποφυγές και αμύνεται κατά των εχθρών, σε ένα σφιχτοδεμένο, ρευστό και εξαιρετικό σε αίσθηση σύστημα μάχης.

Ο Γιουιτό πρόκειται για τον χαρακτήρα ενός πολλά υποσχόμενου και φιλικού νεοσύλλεκτου, γέννημα-θρέμμα της OSF, μιας και τον έσωσε μια επίλεκτη ομάδα όταν ήταν ακόμα μωρό, σε μια φονική επίθεση των Others που δολοφόνησε τους γονείς του. Η Κασάνε, από την άλλη, βγάζει ένα περισσότερο σκληροτράχηλο προφίλ, μιας γυναίκας που δε σηκώνει μύγα στο σπαθί της, και που ο μοναδικός άνθρωπος για τον οποίο νοιάζεται να είναι η αδελφή της – μέλος και αυτή της OSF.

Η μεταξύ τους συνάντηση ύστερα από μια ξαφνική και απροσδόκητη επίθεση των Others στη New Himuka πυροδοτεί εικόνες της Κασάνε στη μνήμη του Γιουιτό, ο οποίος θα ορκιζόταν ότι μοιάζει με τη γυναίκα που τον είχε σώσει τότε. Το γαϊτανάκι στη σχέση τους γρήγορα αναπτύσσει ερωτικό ενδιαφέρον, όπως ενδιαφέρον έχει εάν επιλέξουμε την Κασάνε ως πρωταγωνίστρια στο παιχνίδι καθώς βλέπουμε τα γεγονότα από διαφορετική οπτική γωνία, τόσο σε ύφος όσο και εξέλιξη.

Κινούμενο στις επιταγές ενός Naruto ή ενός Attack on Titan, με το σκληρό ύφος του τίτλου σαφέστατα να συγγενεύει περισσότερο με το δεύτερο, μπροστά από την οθόνη μας παρελαύνει πλήθος χαρακτήρων που παίζουν κεντρικό ρόλο στην πλοκή. Δάσκαλοι υπεύθυνοι των διαφορετικών ομάδων νεοσύλλεκτων, τα ίδια τα μέλη των ομάδων αυτών, υψηλόβαθμα στελέχη και ελίτ ομάδες κρούσης με προσωπικότητες – θρύλους. Στο χρόνο που ασχοληθήκαμε, το bio του μενού γέμισε με τουλάχιστον 20 λεπτομερείς καταγραφές του πολυπληθέστατου καστ του τίτλου.

Εξίσου γενναιόδωρο ήταν και το bestiary, με μια ντουζίνα διαφορετικούς εχθρούς να έχουν κάνει ήδη την παρουσία τους, σε καταγραφές που αναφέρουν ό,τι έχει γίνει μέχρι τώρα γνωστό για αυτούς, τον τρόπο που κινούνται και επιτίθενται, καθώς και αδυναμίες και τυχόν αντικείμενα που μπορεί να αφήσουν προς συλλογή – κλείνοντας το μάτι για κάποιου είδους crafting, που όμως δεν είδαμε στον preview χρόνο που είχαμε στη διάθεσή μας.

Το action-rpg στην περιγραφή του τίτλου είναι ολίγον τι κατ’ ευφημισμό, κυρίως δηλαδή βρίσκεται εκεί για να ορίσει το ρόλο των μηχανισμών που τρέχουν από πίσω και συνθέτουν την εικόνα του gameplay, παρά δίνουν την ακριβή περιγραφή για την αίσθηση που αφήνει η δράση. Αυτή βρίσκει περισσότερα κοινά σε character action ύφους τίτλους, με το σπιρτόζο και στυλιζαρισμένο σύστημα μάχης -με έφεση σε ειδικές δυνάμεις και χρήση combos- να παραπέμπει σε τίτλους όπως το νεότερο Devil May Cry ή το Astral Chain της Platinum.

Με τη σειρά του αυτό δεν αναιρεί το γεγονός ότι αυτοί οι μηχανισμοί βρίσκονται εκεί απλά για να βρίσκονται, το κάθε άλλο. Έχουμε party χαρακτήρων, αντικείμενα που μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε (για ίαση ή αύξηση ικανοτήτων), εξοπλισμό που μπορούμε να φορέσουμε (όπλο και έως τρία plug-ins), μέχρι και διαφορετικά cosmetics που αλλάζουν την εξωτερική εμφάνιση του χαρακτήρα μας καθώς και Skill Tree (ή Brain Map όπως το ονομάζει) που περιέχει καίριες αναβαθμίσεις.

Σημείο-κλειδί και καθοριστικό ρόλο παίζει το βασικό concept και οι ειδικές δυνάμεις κάθε μέλους της OSF ύστερα από τη παρέμβαση στον εγκέφαλό τους, με τους Γιουκιό και Κασάνε να κατέχουν Ψυχοκινητικές ιδιότητες. Αυτό τους δίνει την ικανότητα να μετακινούν αντικείμενα από το περιβάλλον, όπως ποδήλατα, κάδους απορριμμάτων, οικοδομικά μπάζα και αυτοκίνητα ολόκληρα, και να τα εκσφενδονίζουν στους εχθρούς.

Άλλοι χαρακτήρες που μπαίνουν παροδικά στο party μας αυτές τις πρώτες ώρες, ώστε να μας μάθουν καλύτερα τα μυστικά του συστήματος μάχης, μας δίνουν επιπλέον ιδιότητες που μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε, ενώ χτίζοντας σχέσεις εμπιστοσύνης μαζί τους μέσω bond quests ή απλά έχοντάς τους μαζί μας στη μάχη, μας δίνει πρόσβαση σε ακόμα ισχυρότερες δυνάμεις.

Για παράδειγμα, η πρώτη σύμμαχός μας είναι μια Πυροκινητική, οπότε ενεργοποιώντας τη δύναμή της, οι melee επιθέσεις μας επιφέρουν Fire damage για λίγα δευτερόλεπτα. Κάποιος άλλος μπορεί να έχει έφεση στον ηλεκτρισμό ή να χρησιμοποιεί stealth κινήσεις, με το ρεπερτόριο κινήσεων να εμπλουτίζεται, δημιουργώντας προσδοκίες για ένα εν δυνάμει βαθύ σύστημα μάχης, με εφαρμογή σε περισσότερο περίπλοκα σενάρια μάχης.

Σε μια δομή που αυτές τις πρώτες ώρες εναλλάσσει μικρά, γραμμικά επίπεδα δράσης με cut-scenes που αφηγούνται την πλοκή σε μορφή σελίδων κάποιου manga, το Scarlet Nexus, που κυκλοφορεί στις 25 Ιουνίου, άφησε αρκετούς ανοιχτούς λογαριασμούς στη preview μορφή του. Σε απόλυτα anime ύφος, κινούμενος σε έναν υπέροχο κόσμο και παίζοντας με ένα πολλά υποσχόμενο σύστημα μάχης, ο νέος τίτλος της Bandai Namco Studios χτίζει προσδοκίες και μας βάζει σε αναμονή.

To Scarlet Nexus αναμένεται να κυκλοφορήσει στις 25/6/21 για PS4, PS5, Xbox One, Xbox Series και PC.

The post Scarlet Nexus | Preview – Πρώτες εντυπώσεις appeared first on GameOver.

Keywords
Τυχαία Θέματα