Rock ‘n’ Roll Will Never Die! | Review

Όταν ένας τίτλος συνδυάζει δύο μεγάλες αγάπες του γράφοντος, τα πράγματα ξεκινάνε πολύ καλά για το παιχνίδι. Κλασσικό point ‘n’ click adventure από τη μία, hard rock/ metal υπόβαθρο από την άλλη. Πασπαλίστε το όλο αυτό με αγνό, παρθένο και ανόθευτο “dad humor” και αντιλαμβάνεστε πως κάθε απόπειρα αντικειμενικότητας πάει στον κάλαθο των αχρήστων. Δεκάρι, ακατέβατο, παιχνιδάρα, δεν περιγράφω άλλο και άντε γεια.

Σε

πιο σοβαρό και αντικειμενικό τόνο, το Rock ‘n’ Roll Will Never Die! είναι μια σάτιρα με καρτουνίστικα γραφικά και γρίφους, που ποτέ δεν είναι τόσο δύσκολοι ώστε να το παρατήσεις ή να κοιτάξεις το λυσάρι. Με λίγη φαντασία και αρκετό trial and error (ουσιαστικά, συνδυάζεις αντικείμενα με του πιο γελοίους τρόπους, κατά τη συνήθεια των point and click adventures) μέσα σε ένα δεκάωρο θα οδηγήσετε τoν καμένo από τις καταχρήσεις και τα «ναρκωτικά» ήρωα (που είναι αρκούδα) να ξαναζεστάνει το παρατημένο όνειρο της ροκ καριέρας.

Πρώτα όμως θα πρέπει να μαζέψει το φίλο του λιοντάρι, που είναι φρεσκοχωρισμένος, τη μαϊμού που είναι ιδρυματική περίπτωση και φυσικά τον λαγό που είναι υπερεπιτυχημένος δικηγόρος. Εξυπακούεται πως η μαγιά των αστείων είναι παρμένη από όλα τα 70s-80s στερεότυπα, και αν την απογυμνώσεις από την καρτουνίστικη /σουρεαλιστική σκοπιά που δίνεται, θα μπορούσε να είναι κάλλιστα πραγματική.

Οι πολλές και διαφορετικές πολύχρωμες περιοχές, τα καμιά εκατοστή ανθρωπόμορφα ζώα (τα περισσότερα με εξίσου πολύχρωμους και ιδιότροπους χαρακτήρες), σε συνδυασμό με τα αρκετά καλά controls, την ποσότητα των διαλόγων και την πετυχημένη χρήση της μουσικής, κάνουν το Rock ‘n’ Roll Will Never Die! έναν άξιο διάδοχο των Day of the Tentacle, Sam and Max και δεν συμμαζεύεται.

Και όπως συμβαίνει, για να μείνουμε στο θέμα, με τις τωρινές rock n roll μπάντες, το αποτέλεσμα είναι καλό, έχει «θυμησιές του 80», αλλά δε θα γίνει τίποτα παραπάνω από αυτό; Μας πείραξε έστω και μία στιγμή; Ούτε καν, απλά βάζουμε τις προσδοκίες, αυτού του γλυκύτατου παιχνιδιού, σε σωστές βάσεις. Το χιούμορ και η ιδιαίτερη πλοκή, που φαίνεται πως φτιάχτηκε από ανθρώπους που λατρεύουν και τα δύο ιδιώματα, ισοσταθμίζει την, ας πούμε, έλλειψη πρωτοτυπίας στο gameplay στήσιμο του παιχνιδιού. Το μόνο ίσως που θα έδινε ακόμη περισσότερο χαρακτήρα θα ήταν η ύπαρξη voice over, αλλά είτε λόγω budget, είτε λόγω «μίμησης» της αντίστοιχης επιλογής των μεγάλων παιχνίδιων του είδους απουσιάζει.

Τρέλα, αυτοσαρκασμός, αγάπη για τα point and click adventures χαρακτηρίζουν αυτό το άγνωστο «διαμαντάκι» και όσοι εξ υμών είστε νοσταλγοί της μαγικής αυτής περιόδου (ακόμα και αν δεν τη ζήσατε) ορμήστε χωρίς φόβο και πάθος και αφεθείτε για 10 ώρες σε αυτό το memory lane.

Το Rock ‘n’ Roll Will Never Die! κυκλοφορεί από τις 20/6/22 για PC. Το review μας βασίστηκε σε review code που λάβαμε από τον developer Valtteri Tavast.

The post Rock ‘n’ Roll Will Never Die! | Review appeared first on GameOver.

Keywords
Τυχαία Θέματα