NPD Νοεμβρίου 2020 – Η μετάβαση στη νέα γενιά

Η NPD Groop δημοσιοποίησε τα νεότερα αποτελέσματα των ερευνών της για τον περασμένο Νοέμβρη, τον μήνα που η βιομηχανία έκανε τη μετάβαση της στη νέα γενιά συστημάτων, με την κυκλοφορία των PlayStation 5 και Bxox Series X|S.

Σύμφωνα με την αμερικανική ομάδα έρευνας της

αγοράς, η συνολική δαπάνη των καταναλωτών στη βιομηχανία των βιντεοπαιχνιδιών, περιλαμβάνοντας hardware, software και accessories, ανήλθε στα $7 δισεκατομμύρια για τον Νοέμβριο, καταγράφοντας ρεκόρ με αύξηση 35% συγκριτικά με πέρυσι, ενώ σημαντική αύξηση σημειώθηκε και στην ετήσια δαπάνη, με $44.5 δισεκατομμύρια, ποσό που είναι αυξημένο κατά 22% συγκριτικά με το περασμένο έτος.

Περνώντας στα παιχνίδια που “πρωταγωνίστησαν” στην αγορά με την έλευση της νέας γενιάς, στην 1η θέση για τον περασμένο Νοέμβριο βρίσκεται το Call of Duty: Black Ops Cold War. Ο νέος τίτλος της δημοφιλούς FPS σειράς, όχι μόνο κατάφερε να σημειώσει τις δυνατότερες πωλήσεις για το συγκεκριμένο μήνα, αλλά αντιπροσωπεύει, παράλληλα, και το μεγαλύτερο launch παιχνιδιού στην τρέχουσα χρονιά, καθώς κατατάχθηκε 1ο ως δημοφιλέστερο και στις δύο πλατφόρμες κονσολών – PlayStation και Xbox. Μάλιστα, φέτος ήταν η 13η συνεχόμενη χρονιά, που ένας τίτλος της σειράς Call of Duty σημειώνει τις δυνατότερες πωλήσεις από κάθε άλλο παιχνίδι για ολόκληρο το μήνα της κυκλοφορίας του.

Στη 2η θέση για τον Νοέμβριο συναντάται το Assassin’s Creed: Valhalla, το οποίο συνείσφερε σημαντικά στην καταγραφή-ρεκόρ της δαπάνης για τον περασμένο μήνα. Ο τίτλος κατάφερε να σημειώσει το μεγαλύτερο launch παιχνιδιού στη σειρά, από την κυκλοφορία του Assassin’s Creed III το 2012. Την αμέσως επόμενη θέση για τον περασμένο μήνα έρχεται να καλύψει το Marvel’s Spider-Man: Miles Morales, το οποίο κατατάσσεται και στη 2η θέση για τις πλατφόρμες PlayStation. Ο νέος τίτλος της Insomniac αποτελεί το δεύτερο δημοφιλέστερο παιχνίδι της κατηγορίας σούπερ ηρώων στο PlayStation για τις Η.Π.Α. ακολουθούμενο από το πρώτο παιχνίδι που κυκλοφόρησε το 2018, το Marvel’s Spider-Man.

Ακολουθεί η λίστα με τους 20 δημοφιλέστερους τίτλους του περασμένου μήνα.

Call of Duty: Black Ops: Cold War – Activision-BlizzardAssassin’s Creed: Valhalla – UbisoftMarvel’s Spider-Man: Miles Morales – SonyMadden NFL 21 – Electronic ArtsNBA 2K21* – Take 2 InteractiveHyrule Warriors: Age of Calamity* – NintendoWatch Dogs: Legion – UbisoftAnimal Crossing: New Horizons – NintendoFIFA 21 – Electronic ArtsDemon’s Souls – SonyMario Kart 8: Deluxe* – NintendoSuper Mario 3D All-Stars* – NintendoJust Dance 2021 – UbisoftNew Super Mario Bros. U Deluxe* – NintendoLuigi’s Mansion 3* – NintendoMario Kart Live: Home Circuit – NintendoSuper Smash Bros. Ultimate* – NintendoMarvel’s AvengersSquare Enix IncMortal Kombat 11 – Warner Bros. InteractiveGhost of Tsushima – Sony

* Δεν προσμετρώνται οι ψηφιακές πωλήσεις.

The post NPD Νοεμβρίου 2020 – Η μετάβαση στη νέα γενιά appeared first on GameOver.

Keywords
Τυχαία Θέματα