Επίσημο: Η EA εξαγοράζει την Codemasters με $1.2 δις

Επιβεβαιώνοντας τις βραδυνές φήμες, Electronic Arts και Codemasters επήλθαν σε συμφωνία για εξαγορά της δεύτερης από την πρώτη. Το κόστος είναι ιδιαίτερα υψηλό, αγγίζοντας τα 1.2 δις δολάρια. Η αγορά αναμένεται να ολοκληρωθεί μέσα στο πρώτο τρίμηνο του 2021.

Ο πρόεδρος της βρετανικής Codemasters,

Gerhard Florin δήλωσε πως οι εταιρίες έχουν κοινό στόχο να γίνουν οι ηγέτες στην κατηγορία των racing games. Υπό την στέγη της EA, υποστήριξε, τα studio της Codemasters θα μπορούν να δημιουργήσουν μεγαλύτερα και καλύτερα παιχνίδια.

Σε παρόμοιο κλίμα κινήθηκαν και οι δηλώσεις του CEO της ΕΑ, Andrew Wilson, ο οποίος τόνισε πως η κατηγορία των racing games γνωρίζει τεράστια ανάπτυξη. Αφού ολοκληρωθεί η εξαγορά η EA θα έχει πάρα πολλά σημαντικά racing IP, αφού στα Need for Speed, Burnout και Real Racing, θα προστεθούν τα Formula 1, Dirt, Dirt Rally, Toca, Grid, Project CARS και η συμφωνία με το WRC. Αξίζει να σημειωθεί πως η ομάδα του Project CARS έχει άσχημο παρελθόν με την ΕΑ, αφού αυτή είχε προσπαθήσει να τους κλείσει, μετά την κυκλοφορία του Shift 2.

Φήμες θέλουν την Take-Two να προσπαθεί να ανατρέψει την κατάσταση και να ετοιμάζει νέα, πιο ανταγωνιστική προσφορά.

[Αρχική είδηση 13/12]

Αίμα φαίνεται πως μυρίστηκε η Electronic Arts στην υπόθεση της εξαγοράς της Codemasters από την Take-Two. Σύμφωνα με πηγές του Sky News, η EA κατέθεσε μία πιο ανταγωνιστική προσφορά για την εξαγορά της Codemasters, ένα μήνα μετά την ανακοίνωση της συμφωνίας μεταξύ του βρετανικού publisher και της Take-Two.

Θυμίζουμε πως η Take-Two και η Codemasters, είχαν επέλθει σε συμφωνία για έναρξη των διαδικασιών της εξαγοράς από τις αρχές του 2021. Το ποσό της εξαγοράς έφτανε τα 994 εκατομμύρια δολάρια. Από ότι φαίνεται η ΕΑ θέλησε τελευταία στιγμή να χαλάσει την “συμφωνία” και μέσα στις επόμενες ημέρες αναμένονται ραγδαίες εξελίξεις. Αξίζει να σημειωθεί πως η Codemasters είναι ενταγμένη στο χρηματιστήριο εταιρία, για αυτό και έχουμε αρκετές πληροφορίες για την υπόθεση εξαγοράς.

Μπορεί οι τελευταίες κυκλοφορίες του ιστορικού βρετανικού publisher, όπως το Dirt 5, να μην έχουν την αναμενόμενη εμπορική επιτυχία όμως οι δύο μεγάλοι έχουν πολλούς λόγους να θέλουν να το εντάξουν στο δυναμικό τους. Πέρα από τα πολλά ταλαντούχα studio και τα ιστορικά IP (CMR, Dirt, Grid, TOCA κ.α.) που έχει στις τάξεις του, έχει δύο πολύ δυνατές συμφωνίες, μία με την Formula 1 για την κυκλοφορία του επίσημου τίτλου της, και μία δεύτερη που ξεκινά το 2023, για τα δικαιώματα του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος Ράλλυ (W.R.C.).

The post Επίσημο: Η EA εξαγοράζει την Codemasters με $1.2 δις appeared first on GameOver.

Keywords
Τυχαία Θέματα