Jim Ryan: “Θα εξακολουθήσουμε να δημιουργούμε εκπληκτικά παιχνίδια για το PS4”

Σε πρόσφατη συνέντευξη που παραχώρησε στο Edge Magazine, ο Jim Ryan, επικεφαλής της Sony Interactive Entertainment, αναφέρθηκε στο πλάνο της ιαπωνικής εταιρείας για την περαιτέρω υποστήριξη του PlayStation 4 με την κυκλοφορία νέων τίτλων, δεδομένης, πλέον, της μετάβασης στη νέα γενιά συστημάτων με το PlayStation

5 και το Xbox Series X|S.

Ξεκινώντας, ο ίδιος έκανε λόγο για τη σημαντικότητα της τεράστιας εγκατεστημένης βάσης που κατέχει η προηγούμενη κονσόλα της Sony, λέγοντας πως στο προσεχές διάστημα το PS4 πρόκειται να υποστηριχθεί περισσότερο συγκριτικά με την αντίστοιχη περίοδο του PS3, καθώς θα εξακολουθήσουν να κυκλοφορούν “εκπληκτικά παιχνίδια” σε αυτό, ενώ με την πάροδο του χρόνου θα συγκλίνουν όλο και περισσότερο προς την έμφασή τους αποκλειστικά στο PS5.

Πιο αναλυτικά, ο Jim Ryan αναφέρει: “Πιστεύουμε πως έχουμε ευθύνη απέναντι σε αυτήν τη μεγάλη κοινότητα, και την ευκαιρία να συνεχίσουμε να δημιουργούμε εκπληκτικά παιχνίδια στο PS4 για όσο διάστημα χρειαστεί. Και θεωρώ ότι αυτό είναι το σωστό, είναι το λογικό πράγμα που πρέπει να κάνουμε και νομίζω ότι θα δείτε μία «ουρά» με το PS4 που δεν είδατε με το PS3. Ωστόσο, όσο περνάει ο καιρός θα δείτε όλο και περισσότερη έμφαση στην ανάπτυξη για το PS5.”

Αναμφισβήτητα το συγκεκριμένο ζήτημα, με την πιθανή διάθεση μεγάλων αποκλειστικών κυκλοφοριών και στις δύο κονσόλες της Sony (cross-gen), αποτελεί ένα από τα σημαντικότερα θέματα που έχουν εγείρει την προσοχή και τον προβληματισμό της κοινότητας, καθώς η ιαπωνική εταιρεία δεν έχει κάνει πλήρως ξεκάθαρο το πλάνο της γύρω από αυτό. Αυτό που γνωρίζουμε είναι πως το Ratchet & Clank: Rift Apart θα αποτελέσει όντως αποκλειστικό τίτλο του PS5, όπως επιβεβαιώθηκε από την Insomniac Games στις αρχές του περασμένου μήνα. Μια απόφαση που φαίνεται να είναι δικαιολογημένη, αν λάβουμε υπόψη μας ότι το επερχόμενο παιχνίδι της Insomniac έχει σχεδιαστεί με βάση τις δυνατότητες που φέρει ο SSD του PS5, προκειμένου να επιτρέπεται στον παίκτη η ταχεία εναλλαγή μεταξύ διαφορετικών κόσμων.

Για παράδειγμα, ήδη γνωρίζουμε πως από τους πρώτους, νέους τίτλους για το PS5, τα Sackboy: A Big Adventure και Spider-Man: Miles Morales κυκλοφορούν και στο PS4, όπως θα συμβεί και με το επερχόμενο Horizon Forbitten West, πράγμα, όμως, που δε φαίνεται να ισχύει -επί του παρόντος, τουλάχιστον- και για το Demon’s Souls Remake, όπως επίσης, ενδεχομένως, και για περισσότερες κυκλοφορίες. Μάλιστα, σε ερώτημα που υποβλήθηκε ο επικεφαλής του PlayStation σχετικά με την πιθανή κυκλοφορία του νέου God of War και στο PS4, εκείνος αρνήθηκε να δηλώσει κάτι συγκεκριμένο, αναφέροντας: “Λυπάμαι, δεν έχω να αναφέρω τίποτα σχετικά με αυτό σήμερα“.

Σε προηγούμενες δηλώσεις του Hideaki Nishino, ο Αντιπρόεδρος της SIE είχε αναφέρει πως η μεταβατική περίοδος από το PS4 προς την αποκλειστική έμφαση των developers στο PS5 εκτιμάται να διαρκέσει περίπου τρία χρόνια, επισημαίνοντας την αξία, τόσο της προς τα πίσω όσο και της προς τα εμπρός συμβατότητας για την προηγούμενη κονσόλα της Sony.

The post Jim Ryan: “Θα εξακολουθήσουμε να δημιουργούμε εκπληκτικά παιχνίδια για το PS4” appeared first on GameOver.

Keywords
Τυχαία Θέματα