H Sony σχολιάζει τις πωλήσεις των PS VR και PS4 Pro

Κοντά στο 1 εκ. το PSVR, στα 60 εκ. το PS4, "συμπληρωματική" κονσόλα το Switch.

Σε συνέντευξη που έδωσαν πρόσφατα ο Shawn Layden, CEO της Sony Interactive Entertainment America, και ο Jim Ryan, Head of Global

Sales and Marketing του PlayStation, μοιράστηκαν στοιχεία για τις πωλήσεις των PlayStation VR και PlayStation 4 Pro, τα οποία κυκλοφόρησαν μέσα στο 2016. Το PS VR, όπως αναφέρει, έχει καταφέρει να φτάσει τις 900 χιλιάδες πωλήσεις μέχρι τον Φεβρουάριο του 2017, ενώ από την πρώτη μέρα της κυκλοφορίας του ήταν sold out στα καταστήματα. Αυτό οφείλεται στο ότι το νέο αυτό hardware ξεπέρασε κατά πολύ τις προσδοκίες τους και κατέστησε λανθασμένες τις αρχικές τους προβλέψεις, με αποτέλεσμα να αναγκαστούν να αυξήσουν την παραγωγή του.

Όσον αφορά το PlayStation 4 και την Pro έκδοσή του, αυτή τη στιγμή το PlayStation 4, πλησιάζει τις 60 εκατομμύρια αποστολές στα καταστήματα από το 2013 που κυκλοφόρησε, κάτι που το καθιστά την κονσόλα της εταιρίας με τις "ταχύτερες" πωλήσεις, ξεπερνώντας ακόμη και τον προηγούμενο κάτοχο του ρεκόρ, το PlayStation 2. Από την ημέρα που κυκλοφόρησε το PlayStation 4 Pro, η νέα αναβαθμισμένη έκδοση της κονσόλας, ένα στα πέντε PlayStation 4 που πωλούνται είναι PS4 Pro. Σύμφωνα με τον Layden, αυτό οφείλεται στο ότι οι developers αξιοποίησαν τη δύναμη του PS4 Pro για να κάνουν τους τίτλους τους να φαίνονται ομορφότεροι, κάτι που οδηγεί τους gamers στη συγκεκριμένη πλατφόρμα γιατί προσφέρει τα καλύτερα γραφικά που υπάρχουν διαθέσιμα σε κονσόλα.

Βέβαια, σύμφωνα με τον Layden, οι ανταγωνιστές έχουν και αυτοί αξιόλογες πορείες, με το console gaming να δείχνει πιο δυνατό από ποτέ. Όμως, σύμφωνα με τον Ryan, δεν είναι σε θέση να δημιουργήσουν ανησυχία στις τάξεις τις ιαπωνικής εταιρίας, αφού στην αγορά τις Αμερικής η αναλογία μεταξύ PS4 και Xbox One είναι στο 2 προς 1 ενώ στην Ευρώπη η κονσόλα της Sony είναι ακόμη πιο ισχυρή, με την αναλογία να είναι μεγαλύτερη από 3 προς 1. Η επιτυχία, για την ώρα, του Nintendo Switch φαίνεται να μην αγχώνει τον Layden, καθώς -όπως αναφέρει- το βλέπει περισσότερο ως μία συμπληρωματική κονσόλα και όχι ως έναν ανταγωνιστή. Όπως τονίζει, για την ώρα οι πωλήσεις του Switch δεν επηρέασαν αυτές του PlayStation 4, κάτι που δείχνει ότι πολλοί gamers προτιμούν να έχουν στην κατοχή τους δύο πλατφόρμες, με το συνδυασμό PlayStation και Nintendo να είναι από τους πιο συχνούς.

Στην ίδια συνέντευξη ο Layden αναφέρεται στο PS Vita, σημειώνοντας ότι αναπτύσσονται ακόμη τίτλοι για αυτό στην αγορά της Ιαπωνίας, όμως στις άλλες αγορές η κονσόλα δεν τα πήγε όπως περίμεναν, επομένως δεν είναι στα άμεσα σχέδια της εταιρίας ένα νέο φορητό μηχάνημα. Αναφερόμενος στο backwards compatibility, ένα χαρακτηριστικό που ο ανταγωνισμός προσφέρει αλλά η Sony όχι, ο Ryan υποστήριξε ότι είναι ένα από τα features που ο κόσμος ζητάει, αλλά στο τέλος δεν χρησιμοποιεί συχνά. Χαριτολογώντας ανέφερε ότι πρόσφατα βρέθηκε σε ένα event με θέμα το Gran Turismo και όταν κοίταξε τους τίτλους της σειράς σε PS1 και PS2 αναρωτήθηκε γιατί κάποιος να θέλει να παίξει κάτι τέτοιο, που δείχνει αρχαίο.

Τέλος, ο Layden στάθηκε στη πληθώρα ποιοτικών τίτλων που έρχονται στο PlayStation από την Ιαπωνία το τελευταίο διάστημα, ανάμεσά τους τα Resident Evil 7, Nioh, Nier: Automata, Persona 5 και Final Fantasy XV. Οι Ιάπωνες developers, υπογραμμίζει, εχάσαν το ενδιαφέρον τους στα παιχνίδια για smartphones και επιστρέφουν δυναμικά στην αγορά των κονσολών. Αυτό είναι κάτι που θα φανεί και κατά τη διάρκεια της φετινής έκθεσης E3 όπου αναμένεται να γίνουν μεγάλες ανακοινώσεις τίτλων από ιαπωνικά studios.

ps4ps vita
Keywords
Τυχαία Θέματα