Green Light District - Στάση 7η

Η 2η σαιζόν ξεκινά με τα indie παιχνίδια του Ιανουαρίου που ξεχώρισαν.

Το Green Light District επιστρέφει δυναμικά για τη δεύτερη σαιζόν της ώστε οι δύο Νικ (Πλωμαριτέλης και Μαρκόγλου) να εισχωρήσουν στα έγκατα των λιστών του Steam προκειμένου να εντοπίσουν τις πιο ενδιαφέρουσες indie κυκλοφορίες. Όπως και στην 1η σαιζόν έτσι και φέτος οι στάσεις του Green Light

District θα γίνονται σε μηνιαία βάση. Στο παρόν επεισόδιο κοιτάξαμε τις εκατοντάδες νέες προσθήκες στο Steam που έγιναν εντός του Ιανουαρίου, από τις οποίες ξεχώρισαν επτά τίτλοι.

Το SuperTrucks Offroad φέρνει αναμνήσεις από παλιά arcade top-down ράλι, αποτελώντας μία μίξη Micro Machines και Super Off Road (εποχής NES). Η Cellar Door Games επανέρχεται στο προσκήνιο, έπειτα από το επιτυχημένο Rogue Legacy, με το Full Metal Furies, ένα καθαρόαιμο brawler με χιούμορ, όγκο και έντονες επιρροές από το Castle Crashers.

Με έντονο λογοτεχνικό άρωμα το Nantucket φιλοδοξεί να συνεχίσει την αφήγηση του Moby Dick, δίνοντάς μας τον έλεγχο του καπετάνιου στο κυνήγι της θανατηφόρας λευκής σπερμοφάλαινας. Το Infinos Gaiden δεν φιλοδοξεί σε τίποτα λιγότερο από το να αποτελέσει ένα πιστό, στα παλιά, side-scroller shooter στα μονοπάτια των Gradius.

Η μεγαλύτερη παραγωγή του μηνός για τη στήλη έρχεται με το Subnautica ένα survival FPS που όμως καταφέρνει να διαφοροποιηθεί από το σωρό, χάρη στην εξ ολοκλήρου τοποθέτησή του σε ένα υδάτινο και εξωγήινο περιβάλλον. Το Celeste είναι ένα από εκείνα τα platformers που απαιτούν πλήρως ακονισμένα αντανακλαστικά σε ολοένα και πιο απαιτητικά επίπεδα.

Τέλος, το Avernum 3: Ruined World αποτελεί ένα ακόμα κεφάλαιο της μακρόπνοης fantasy σειράς εκ της Spiderweb, τη διμελή εταιρία ξεκίνησε το 1994 και έκτοτε, με πείσμα τόσο της ίδιας όσο και του κοινού της, συνεχίζει να παράγει βαθύτατους RPG κόσμους.

Το παιχνίδι που κληρώνουμε σε αυτήν τη στάση είναι το Aegis Defenders, ένα platformer που δείχνει να αποτελεί ιδανική περίπτωση κυρίως για όσους έχουν μία συμπάθεια προς την pixel art. Μπορείτε να πάρετε μέρος στην κλήρωση απλά αφήνοντας ένα σχόλιο στο παρόν άρθρο.

Ραντεβού στις αρχές του επόμενου μήνα, όπου θα έχουμε εντοπίσει την καινούρια “σοδειά” από τα υποσχόμενα indies του Φεβρουαρίου.

Keywords
Τυχαία Θέματα