Green Light District - Στάση 5η

Οι πιο ενδιαφέρουσες indie δημιουργίες του Νοεμβρίου.

Η 5η στάση στη στήλη με τις προτάσεις μας για indie παιχνίδια, μας βρίσκει λίγο πριν από τις χριστουγεννιάτικες γιορτές (που ξεκινούν από τις πρώτες μέρες του Δεκεμβρίου, δεν το ξέρατε;) στο φιλτράρισμα των indie παιχνιδιών του Νοεμβρίου, ώστε να σας παρουσιάσουμε τις πιο ενδιαφέρουσες περιπτώσεις. Πολλά τα είδη αυτήν τη φορά με παιχνίδια για όλα τα γούστα.

Η αρχή (πάντα ημερολογιακά) γίνεται με το Choice of Rebels, ένα παντελώς καθαρόαιμο text

adventure, στα πρότυπα των βιβλίων που μας επέτρεπαν να καθορίσουμε τη συνέχεια της ιστορίας. Αποκλειστικά για τους λάτρεις της λογοτεχνίας, καθώς απουσιάζουν περιτυλίγματα, τύπου εικόνων, μουσικών κ.λπ. Για πιο συμβατικές καταστάσεις περνάμε σε μία ακόμα αποτύπωση του θρύλου του Βασιλιά Αρθούρου μέσω του Willi-Nilly Knight, μία RPG περιπέτεια με τα όλα της: overworld map, companions, ελεύθερη περιήγηση σε ανοιχτό κόσμο και turn-based μάχες σε μία τεχνοτροπία που θυμίζει αμυδρά Divinity: Original Sin (για όσους κλείσανε 130 ώρες με το παιχνίδι της Larian και ήδη νοιώθουν σύνδρομο στέρησης…).

Η συνέχεια έρχεται με το Sorry, James, ένα ιδιόμορφο παιχνίδι γρίφων, όπου μέσω ενός απαρχαιωμένου λογισμικού (πάντρεμα DOS με Windows 3.1) θα βρεθούμε μπροστά από μία ενδοεταιρική συνομωσία, η διαλεύκανση της οποίας θα έρθει έπειτα από την αποκρυπτογράφηση δεκάδων μηνυμάτων που επιτυγχάνεται με την επίλυση δεκάδων έξυπνων παζλ, με άρωμα minesweeper και sudoku. Αφήνοντας πίσω τα λειτουργικά μίας άλλης εποχής, βρισκόμαστε μπροστά από αυτό που θα μπορούσε απλά να χαρακτηριστεί ως η παρωδία των fighting. Το GUTS περιέχει 9 μαχητές (τέσσερις άντρες, τέσσερις γυναίκες και μία transgender) έτοιμοι να πλακωθούν σε 1 vs 1 μάχες γεμάτες με λουτρά αίματος (αναφέραμε ότι ακόμα και όταν διαμελίζονται μέλη του σώματος η μάχη συνεχίζεται;).

Έπειτα από τις βίαιες αρένες βρισκόμαστε σε μία εκ διαμέτρου αντίθετη εμπειρία με το ειρηνικό και χαλαρωτικό Oure. Εδώ θα πάρουμε τον έλεγχο ενός δράκου, εμπνευσμένου από την κινέζικη μυθολογία, στην προσπάθειά του να εξημερώσει 8 τιτάνες. Η πλήρης απουσία απλών εχθρών και οι πτήσεις σε ένα όμορφο και ηλιόλουστο περιβάλλον στους αιθέρες μαρτυρούν μία ζεν εμπειρία. Επιστρέφουμε στην ασταμάτητη δράση με το PAKO 2, ένα twin stick shooter όπου ελέγχουμε διάφορα οχήματα σε top down οπτική (σκεφτείτε Micro Machines σε ανοιχτό κόσμο). Δεν χρειάζεται κάποιο σεναριακό υπόβαθρο. Αρκεί που γνωρίζουμε ότι είμαστε οδηγοί διαφυγής (ή όπως αλλιώς μεταφράζεται ο getaway driver) και προσπαθούμε διαρκώς να φυγαδεύσουμε ληστές, τινάζοντας παράλληλα στον αέρα δεκάδες αστυνομικά οχήματα. Σε παρόμοια χνάρια βαδίζει και το Tower 57, ένα ακόμα twin stick shooter με έντονη pixel art που δείχνει ως ωδή σε παιχνίδια τύπου Chaos Engine.

Στο Megaton Rainfall, θα πάρουμε τον ρόλο του Superma… εεε, το ρόλο μίας υπεράνθρωπης οντότητας που προσπαθεί να σώσει τη Γη από εξωγήινες δυνάμεις. Εντυπωσιακή ταχύτητα σε ένα παιχνίδι που μας επιτρέπει να εφορμήσουμε σε μία πόλη, να φύγουμε από αυτήν στην στρατόσφαιρα και να επιστρέψουμε στην άλλη γωνιά του πλανήτη μέσα σε δευτερόλεπτα και με πλήρη ομαλότητα. Μετά τις υπερφυσικές πτήσεις ερχόμαστε να πατήσουμε γερά στο δρόμο (σχεδόν δηλαδή) με το CarX Drift Racing Online, ώστε να ξαναθυμηθούμε τις χρυσές εποχές των Need For Speed: Underground. Όπως προδίδει και το όνομα, τα drifts είναι κανόνας σε αγώνες που υποστηρίζουν έως και 8 οδηγούς σε online περιβάλλον.

Επανερχόμαστε στο διάστημα με το Tartarus, ένα first person adventure επικεντρωμένο στους γρίφους, η επίλυση των οποίων θα αποτρέψει την συντριβή του διαστημοπλοίου στον Ποσειδώνα (τον πλανήτη, όχι τον θεό). Τελευταία πρόταση για τον μήνα αποτελεί το House of Da Vinci, ένα ακόμα first person adventure με πολυάριθμα μηχανικά puzzle, εμπνευσμένα από τις κατασκευές της τεράστιας αναγεννησιακής προσωπικότητας.

Συγχαρητήρια στους νικητές του διαγωνισμού της 4ης στάσης, tsatsenko, mifune, black fox, oneeyedwally και billfrigas.

Στον παρόντα διαγωνισμό του Green Light District προσφέρουμε τα Numantia, Heliborne και Titan Quest (ο κωδικός περιέχει την Anniversary Edition καθώς και το πρόσφατο expansion ονόματι Ragnarok). Για να πάρετε μέρος στο διαγωνισμό, ως συνήθως, αφήνετε σχόλιο κάτω από το κείμενο. Θυμίζουμε ότι μπορείτε να ζητήσετε συγκεκριμένο παιχνίδι απλά αναφέροντας τον τίτλο του στο σχόλιό σας.

Ραντεβού στην επόμενη, εορταστική στάση εντός του Δεκεμβρίου!

pc
Keywords
Τυχαία Θέματα