The LEGO Ninjago Movie Videogame

Μια ακόμη γνώριμη, LEGO πρόταση.

Υπάρχουν ορισμένες σταθερές αξίες στον τομέα των βιντεοπαιχνιδιών τα τελευταία χρόνια, και σε μια από αυτές έχουν ανελιχθεί οι τίτλοι LEGO. Με το γνωστό τους πλέον ύφος, τα επίπεδα ποιότητας σχετικά σταθερά και τις διάφορες θεματολογίες να πηγαίνουν και να έρχονται, αποτελούν μια σίγουρη λύση όχι μόνο για τις μικρότερες ηλικίες, αλλά και γενικότερα για όσους θέλουν μια ανάλαφρη και ευχάριστη

εμπειρία. Με μια τέτοια εμπειρία έχουμε να κάνουμε και στην προκειμένη περίπτωση.

Το NinjaGo ακολουθεί πιστά την ομώνυμη ταινία, με τον Master Wu και τους μαθητές του να έρχονται αντιμέτωποι με τον κεντρικό κακό, Garmadon. Ακολουθώντας την ιστορία, παρελαύνουν και ποικίλες περιοχές με αστικά περιβάλλοντα, παραλίες, ζούγκλες, χιονισμένες περιοχές και πολλά άλλα, τα οποία το κατατάσσουν ως ένα από τα πιο… πολύχρωμα LEGO παιχνίδια. Η πρώτη διαφορά με τα προηγούμενα παιχνίδια LEGO είναι ότι εδώ υπάρχει αισθητά μεγαλύτερη έμφαση στη μάχη. Έχουν προστεθεί combos αλλά και Abilities που ξεκλειδώνονται με τα Ninjanuity Tokens που κερδίζουμε παίζοντας, υπάρχουν αρκετοί συνδυασμοί αλλά και ποικιλία στη μάχη, η οποία εμπλουτίζεται με τους μαθητές του Master Wu.

Οι χαρακτήρες είναι αρκετοί και ξεχωριστοί μεταξύ τους, τόσο σχεδιαστικά όσο και παικτικά, δίνοντας μια ώθηση στη νέα αυτή προσέγγιση. Αυτό, φυσικά, δεν σημαίνει ότι το platforming και τα puzzles δεν έχουν τη θέση τους, αφού είναι λειτουργικά και ευχάριστα όπως και σε προηγούμενους τίτλους, αν και θα θέλαμε να μας κρατούν λιγότερο συχνά το χέρι στο τι θα κάνουμε και πώς. Γενικά, υπάρχουν ορισμένες νέες μικρές πινελιές, ένα διακριτικό «λίφτινγκ» στη συνταγή του gameplay της σειράς. Δεν θα λέγαμε ότι η μάχη είναι κάτι το ιδιαίτερο από μόνη της, αλλά σε συνδυασμό με τα προαναφερθέντα στοιχεία, δημιουργεί μια απλή και διασκεδαστική βάση, επάνω στην οποία πατάει το, όπως πάντα, μπόλικο περιεχόμενο.

Μιλώντας για περιεχόμενο όμως, αξίζει να παρατηρήσουμε ότι σε μια περίοδο παράξενη για το gaming, τα LEGO παιχνίδια κρατάνε την αγνή τους προσέγγιση, και είναι ξεκάθαρα στο τι δίνουν και τι ζητάνε από τον παίκτη. Έχουμε να κάνουμε με ένα από τα τελευταία κλασικά παραδείγματα του είδους, όπου το gameplay είναι ο βασικός και αναντικατάστατος τρόπος αλληλεπίδρασης με το παιχνίδι και το περιεχόμενό του. Όλα είναι συνδεδεμένα με το τι κάνει ο παίκτης, με μια γλυκιά, παλαιάς κοπής (πλέον) γοητεία. Καμία πλάγια οδός, κανένα «παραθυράκι».

Η εξερεύνηση ευνοείται και η περιέργεια ανταμείβεται, υπάρχουν κρυμμένες περιοχές και αντικείμενα, μικρά μυστικά και easter eggs, collectibles, Ανοιχτός κόσμος με δραστηριότητες και, φυσικά, unlockables που ξεκλειδώνονται μόνο παίζοντας. Για μια ακόμη φορά υπάρχουν τόνοι περιεχόμενο για όσους το επιθυμήσουν, και επιβράβευση για αυτούς που θα εντρυφήσουν στο παιχνίδι και θα επιστρέψουν -για παράδειγμα- σε παλιότερες πίστες για να ξεκλειδώσουν μυστικά που δεν μπορούσαν νωρίτερα. Είναι φυσικά και το κλασικό ύφος με τη δοκιμασμένη συνταγή των LEGO. Ναι, έχει φτάσει σε ένα σημείο πλέον που δεν βλέπουμε μεγάλες διαφορές και μάλλον κουράζει, αλλά παραμένει ευχάριστη στο μάτι και την αίσθηση.

Κατασκευές ευφάνταστες και δημιουργικές, άρρητα συνδεδεμένες με το πραγματικό πνεύμα των LEGO, και γεμάτο αγνές στιγμές χαζοχαρούμενου γέλιου με αναλαμπές ώριμου χιούμορ. Φυσικά, τα παραπάνω δεν θα συγκινήσουν κανέναν που δεν τρέφει ήδη κάποια συμπάθεια για αυτή τη σειρά παιχνιδιών, και υπάρχει λόγος γι’ αυτό. Έχουμε φτάσει (και πιθανότατα ξεπεράσει) το σημείο που καλεί για ανανέωση, αφού η κόπωση, όσον αφορά το συγκεκριμένο μοντέλο, αρχίζει να γίνεται όλο και πιο αισθητή. Υπάρχουν επίσης αρκετά μικρά τεχνικά προβλήματα, εκ των οποίων είναι και τα μεγάλα loading times, ενώ συναντήσαμε χαοτικές στιγμές που δεν καταλαβαίναμε τι γίνεται στην οθόνη, εν μέρει λόγω του έντονου tearing και της μηχανής που υποπίπτει σε previous-gen σφάλματα.

Το The LEGO NinjaGo Movie Videogame είναι, όπως μας έχει συνηθίσει η σειρά, ο ορισμός του τίμιου. Κάνοντας λίγα καινούρια πράγματα, δίνει μια γνώριμη, πλούσια και ευχάριστη εμπειρία, η οποία θα ικανοποιήσει πλήρως αυτούς που ακολουθούν τη σειρά LEGO και σίγουρα δεν θα κερδίσει καινούριο κόσμο. Τα LEGO χρειάζονται πλέον αλλαγές, και είναι σίγουρα κάτι που περιμένουμε στους επόμενους τίτλους.

To review βασίστηκε στην PS4 έκδοση του παιχνιδιού.

pcps4xbox oneswitch
Keywords
Τυχαία Θέματα